in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

4 tipp, hogy könnyebben menjen az ébredés

Könnyebb ébredés.

Így lehetnek az éjjeli baglyokból hajnali pacsirták. Ébredés könnyedén.

Ha valamilyen oknál fogva szeretnéd elérni, hogy korábban ki tudj kelni az ágyból úgy, hogy aztán ne szenvedd végig hullafáradtan az egész napot, adunk néhány jó tanácsot. Ha éjjeli bagoly típus vagy, és este kilenckor kezdesz csak igazán pörögni, nem lesz egyszerű az átállás, ám bizonyos mértékig edzhetjük a cirkadián ritmusunkat, hogy éberebbnek érezzük magunkat, amikor világos van, és álmosabbnak, amikor sötét. Íme, mire érdemes figyelni.

Csak fokozatosan

Nem lehet csak úgy átállni a 10 órai ébredésről a 6 órai kelésre, és azt várni, hogy ne érezzük a következményeket. Ezért fontos, hogy lassan haladj. Kezdjük azzal, hogy 30 perccel korábra állítjuk be az ébresztőt, mint ahogy jelenleg ébredünk, és onnan haladjunk visszafelé. Ezzel párhuzamosan fokozatosan módosítsd, hozd előbbre a lefekvés idejét is. Néhány nap alatt a szervezeted alkalmazkodni fog.

x Promóció

Eddz reggel

A reggeli edzés hatékony módja lehet a gondolkodásmód megváltoztatásának. Ha mozgással kezded a napot, egész biztosan könnyebb lesz az ébredés és még fel is frissülsz tőle, és az edzés már meg is adja a napod pozitív alaphangulatát – minden értelemben plusz energiát nyersz belőle, A reggeli edzés a cirkadián ritmusodat is átrendezheti, így nappal éberebb leszel, miközben este könnyebben el tudsz aludni.

Használd ki a napfényt

Amint megszólal az ébresztőórád, azonnal húzd szét a sötétítőt, húzd fel a redőnyt, és engedd be a napfényt. Íme, miért: a reggeli erős fény éberré tesz, segít, hogy ne legyen olyan gyötrelmes az ébredés. Ez egy másik módja annak, hogy segíts a szervezetednek átállítani az alvás-ébrenlét ciklusát.

Legyenek csendesek az estéid

Bármennyire izgalmas is a sorozat, amit épp nézel, ne hagyd estére az újabb részeket. A legjobb, ha lefekvés előtt egy órával minden kütyüt kikapcsolsz magad körül. Kerüld az alkoholfogyasztást és a nehéz ételeket is. Végy egy meleg fürdőt, kapcsolj hangulatvilágítást, kortyolgass el egy gyümölcsteát – ezekkel jelezheted a szervezetednek, hogy itt az ideje leereszteni, kikapcsolni, rákészülni a pihenésre.

TIPP: Segíthet a lelazulásban az Apple Watch Légzés funkciója, illetve akár irányított meditációs gyakorlatokat is segítségül hívhatsz az okosórádon keresztül.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
Ugrókötelezés.

Fókuszban az ugrókötelezés

Kényelmes edzés.

Kényelmes edzés? Van ilyen!