Életmód

2020.08.22. 07:00

A vezeték nélküli töltés egyszerűbb, mint gondolnád!

A legmodernebb töltőkkel egyszerre több eszközöd energiaigényét is fedezheted.


Mindenki ismeri az érzést, amikor megbotlik a lakásban vagy az irodában a vezetékben, esetleg rálép a töltőjére, a csatlakozója pedig úgy törik el, hogy soha többet nem tölti fel a telefonját… Az ilyen jellegű problémák könnyen orvosolhatóak a vezeték nélküli töltők használatával, amelyek mind az otthoni, mind a munkahelyi környezetben hasznos kiegészítők.

A Decoded vezeték nélküli töltőpadot az iPhone és a második generációs AirPods gyors és egyszerű feltöltésére fejlesztették ki, de a vezeték nélküli töltésre alkalmas Android eszközökkel is kompatibilis. Egyszerűen csak helyezd rá a készüléket a vezeték nélküli töltőpadra, és a töltés azonnal elindul.

Nemcsak az iPhone-od, hanem az Apple Watch-od töltését is egyszerűen megoldhatod, méghozzá egyszerre, ugyanazzal az eszközzel: az EPICO Dual Qi vezeték nélküli töltő gyakorlatilag 2 az 1-ben töltőállomásként működik.
 

Nem kell vezetékekkel bajlódnod, egyszerűen csak tedd rá a töltőállomásra a készüléket.


Ugyanezt az elvet követi a MiniBatt PowerAir Qi vezeték nélküli töltő, amely 15 W-os gyorstöltést biztosít mindkét oldalán, így egyszerre akár két eszközt is tölthetsz vele, ráadásul lapos kialakításának köszönhetően bárhol elfér.

Ha a design és a minőség is fontos számodra, a prémium minőségű bőrből készült NOMAD vezeték nélküli töltőállomás a megfelelő választás. A töltővel minden eszközöd csak nyerhet, hiszen egyszerre töltheted fel az iPhone-od, az Apple Watch-od és az AirPods-ot is.

Próbáld ki, és győződj meg róla saját magad, hogy mennyivel egyszerűbb kábelek és csatlakozók nélkül, csupán egyetlen mozdulattal megoldani eszközeid töltését.
 

A cikkben feltüntetett termékeket keresd az iCentre-nél:

Decoded Prémium bőr Qi vezeték nélküli töltő - Itt vásárolhatod meg!
EPICO Dual Qi vezeték nélküli Watch és iPhone töltő - Itt vásárolhatod meg!
MiniBatt PowerAir - Qi vezeték nélküli töltő - Itt vásárolhatod meg!
Nomad vezeték nélküli töltőállomás - Itt vásárolhatod meg!

 

További hírek

2020.11.21. 06:00

Tökéletes koncertélmény a nappalidban

A JAYS hangszóróit a lakás bármely pontján elhelyezheted.


Az egyik legszórakoztatóbb kikapcsolódási forma egy jó koncert a barátokkal, ám ezt most mellőznünk kell egy ideig, hiszen a nagy tömeget kerülni kell a koronavírus járvány terjedése miatt. Pedig a koncertek nemcsak a társaság, hanem a jó zene miatt is segítenek ellazulni, és kilépni a megszokott hétköznapokból.
 

Erről azonban otthon sem kell lemondanod, hiszen már a nappalidban is tökéletes zenei élményben lehet részed. A gyönyörűen megtervezett, kompakt JAYS s-Living One ideális okos MultiRoom hangszóró, amely elegáns dizájnja mellett kiegyensúlyozott és tiszta hangzással tölti be otthonodat. A hangszóró a közepes méretű szobák hangosítására is alkalmas, így meghatározó hangját élvezheted a hálószobában, a konyhában vagy akár az irodában. Még szélesebb körű élményt szeretnél? Helyezz el további hangszórókat a lakás különböző pontjaira, hogy kedvenc podcastjaid vagy zenéid szobáról szobára követhessenek.
 

