Életmód

2019.09.05. 23:43

Az Eve felfedezte Európát

Ezek szerint Európában sem gyertyával világítanak

Tudjuk mi, hogy Kolumbusz túl rég indult el Spanyolországból, ezért az ifjú kontinens, mármint az USA hajlamos elfeledkezni rólunk. A HomeKit kiegészítőinek bevált gyártója, az Eve azonban végre rájött arra, hogy mi is szeretjük az okosotthon tartozékait, így az Eve Systems most bejelentett termékfrissítésébe bekerül egy Európába szánt okoskapcsoló is.
Ezenkívül januárban érkezik majd az Eve Water Guard is, ami egy lefektetett kábel segítségével jelez, ha a szomszéd úgy döntött, a mi plafonunkat locsolja a virágok helyett, vagy ha a mosógép innovatív utakon távolítja el magából a vizet. A gyerekek pancsolása alatt azonban inkább kapcsoljuk ki az értesítéseket.
További újdonság, hogy míg eddig Bluetooth-on keresztül kommunikáltak az Eve eszközei, a hamarosan elérhető Eve Extendnek hála akár nyolc okosotthon-kiegészítőt is csatlakoztathatunk majd az otthoni wifinkre, így az eddig olykor esetleg akadozó kommunikáció is simább vizekre evez.

További hírek

2020.06.01. 07:00

A hét funkciója zeneimádóknak

A zenei élmény semmi mással nem pótolható! Forrás: pcmag.com


Sportolás közben kifejezetten motiváló lehet, ha megfelelő ritmusú zenéket hallgatsz, erre minden vezeték nélküli AirPods alkalmas, hiszen mozgás közben sem fog kiesni a füledből, és a felesleges kábelek sem fognak zavarni.

Azonban városi környezetben nem adhatod át magad tejes mértékig a zenének, hiszen nemcsak a nagyon forgalmas főutakon, hanem a nyugodtabb kertvárosi részeken is történhetnek figyelmetlenségből fakadó balesetek. Sajnos még mindig gyakran hallhatunk olyan híreket, hogy fiatalokat azért gázol el a villamos, mert nem néztek körül alaposan, a zene pedig olyan hangerővel szólt, hogy nem hallották a villamos figyelmeztetését sem.

Mindezek ellenére nem kell lemondanod a zenei élményről, az AirPods Pro ugyanis Aktív zajszűrés és Áttetsző funkcióval is rendelkezik, és az üzemmódok között szabadon válthatsz attól függően, hogy mennyit szeretnél hallani a környező hangokból.

Az Aktív zajszűrés használatakor a kifelé irányuló mikrofon észleli a környezeti hangokat, amelyeket az AirPods Pro ellenfázisú hanggal kiolt – így a környezeti zaj megszűnik, mielőtt hallhatnád azokat. A befelé irányuló mikrofon a füledben figyeli a nem kívánt belső hangokat, és az AirPods Pro ezeket is kioltja ellenfázisú hanggal. Ez nyugodt sportolási körülmények között lehetővé teszi, hogy profi minőségben hallgasd a kedvenc dalaidat.

Az Áttetsző mód bejuttatja a füledbe a környezet hangjait, így hallhatod, hogy mi történik körülötted – ez a városban nélkülözhetetlen funkció.

Természetesen mindkét funkció akkor működik optimálisan, ha az AirPods Pro megfelelően illeszkedik a füledbe.

A zajszabályozó üzemmódok között bármikor válthatsz, akár közvetlenül az AirPods Pro fülhallgatón, de más Apple eszközeiden is, legyen az iPhone, iPad, Apple Watch vagy Mac – hiszen fő a kényelem és a biztonság!

2020.05.28. 07:00

Kezeld okosan a cukorbetegséget!

Fontos, hogy az edzések után is ellenőrizd a vércukoszinted, és kellő mennyiségű szédhidrátot fogyassz.


A diabétesz egy kezelhető betegség, de megköveteli a teljes életmódváltást. Ennek egyik része, hogy az étkezésekre komoly figyelmet kell fordítani, hiszen nem lehet bármit bármikor elfogyasztani. Ezen kívül a vércukorszint folyamatos nyomon követése sem elhanyagolható, mert csak így derülhet ki, hogy az alkalmazott terápia megfelelő-e.

