in ,

Imádom!Imádom!

A naplóírás pozitív hatásai a hangulatunkra

Mostanában újra egyre felkapottabb a napló vezetése, talán nem véletlenül: míg régen sokan unaloműzőnek használták ezt a tevékenységet, mostanában pont a lelassulást szolgálja.

Napló többféle lehet. Vezethetünk álomnaplót, olvasónaplót, olyat, amiben hálát adunk minden pozitívumért, ami aznap történt velünk, de az aznapi események és megvalósítások krónikája is bevett gyakorlat. A módszer remek alkalom az önreflexióra, az íráskészség fejlesztésére és a kreativitás növelésére is. Mindegy, milyen formában történik. Írhatunk egy általunk kiválasztott, dizájnos noteszbe is, de vezethetjük a naplót digitálisan is. Ez utóbbi esetében pompás kiegészítő eszköz lehet egy Apple pencil, amivel még inkább kibontakoztathatjuk kreativitásunkat.

Íme a rendszeres naplóírás további pszichés előnyei:

x Promóció

Fejleszti a memóriát

Ha felidézzük, majd le is írjuk az aznap tanultakat és tapasztaltakat, újrahuzalozzuk az agyunkat, amely segít a memóriánk frissen tartásában.

Csökkenti a stresszt

Mivel lehetőséget ad arra, hogy mentálisan „ledobáljuk”, azaz kiírjuk magunkból az aznapi gondokat, nehézségeket, segít a lezárásban, és abban, hogy ne halmozódjan fel hosszú távon bennünk a feszültség.

Segít a céljaid elérésében

Ha rendszeresen papírra veted, milyen rövid és hosszú távú terveid vannak, nyomon követheted azok megvalósulását, ahogyan azt is, te mit tudnál még tenni a céljaid elérésének érdekében.

Segít a gondolataid rendszerezésében

Ha azt érzed, hatalmas káosz uralkodik a fejedben, és mindent elfelejtesz, mindenképp ez lesz a te módszered. Ha papírra veted őket, máris könnyebben átlátsz a gondolataidon, a feladataidon, és az érzelmeidet is képes leszel tisztábban, némi távolságtartással szemlélni.

Ráébreszt bizonyos dolgokra

A naplóírás segítségével könnyebben ismerhetsz fel bizonyos sémákat, ismétlődéseket, amelyek negatív hatással vannak a mindennapjaidra vagy a lelkivilágodra. Felfedezheted, ha toxikus emberekkel állsz kapcsolatban, és azt is, ha valaki rendszeresen kihasznál téged.

x Promóció
x Promóció

Az 5 legjobb szépségapplikáció

Nyári hajápolás.

Így ápold a hajad strandolás közben és utána