A JAYS hangszórók a design szempontjából sem hagynak kívánnivalót maguk után.De az otthoni szórakozást a következő szintre emelheted a JAYS s-Living Three gazdag és erőteljes hangzásával is, amelyet úgy terveztek, hogy kényelmesen betöltse a nagy lakótereket, így garantáltan minden alkalmat kihasználhatsz az otthoni kikapcsolódásra egy hosszú munkanap után.
Tökéletes választás azok számára, akik szeretnék élvezni a teljes spektrumú, magával ragadó hangzást, de nem akarnak egy nagyméretű hangfalat elhelyezni az otthonukban.
A hangszórók csatlakoztatása a Wi-Fi-hez, vagy a Bluetooth-on keresztül az okostelefonhoz csak egy kattintásnyira van!
 

A JAYS hordozható hangszóróját bárhova magaddal viheted!
Ha pedig útközben sem szeretnél lemondani a zenei élményekről, szeretni fogod a JAYS s-Go Three Bluetooth-os hordozható hangszórót, melynek kerek, trendi formavilága a legnevesebb skandináv hagyományok előtt tiszteleg, színei pedig Koppenhága és Göteborg stílusát idézi. Különleges kialakításával 360 fokban élvezheted a kiegyensúlyozott hangzást – akár 10 órán át. A minimál dizájn és a lágy textil burkolat alatt egy két-utas hangszórórendszer található, amelyet egy integrált D osztályú erősítő vezérel, és amely a JAYS stílusában kiegyensúlyozott és testes hangot ad. Egy utazótasak is jár hozzá, amely megkönnyíti a hordozhatóságot. Kiváló kiegészítő az olyan alkalmaknál, amikor fontos a hangzás, és a telefon hangszórói egyszerűen már nem bizonyulnak elegendőnek. A beépített mikrofonnal és az intuitív, integrált kezelőszervekkel könnyedén vezérelheted a hangerőt, vagy kihangosíthatod a hívásokat is.
 

Egyszóval nincs más dolgod, mint megtalálni a hozzád illő hangszórót, hiszen a zene kell!

2020.11.19. 06:00

Fertőtlenítsd az Apple Watch kijelzőjét is!

Az egyik leggyakrabban megérintett eszközünk az Apple Watch.


A szappanok, a tisztítószerek, a súrolóanyagok és az ultrahangos tisztítás kárt okozhatnak az Apple Watch-ban, ezért csak olyan szereket és eszközöket használj, amelyek kíméletesen, ugyanakkor hatékonyan segítik a megfelelő tisztítást.
 

A tisztítás megkezdése előtt kapcsold ki az eszközt, és vedd le a töltőről is. A szíjak eltávolítása után egy enyhén nedves kendővel áttörölhető, de amennyiben a szennyeződés mértéke indokolja, vízállóságának köszönhetően 10-15 másodperc alatt megtisztíthatod langyos folyóvízzel is. Ezt követően egy puha törlőkendővel szárítsd meg, ügyelve a hátlapján található kristályra is.
 

Ezt a módszert egyébként abban az esetben is alkalmazhatod, ha a Digital Crown beragad vagy nem mozdul  – azzal a különbséggel, hogy ekkor a folyóvíz alatt érdemes forgatni és megnyomni azt.
 

Mindne eszközöd esetében fontos a tisztítás és a fertőtlenítés is.Nagyon fontos, hogy a bőrszíjak nem vízállóak, ezért ezeket enyhén nedves kendővel tisztíthatod meg, az egyéb szíjtípusoknál viszont alkalmazhatod a fenti módszert.
 

