in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

4 tipp, hogy a macska boldogabb legyen

Boldog macska.

Persze, hogy a legjobbat akarjuk a cicánknak, de vajon minden igényükkel tisztában vagyunk?

Természetesen te csak a legjobbat szeretnéd kedvenced számára. De néha ez azt is jelentheti, hogy teret adunk neki az elvonulásra. Különösen a macska számára fontos ez, hisz ők független állatok, és szükségük van arra, hogy magukban legyenek.

Ez nem jelenti azt, hogy nem vihetsz több elégedettséget a macska életébe egy-két trükkel. Megmutatjuk, hogyan.

x Promóció

Gondoskodj neki való mászkálási lehetőségekről

Különösen akkor, ha a macskádnak nincs lehetősége kint szaladgálni, érdemes mászási lehetőségeket teremtened otthonodban. Máskülönben a macska hajlamos megkeresni azt magának, és pikk-pakk a függönytartó tetején fog kikötni. A mászókák nemcsak kellemes elfoglaltságot jelentenek a macskád számára, hanem egy olyan eszköz is, amelyen élesítheti a karmait.
A mászófák segítenek a macskáknak megmozgatni az izmaikat, valamint fittek és egészségesek maradnak a használatuktól. Ehhez nem feltétlenül kell vadonatúj modellt vásárolnod, hanem magad is készíthetsz egyet.

Légy ott, ha gyengédségre vágyik

Bár az elvonulás fontos része a macska életének, a szeretetre és a figyelemre is nagy igényük van – főleg amikor a kedvük úgy diktálja. Ahhoz, hogy szoros kapcsolatot alakíts ki kedvenceddel, szakíts időt arra, hogy játssz vele, simogasd, babusgasd, gondozd a bundáját, vagy csak úgy üldögélj vele egy jó film előtt.
A macskák gyorsan hozzászoknak az emberekhez, és szenvednek a gazdi hiányától, amikor magukra maradnak. Ha tehát néhány napra nyaralni mész, gondoskodj arról, hogy egy ismerős gondoskodjon róla és megfelelő időt töltsön vele.

Jelölj ki neki egy helyet az ablakban

Szeret az ablaknál ülni a vonaton? Ugyanez vonatkozik a macskádra is! Különösen a házimacskák szeretnek órákon át nézelődni az ablakban, és figyelni az ismeretlen, váratlan, izgalmas eseményeket. Ezért alakíts ki macskádnak egy hangulatos helyet az ablakpárkányon, ahol kényelmesen elfér, és könnyítsd meg számára a felugrást, például egy fali polccal vagy fellépővel.

Engedd át neki az erkélyt

Sokak számára sajnos nem opció a saját kert. De a macskák kisebb szabad téren is boldogok. Ha van erkélyed vagy teraszod, tedd macskabaráttá. Négylábú barátaidnak jót tesz, ha kint lehetnek a friss levegőn, és felfedezhetik a saját négy falukon kívüli világot. Ha a macskád különösen kíváncsi, akkor jobb, ha hálót feszítesz ki az erkély köré, hogy megakadályozd, hogy a cicus elszökjön.

TIPP: A cicák hajlamosak elkóborolni, hisz ők igazi szabad szellemek. Ha kinti-benti cicusod van, és kertes házban laktok, érdemes felszerelni őt egy nyomkövetővel. A Tractive legújabb nyakörvre csatolható GPS nyomkövetőjén keresztül közel valós időben követheted macskád hollétét.

x Promóció
x Promóció
Megfázás helyett csináld ezt!

Viszlát megfázás!

Fekete blézer tavasszal.

Fekete blézer a tavaszi szezonban