in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

A stresszmentes élet titka a házimunka?

Stresszmentes élet.

Ha stresszes vagy szorongó vagy, a háztartási munkák elvégzése javíthatja a hangulatodat – állítják a kutatók. Ügyködj otthon a stresszmentes életért!

Egy 60 családon végzett vizsgálat során a kutatók megállapították, hogy azoknál a nőknél, akik rendezetlennek és rendetlennek látták az otthonukat, megnőtt a kortizol nevű stresszhormon szintje. Ezek a nők emellett napközben lehangoltabbnak és estére fáradtabbnak érezték magukat, szemben azokkal a kísérletben részt vevő nőkkel, akik tisztának, rendesnek írták le az otthoni környezetüket.

Egy másik kutatás pedig azt támasztotta alá, hogy mosogatás, a padló felmosása és igen, a vasalás is nyugtató lehet – különösen, ha tudatosan végezzük. A Floridai Állami Egyetem hallgatói és oktatói által végzett 2015-ös tanulmány szerint a mindfulness módszerével mosogató diákoknál – akik a mosogatószer illatára, a víz melegére és az edények tapintására koncentráltak – 27%-kal csökkent az idegesség és 25%-kal fokozódott a mentális inspiráció és kreativitás, míg a kontrollcsoport nem tapasztalt semmilyen előnyt.

x Promóció
A stresszmentes élet titka.

Hogyan fogjunk hozzá, hogy a környezetünk és a lelkünk is rendezettebb legyen?

Kezdjük kicsiben! Nem szükséges egy egész hétvégét a takarításnak szentelni. Ez senki számára sem egy szórakoztató módja a szabadidő eltöltésének. Tűzzünk ki célnak valami egyszerűt, például egy fiók vagy a ruhásszekrény rendszerezését.

Használjunk időzítőt, hogy motiváltak legyünk

Ha nehezen szánjuk rá magunkat az olyan feladatokra, amelyek untatnak, állítsunk be egy időzítőt 20 percre, és vágjunk bele egyetlen takarítási feladatba. Töltsük meg a mosogatógépet és sikáljuk ki a mosogatót. Tisztítsuk ki a WC-t, vagy töröljünk port a nappaliban. Fogadjuk meg, hogy másnap ugyanennyi ideig egy másik feladattal fogunk foglalkozni.

Rakjunk rendet az asztalunkon miután befejeztük a munkát, és pakoljuk el a rumlit, mielőtt lefeküdnénk

Rendezzük el a papírhalmokat, és dobjunk ki mindent, amivel végeztünk, mielőtt lekapcsoljuk a számítógépet. Ha szánunk néhány percet arra, hogy rendet rakjunk az asztalodon, illetve a környezetünkben, az egyfajta lezárást jelent aznapra, nem is beszélve arról az energiáról, amit reggel érezni fogunk, amikor rendezettebb lakásban kezdjük a napot, és tiszta asztalnál a munkát. Máris egy lépéssel közelebb vagyunk a stresszmentes élethez!

Társaságban könnyebb

Kérjük a robotok segítségét! Sokkal jobb kedvvel megy a munka, ha van segítségünk. Már csak praktikus okokból is érdemes befektetni egy robotporszívóba, amelyik feltakarítja a padlót, míg mi valami egyébbel foglalkozunk. Az Anker RoboVac 35c robotporszívó három pontos tisztítórendszerrel, 1500Pa szívóteljesítménnyel, három tisztítókefével, érintőpanellel, Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilitással, töltésenként akár 100 perces takarítási idővel a kedvenc takarítótársad lehet.

x Promóció
x Promóció
Milyen gyakran kell ágyneműt mosni?

Milyen gyakran kell ágyneműt mosni?

Árulkodó alvás. A kedvec pózod sokat elárul rólad.

Árulkodó alvás. A kedvenc pózod sokat elmond a személyiségedről