in ,

Imádom!Imádom!

Az illóolajok hatása a hangulatunkra

A növények ereje vitathatatlan – évszázadok óta használják őket különböző gyógyászati célokra, többek között mentális panaszokra és hangulatjavításra is. Mivel az illóolajok koncentráltan tartalmazzák a jótékony hatóanyagokat, megéri beszerezni belőlük néhányat.

Az illóolajokat különböző eljárásokkal nyerik ki a növényekből, mint például a hidegpréselés, vagy a vízgőz-desztilláció. Mivel néhány csepp illóolajhoz viszonylag nagy mennyiségű növényre van szükség, a jó minőségű, 100%-os tisztaságú illóolajak viszonylag drágák. Ennek ellenére érdemes ezeket választani, mert csak ezekkel érhetjük el a kívánt jótékony hatást. Az illóolajak fertőtlenítéstől kezdve a sebgyógyításig sok mindenre használhatók, ám a leglátványosabb hatást a hangulatjavításban érhetjük el velük. Mutatjuk is, mit mikor érdemes használni.

Bergamot illóolaj

Ez a citrusolaj azonnal feldobja a kedvünket és jelentős mértékben csökkenti a stresszt, a feszültséget. Energikusabbá, vidámabbá válunk tőle, szinte észrevétlenül.

x Promóció

Rozmaring olaj

A rozmaring olaja csökkenti az ismert stresszhormon, kortizol szintjét a szervezetünkben. Javítja a koncentrációt és a memóriát, segítségével könnyebben megy a munka, a tanulás.

Ylang Ylang olaj

Ez a mesés virág csökkenti a feszültséget, nyugtat és kisimít. Csökkenti a szorongást és a vérnyomást, lejjebb viszi a pulzusszámot. Emellett az önbizalmat is képes erősíteni.

Levendula illóolaj

Nyugtat, álmosít, ellazít – lefekvés előtt érdemes alkalmazni. A levendula illóolaját sikerrel alkalmazták szorongásos pszichés zavarokban szenvedőknél és depressziós pácienseknél is.

Borsmenta

Mind mentális, mind pedig fizikai fáradtság ellen kiváló. Élénkít, energizál, és még az edzéseinket is hatékonyabbá teszi.

+TIPP:

Az illóolajokat többféleképpen alkalmazhatjuk. Hordozóolajhoz (például mandula- vagy sárgabarackmag-olaj) keverve felkenhetjük őket a csuklónkra és halántékunkra. A legjobb azonban, ha diffúzoros párologtatással használjuk őkat, hiszen így hosszú ideig élvezhetjük áldásos hatásaikat. A relaxációs MiPow aromadiffúzor pihentető, aromás hideggőzt bocsát ki akár 16 órán keresztül.

x Promóció
x Promóció

Ismerd meg a bőrtípusod!

Okosóra? Igen! 3 meggyőző érv