in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

3 jel, ami arra utal, hogy dehidratált vagy

Dehidratált vagy!

Nem csak szomjúságot érezhetsz, más jelek is utalhatnak arra, hogy nem ittál eleget.

Bár a szomjúság a dehidratáltság leggyakoribb jele – és erre feltétlenül figyelned kell –, számos más, kevésbé nyilvánvaló módon jelezheti a tested, hogy túl keveset ittál, beleértve akár néhány mentális és érzelmi tünetet is. Íme néhány kevésbé nyilvánvaló jel, ami arra utal, hogy dehidratált vagy.

Éhesnek érzed magad

Először is: nagyon is lehetséges, hogy valóban éhes vagy, ebben az esetben mindenképp egyél! De előfordulhat, hogy azért érzed magad éhesnek, vagy kívánsz leginkább sós dolgokat, mert szomjas vagy. Fontos, hogy nagyon figyeljünk a testünkre, és így egy idő után megtanuljuk a különbséget a valódi éhség és aközött, amikor a testünk azt próbálja közölni, hogy vízre van szüksége. Legközelebb, ha éhesnek érzed magad, de nem tudod, miért – talán épp most ettél, vagy általában nem szoktál ebben az órában megéhezni –, igyál egy pohár vizet, várj körülbelül 15 percet, és figyeld meg, hogy elmúlik-e az éhségérzet.

x Promóció

Nehezen koncentrálsz

Ha nem tudsz koncentrálni, bölcs dolog lehet, ha iszol egy kis vizet. A dehidratáltság a koncentrációs képesség hiányához vezethet, ami rövid távú kihívásokat okoz a motoros és vizuális képességekkel kapcsolatos feladatok elvégzésében. Még az enyhe dehidratáltság is okozhat kognitív problémákat, ezért ha hajlamosak nagyon elmerülni a munkánkba és elfeledkezni a szükségleteinkről, állítsunk be riasztást, hogy emlékeztessenek az ivásra.

Mogorva, rossz kedvű vagy

Nem csak az alváshiány és az éhség kelthet rossz hangulatot benned – a dehidratáció is szerepet játszhat a lelkiállapotod elrontásában. Nyűgösnek, türelmetlennek vagy bosszúsnak érzed magad? A dehidratáció olyan neurológiai hatásokat okozhat, amelyek ingerlékenységhez vezetnek, tehát ha legközelebb a partneredre vagy a gyerekekre haragszol, annak talán kevesebb köze van a viselkedésükhöz, és több köze van ahhoz, hogy neked vízre van szükséged, dehidratált vagy.

+TIPP: Ne hagyd, hogy a dehidratáltság elrontsa a kedved! Az Equa Smart okospalack nyomon követi a napi folyadékfogyasztást, és felvillan, figyelmeztet, még mielőtt a kiszáradás elkezdődhetne a szervezetedben.

x Promóció
x Promóció
Életmódváltás okosan.

Életmódváltás okosan: 3 fontos tipp

Hatékony szünet a munkában is

Hatékony szünet munka közben is!