A koronavírus járvány miatt kiemelt jelentőségű, hogy a szennyeződéseken kívül fertőtlenítsd is az eszköz leggyakrabban megérintett felületét, a kijelzőt. Erre a célra csak kifejezetten ehhez kifejlesztett terméket alkalmazz, például a WOOSH! vagy AM kijelzőtisztítóit vagy antibakteriális törlőkendőit, melyekkel anélkül gondoskodhatsz készüléked tisztántartásáról, hogy kárt okoznál benne – ráadásul ezeket a szereket egyéb Apple eszközeid képernyőinek tisztítására is használhatod!
 

2020.11.17. 06:00

Az öndiagnosztika egyre fontosabbá válik

Az otthoni mérések természetesen nem helyettesíthetik az orvosi diagnózist, de hasznosak az ellenőrzés során.A koronavírus-járvány megváltoztatta az egészségünkhöz való hozzáállásunkat. Egyre többen kezdtek el tudatosan odafigyelni testük jelzéseire, így az egészséges táplálkozás mellett az is fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzék testsúlyukat, vérnyomásukat és a testhőmérsékletüket.
 

Természetesen diagnózist kizárólag az orvosok állíthatnak fel, de az ilyen jellegű, ellenőrző mérések már otthon is könnyedén elvégezhetőek, és nagyban segítik az esetleges egészségügyi problémák korai felismerését.
 

Épp ezért fontos, hogy minél több háztartás rendelkezzen az ehhez szükséges eszközökkel. A lázmérés alapvető vizsgálat, az iHealth Thermometer pedig akár 1 másodperc alatt is képes pontos mérést végezni. Az érzékeny infravörös szenzorral rendelkező eszköz a homlokra tartva több mint 100 adatpontot gyűjt be másodpercenként, és érintésmentes kialakításának köszönhetően használata biztonságos és higiénikus. Működése már csak azért is megbízható, mert a beépített közelségérzékelője kiszűri az érvénytelen méréseket is.
 

A testsúly ellenőrzése mindenki számára fontos lenne.
A testsúly ellenőrzése mindenki számára fontos lenne, betegségektől függetlenül is, ehhez pedig hasznos eszköz a Withings BMI kalkulátoros okosmérlege, amely azonnal megjeleníti a korábbi mérések eredményeit is, így könnyedén nyomon követhetőek a változások – amelyeket akár egy ingyenes applikáción keresztül is eltárolhatsz.
 

A vérnyomásmérés különösen a betegséggel küzdők esetében nélkülözhetetlen, de az egész család számára hasznos lehet. Az iHealth NEO intelligens vérnyomásmérő pontos méréseket végez a felkaron, az eredményeket pedig vezeték nélkül, könnyedén továbbítja bluetooth kapcsolaton keresztül, így akár iPhone-odon vagy az iPadeden elmentheted azokat, így később az orvos számára is segítséget jelenthet.

 

2020.11.15. 06:00

A gyerekek képernyő előtt töltött ideje korlátozható

A gyerekek hajlamosak sok időt tölteni a képernyő előtt, ami a tanulás rovására mehet.Jónéhány szolgáltató kínál különböző lehetőségeket, amelyekkel akkor több felhasználói fiók, és ezzel együtt a készülékek is összekapcsolhatóak. A Microsoft és a Google is biztosítja a feltételeket ehhez, az Apple eszközöknél pedig akár a Családi megosztást is beállíthatod.


Ehhez nincs más dolgod, mint a Beállításokon belül bekapcsolni a funkciót, majd a képernyőn megjelenő útmutató segítségével megadni azon családtagokat, akiket szeretnél bevenni a csoportba. A funkció használatának egyik nagy előnye, akár hat családtag között is egyszerűen megoszthatod az App Store-vásárlásokat, az Apple-előfizetéseket, egy iCloud-tárhely-előfizetést és még sok mást – és ehhez nem kell közösen használni egy Apple ID azonosítót.
A gyerekek számára beállíthatsz egy külön Apple ID azonosítót, a Képernyőidő használatával pedig távolról is megadhatod az eszközre és az applikációkra vonatkozó engedélyeket. Saját készülékedről akár jóvá is hagyhatod a gyerekek internetes költéseit, és még az általuk használt Apple Watch-hoz is hozzáférhetsz.
 

