in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW AranyosAranyos

A magánytól való félelem tart a párkapcsolatodban – ezek a jelek

Magánytól való félelem.

Vajon igazi a szerelem? Vagy csak a magánytól való rettegés miatt tartasz ki a partnered mellett?

Néhányan félelemből vagy a magány elkerülése végett kényszerítik ki a kapcsolatot olyan emberekkel, akik nem megfelelőek számukra.
Nagy különbség van aközött, hogy valaki erőfeszítéseket tesz egy romantikus partner megtalálása érdekében, és aközött, hogy erőltet egy kapcsolatot. Néha a sietségünkben, hogy találjunk valakit, szem elől tévesztjük ezt a különbséget. Íme három kérdés, amit feltehetsz magadnak, hogy segítsen megkülönböztetni az igaz szerelmen alapuló kapcsolatot attól a kapcsolattól, amelyiket az a nyomás táplálja, hogy találj valakit, mert bárki jobb, mint az egyedüllét. Ha ezeket észleled, bizonyos, hogy a magánytól való félelem tart a párkapcsolatodban.

Csak akkor érzed jól magad, ha együtt vagytok?

Igen, a boldogságot azoknak a társaságában kell megtalálnod, akiket igazán szeretsz. Egyesek számára azonban ez kényszeressé válik – így próbálják meg elkerülni a magánytól való bénító félelmet. Míg a partnereddel töltött minőségi idő utáni vágyakozás egészséges és tanácsos a kapcsolat növekedéséhez, az, hogy elvárod a partneredtől, hogy minden szabadidejét veled töltse, azt jelentheti, hogy a kapcsolatodat a partnered elvesztésétől és a magánytól való félelem vezérli.

x Promóció

Egy másik dolog, amit érdemes megkérdezni magadtól, hogy egyedül vagy mások társaságában szeretsz-e szívesebben lógni a partnereddel. Ha úgy találod, hogy nehezen „osztozol” a partnereden társaságban, az azt is jelezheti, hogy túlzottan, egészségtelen mértékben függsz tőle.

Minden döntésedet tőle teszed függővé?

Ha azt veszed észre magadon, hogy még egy olyan triviális döntést sem tudsz meghozni nélküle, hogy mi legyen vacsorára, az komoly aggodalomra adhat okot. A kapcsolatfüggőség (amelynek egyik legfőbb oka a gyerekkori kötődési zavar és a magánytól való rettegés), jellegzetes ismertetője, hogy elmosódik a határ a közted és a társad között. Úgy érzed, minden döntésed érinti őt is – még az is, hogy piros vagy bézs körömlakkot vigyél fel a körmeidre. Ha ezt tapasztalod, ideje elkezdeni a komoly önismereti munkát a háttérben húzódó okok feltárására. Szakértői segítséggel ez könnyebben fog menni.

Úgy érzed, hogy hiteles önmagad lehetsz?

A félelmen alapuló kapcsolat egyik legegyértelműbb jele, ha nem úgy viselkedsz, mintha önmagad lennél. A partnered elvesztésétől való félelmed arra késztet, hogy a kapcsolatodnak tetsző viselkedésformákat alkalmazz, például megváltoztatod a személyiséged egyes aspektusait, vagy feláldozod az értékeidet, hogy elkerüld a partnered megtorlását vagy ítélkezését. Mivel mindig attól félsz, hogy elveszíted a másikat, minden, amit teszel, inkább válik az egymás közötti kapcsolat megőrzésére való törekvéssé, mintsem hogy igazán élvezd az együtt töltött időt. Amikor folyamatosan próbálsz alkalmazkodni valaki másnak az elvárásaihoz, elhanyagolod a saját igényeidet és szükségleteidet, ami elégedetlenség érzéséhez és identitásvesztéshez vezethet.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
4 kiváló új sorozat az Apple TV+ kínálatában

4 kiváló új sorozat az Apple TV+ kínálatában

Ugrókötelezés.

Fókuszban az ugrókötelezés