Az inzulinos cukorbetegeknél ez egy életmentő önellenőrzési tevékenység, de ha azon szerencsések közé tartozol, akik egészségesek, akkor is indokolt alkalmanként megfigyelni, hogyan reagál a szervezeted a szénhidrátra.

Kevesen tudják, de a cukorbetegség előszobájaként emlegetett inzulinrezisztencia esetében is nagyon hasznos, ha figyelsz a vércukorszint változásaira, sőt még a fogyókúra is sikeresebb lehet – ezzel egyúttal azt is megakadályozhatod, hogy a sok edzés mellett túl keveset egyél, ezzel rosszullétet idézve elő.

Az adatok rögzítése és naplózása nagyfokú fegyelmet követel, a vércukorszint méréséhez pedig technikai eszközökre van szükséged. Az iHEALTH Okos vércukormérő az alapfunkción túl jóval részletesebb képet ad az aktuális állapotodról, mint a többi hasonló készülék. Bluetooth-kapcsolattal kommunikál az iPad és iPhone eszközeiddel, személyre szabhatod az egyéni igényeidnek megfelelően. Rögzítheted az elfogyasztott ételeket és a beadott inzulin mennyiségét, és az emlékeztetőknek köszönhetően többé nem felejtesz el egyetlen mérést sem.

 

2020.05.27. 09:00

Szeretnéd biztonságban tudni az otthonod?

A tolvajok mindig készenlétben állnak.


A tolvajok ilyenkor lépnek működésbe, és a tapasztalatok szerint utólag a legtöbbször nem rekonstruálható, hogy mi történt, és hogy pontosan mit vittek el.

Az is előfordulhat, hogy a kutya sáros lábbal azonnal a kanapén köt ki, miután mindenki eltűnt a házból, vagy hogy a szomszéd macskája rendszeresen átjön – te pedig nem tudod, miért szőrös a kedvenc karosszéked.

A fenti eseményekben az a közös pont, hogy bizonyos esetekben nagyon hasznos lenne, ha könnyedén haza tudnál nézni, amikor szükségét érzed. A Logitech Circle 2 biztonsági kamera nemcsak azt teszi lehetővé, hogy az iPhone vagy iPad készülékeden megnézhesd, mi történik épp a házban, hanem az okosriasztásoknak köszönhetően mindig valós időben értesülhetsz, amennyiben mozgást vagy szokatlan eseményt észlel a kamera.

A Netatmo Welcome Indoor Security Camera szintén igazi őrszem: képes felismerni arcokat, így a családtagok hazaérkezéséről név szerint küld értesítést, ám mivel ez a funkció személyenként állítható, van, akinél le is kapcsolhatjuk. Az alkalmazás segítségével élőben is láthatjuk, mi történik otthonunkban, de videófelvételen is visszanézhetjük a nap történéseit.  Sőt, a készülék arra is külön figyelmeztet, ha számára ismeretlen személy, vagyis valaki idegen lépne be az otthonunkba. 

Ha aggódsz a lakásod vagy a házad miatt, a riasztóberendezéseken túl ez a kamera is elősegítheti, hogy nagyobb biztonságban érezd az otthonod.

2020.05.26. 07:00

A legjobb motiváció futáshoz

Az a legfontosabb, hogy sose veszítsd el a motivációd.


A karantén időszak alatt sokan szedtek fel jó néhány kilót magukra, de a nyár megállíthatatlanul közeleg, az idő is kellemesen meleg, így nem lehet több kifogás, miért halasztgatod az edzéseket.

A futásnak rengeteg előnye van, ám tény, hogy ha csak a fogyás és a test edzése a cél, nem ezt fogod a legizgalmasabb mozgásformának érezni.

Ezen sokat segíthet, ha előre megválasztod a megfelelő terepet hozzá, viszel magaddal néhány kellemes zenét, és elkezded használni az AppStore-ból letölthető Runtastic alkalmazást, ami kezdőknek és profiknak is jól jöhet a mindennapi edzések során.

