in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Azonnali kedélyjavító praktikák

A nagy szürkeségben könnyen elkaphat bennünket a szomorkás hangulat, és az az érzés, hogy se kedvünk, se erőnk nincs a feladatainkhoz. Az alábbi trükköktől azonban pillanatok alatt jobban érezhetjük magunkat.

Még az örök optimisták és víg kedélyűek is áldozatul eshetnek olykor az időjárás nyomasztásának, vagy nehezebben vehetik az eléjük kerülő akadályokat egy-egy stresszesebb időszakban. Nos, az előttünk álló napok, hetek biztosan nem lesznek izgalmaktól és kimerítő feladatoktól mentesek, hisz az év vége szinte minden munkahelyen kifejezetten hajtós, az ünnepi előkészületekről nem is beszélve. Íme néhány kipróbált tipp arra az esetre, ha gyors, azonnali hangulat-boostra van szükségünk!

Gyors olvasmányélmény – hagyományos formában

Ahelyett, hogy a Facebook-folyamunkat görgetnénk kikapcsolódás gyanánt, olvassunk el találomra egy verset vagy egy rövidebb novellát. Leemelhetünk egy könyvet a polcról, de a neten is beírhatjuk kedvenc írónk, költőnk nevét, egészen biztosan találunk tőle gyors olvasnivalót. Olvasás közben, után szánjuk rá az erőfeszítést az értelmezésre, és a mindfulness módszerével figyeljük meg, milyen hatást vált ki belőlünk az olvasmány. Mivel ilyenkor az agyunk teljesen másfajta munkát végez, a váltástól könnyen helyrebillen hangulati egyensúlyunk.

x Promóció

Rövid, de intenzív mozgás

Végezzünk el négy napüdvözletet, ugrándozzunk, táncoljunk néhány percig, vagy tegyünk egy gyors, tempós sétát a ház körül. A mozgás azonnal beindítja a kedélyjavító hormonok termelődését, közben ráadásul a fejünk is kiszellőzik.

Csodatévő gyógynövények – különleges kedélyjavító főzetek

Igyunk egy finom, jókedvre derítő teát. Kiváló lehet például a levendula és a citromfű keveréke – mind ízre, mind pedig hatásra. Ezek feldobják a hangulatunkat, kisimítják az idegeinket, de nem álmosítanak el. Vigyázzunk, a levendulának ne főzzük bele a szárát, csak a virágját, és nem hagyjuk túl sokáig ázni, mert keserű lesz az íze.

Lélegezzünk!

Kapcsoljunk be egy rövid meditációs videót a Youtube-on, vagy használjuk az Apple Watch Légzés funkcióját, és gyakoroljuk néhány percig a tudatos légzés módszerét. Ezzel elhitetjük a szervezetünkkel, hogy minden rendben van, és hangulatunk is ehhez fog alkalmazkodni.

x Promóció
x Promóció
IPhone szervíz

Balesetek, amelyek tönkretehetik az okostelefonodat

Szépen és biztonságban