Bármilyne Apple eszközzel összekapcsolhatod a családtagokat.Ennek számtalan pozitív hozadéka lehet, elég csak arra gondolni, hogy a kisebbek hajlamosak túl sok időt tölteni az online játékokkal tanulás helyett, a tinédzserek esetében pedig nem ritka a túlköltekezés. Szülőként mindent a felügyeleted alatt tarthatsz, illetve megoszthatod az olyan szolgáltatások, mint például az Apple TV+, az Apple Music és az Apple Arcade. A megvásárolt iCloud-tárhelyeket a családtagok összekapcsolhatják, és a Fotókat is automatikusan használhatja a csoport minden tagja, így azzal sem kell foglalkoznotok, hogy hogyan jutassátok el egymásnak a közös szülinapozás képeit – legyen szó bármilyen Apple eszközről.


 

2020.11.13. 06:00

Tartsd kontroll alatt otthonod hőmérsékletét!

Mindenki szeretné, hogy egy barátságos és meleg otthon várja.A Netatmo okos termosztát segítségével bárhonnan szabályozhatod otthonod hőmérsékletét, légy bármerre a világon. Az eszköz alkalmazkodik életmódbeli szokásaidhoz, így amellett, hogy a tevékenységeidnek megfelelő, kellemes hőmérséklet biztosít, optimalizálja az energiafogyasztásod is.A Netatmo okos termosztát elemzi és kiértékeli a háztartás tagjainak szokásait, figyelemmel kíséri alvási szokásaikat és a házon kívül töltött időszakot is. A hőmérséklet és fűtési diagramok segítségével megismerheted és megértheted saját energiafogyasztásod. Ezt követően személyre szabhatod a beállításokat, vagy választhatod a rendszer által megtanult egyéni szabványokat is. Az eszköz bárki által egyszerűen kezelhető, és mindenkinek hasznos, aki környezettudatosabb életmódra vágyik, valamint szeretné optimalizálni a fűtést, hiszen akár 25% -os energiamegtakarítás is elérhető a segítségével.

 A fűtés mellett otthonod levegőjének minőségére is érdemes figyelni, melyhez a Netatmo időjárásjelentés állomás remek megoldást nyújt, hiszen folyamatosan monitorozza a levegő minőségét és hőmérsékletét, valamint CO2-tartalmát. Az alapvető funkciókon túl az időjárás állomás a levegő páratartalmáról, a zajszintről és a légszennyezettség mértékéről is tájékoztatást nyújt. Az eredmény valós idejű adat, melyet egyszerűen megtekinthetsz iPhone vagy Android készülékeden.

 

Az eszköz az időjárási viszonyokat összefoglaló táblázatokban rögzíti, ezzel megkönnyítve számodra, hogy egy hétre előre megtervezhesd a programjaid, és arra is figyelmeztet, ha ideje szellőztetni, így elkerülheted az oxigénhiány okozta fejfájást és ingerlékenységet.

 

At Eve Room kompakt és precíz otthoni eszköz.Ha a design és a praktikum is fontos számodra, kedvelni fogod az Eve Room beltéri levegőminőség-figyelőt, melynek segítségével egy pillantással ellenőrizheted iPhone-odon vagy iPadeden otthonod levegőminőségét, hőmérsékletét és páratartalmát. A kompakt és tökélyre fejlesztett Eve Room HomeKit-kompatibilis, és elegáns alumínium tokba foglalva biztosítja a legújabb technológiájú precíziós érzékelőket és egy személyre szabható kijelzőt. Alapvető fontosságú elemzései mindig kéznél vannak, hogy egészségesebb döntéseket hozhass.