in ,

Imádom!Imádom!

Elfogott a bizonytalanság? Így kezeld!

A kiszámíthatatlanság kisebb-nagyobb intenzitással már hónapok óta jelen van az életünkben, és az előttünk álló hónapokat is valószínűséggel átszövi majd. Vannak azonban trükkök és technikák, amikkel könnyebben vehetjük az akadályokat.

Ha hirtelen megfosztanak bennünket a szokott napi rutinunktól, és egyik napról a másikra a feje tetejére áll az életünk, könnyen extrém stresszhelyzetben találhatjuk magunkat. A tartós stressz viszont komoly egészségkárosító hatással bír, épp ezért érdemes minél előbb megtanulni kezelni a kiszámíthatatlanságot. Íme, a legfontosabb szempontok, amire figyelnünk kell.

A bizonytalanság leküzdédéhez legyünk megértőek és türelmesek – önmagunkkal

Mindenki már ritmusban képes alkalmazkodni, ezért ne ostorozzuk magunkat, ha nem megy egyik napról a másikra. Ha a világ úgyis eléggé befeszít bennünket, nem tetézzük azzal, hogy túl kegyetlenül bánunk saját magunkkal.

x Promóció

Fordítsunk nagyobb figyelmet az öngondoskodásra

Még ha a világ a feje tetejére állt is, törekedjünk az egészségünk megőrzésére, egészséges szokásaink megtartására vagy újabbak kialakítására. Ne hagyjuk el a rendszeres sportot, aludjunk eleget és sajátítsunk el különféle stresszoldó technikákat, mint például a meditáció vagy a különböző légzésgyakorlatok.

Csatlakozzunk le a hírekről

Mivel egyetlen kattintással elérhetők, nehéz megállni, hogy ne tartsuk folyamatosan rajta az szemünket a világ történésein, de ez nem tesz túl jót a mentális állapotunknak. Mivel rossz hírek jelentősen sűrűbben jönnek velünk szembe, mint jók, tovább rontják az amúgy is nyomott hangulatunkat.

Engedjük el, amit nem tudunk kontrollálni

Ne pazaroljunk időt arra, hogy olyan dolgokon rágódunk, amelyek kívül esnek a hatáskörünkön. Ha valamiről teljes biztonsággal meg tudjuk állapítani, hogy nem tudjuk befolyásolni, ne szenteljünk több gondolatot neki.

Kontrolláljuk, amit valóban tudunk

Fókuszáljunk életünk azon területeire, amit tudunk kontrollálni. Tervezzük meg például a heti menüt, alakítsunk ki magunknak új rutinokat a régiek helyett. Nem baj, ha ezek csupán apróságok – teremtsünk magunknak olyan mikrokörnyezetet, amiben biztonságban érezzük magunkat.

x Promóció
x Promóció

Öt érv az okosotthon mellett

5 nélkülözhetetlen őszi ruhadarab