Még a telefonodat sem kell magaddal vinned, elegendő, ha az Apple Watch a csuklódon van: a GPS-alapú alkalmazás követni és mérni fogja a futás útvonalát, sebességét, intenzitását, és az időt is.

Előre megszabhatsz bizonyos célokat, az app folyamatosan jelezni fogja, hol tartasz az edzéstervben.

Főleg a kezdeti időszakban fontos, hogy ne veszítsd el a motivációd, a barátok támogatása ilyenkor nagyon fontos. A Runtastic arra is lehetőséget ad, hogy megoszd velük élőben az edzést, reagálhatnak a tevékenységedre, ezzel biztatva, hogy elérd a napi célod. Akár közös csoportot is létrehozhattok, versenyezhettek egymással, de közösségi kihívásokhoz csatlakozhatsz – a koronavírus járvány kapcsán most épp a #HOMETEAMHERO Challenge a legnépszerűbb.

Az Apple Watch által rögzített adatokat később az iPhone-odon is megnézheted, a statisztikákat az alkalmazás kielemzi, és az adatokat akár az Apple Health-fiókodhoz is hozzáadhatod.
Elő a futócipőkkel!

2020.05.25. 07:00

Home office a kertben

A kertben végzett munka az egészségednek is jót tesz.


Ha olyan szerencsés vagy, hogy home office-ban dolgozol, és még kerted vagy teraszod is van, használd ki: a napfény és a friss levegő csodákat tehet az energiaszinted és a hangulatod szempontjából.

A hosszú hetekig tartó karantén után mindenkinek jól esik a szabadban is eltölteni egy kis időt, a családtagoktól távolabb. Ehhez azonban az szükséges, hogy az otthoni munkaállomás könnyen mobilizálható legyen.
 

Keress egy árnyékos helyet

Közvetlen és erős napfényben a képernyő sokkal nehezebb kivehető, ami nagyon megterheli a szemet is, és akár migrénes fejfájást is okozhat, de a hatékonyságot is jelentősen csökkenti. Ezen kívül a tűző nap a laptop túlmelegedését okozhatja, ami csökkenti az akkumulátor élettartamát és teljesítményproblémákhoz vezet. Lehetőség szerint dolgozz korán reggel, vagy koraeste, amikor alacsonyabb a hőmérséklet, és szerezz be egy jó minőségű napernyőt – ez egy könnyű zápor esetén is hasznos eszköz lehet.
 

Hordozható bútorok

Ha nincs egy állandó külső munkaállomásod, érdemes beszerezni könnyen mozgatható és a munkavégzéshez megfelelő, kényelmes bútorokat és kiegészítőket. Ilyen lehet egy ergonómikusan kialakított szék, egy háttámasztó párna vagy a vezeték nélküli billentyűzet.
 

Tedd zökkenőmentessé a munkaállomás mozgatását

Minél egyszerűbb „kiköltöznöd” a szabadba, annál valószínűbb, hogy szívesen és gyakran dolgozol majd a kertben vagy a teraszon. Ehhez beszerezhetsz egy olyan táskát vagy tárolót, amibe minden szükséges eszköz befér, és megkönnyíti az ingázást.
 

Figyelj a Wi-Fi kapcsolatra

A kültéri munkavégzés kritikus feltétele, hogy legyen elérhető és megbízható netszolgáltatás és áramforrás. Ez utóbbi könnyen megoldható egy kültéri egység beszerelésével, ha pedig ingadozik a neted, szerezz be egy erősebb routert, ami garantálja a jelerősséget.
 

Alkalmazkodj a természethez

Bár épp a természet közelsége a kertben végzett munka lényege, de itt is tapasztalhatsz zavaró körülményeket. Szerezz be rovarriasztó szert, egy jó napszemüveget, ne feledkezz meg az allergiádra szedett gyógyszerekről, és egy profi fejhallgató vagy egy Bluetooth hangszóró is sokat segíthet, ha túl hangos lenne a szomszéd…

Forrás: thewirecutter.com