in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Csodálatos zöld tea

A csodálatos zöld tea.

Úgy tűnik, a tradicionális zöld tea igen sok fronton kedvez az egészségünknek.

Kínában és Japánban évszázadok óta fogyasztják a kellemes íze és terápiás hatásai miatt. Bár a zöld tea ugyanazokból a levelekből készül, mint a fekete tea, a zöld tealeveleket nem fermentálják. Ez nemcsak a tea zöld színét őrzi meg, hanem növeli antioxidáns-tartalmát is, ami megmagyarázza, miért olyan egészséges. Íme egy áttekintés az egészségügyi előnyeiről.

Javíthatja a mentális egészséget

Kémiai magyarázat van arra, hogy miért lehet olyan pihentető egy csésze forró tea kortyolgatása. A tea a teanin nevű aminosavat tartalmazza, amelyről kutatások kimutatták, hogy enyhíti a stresszt, ellazít és ellensúlyozza a koffein okozta szorongást, idegességet.

x Promóció

Csökkentheti a koleszterinszintet

A magas a koleszterinszint növeli a szívroham és a stroke kockázatát. És egyre több felnőtt küzd vele. A jó hír? A zöld tea segíthet!

A Nutrition Journal című szaklapban közzétett, 31 tanulmányt tartalmazó 2020-as metaanalízis megállapította, hogy a fogyasztása mind az összkoleszterin, mind az LDL (azaz a rossz) koleszterin alacsonyabb szintjével összefüggésbe hozható.

Védi az erek egészségét

A fent említett 2020-as elemzés szerint a zöld tea vérnyomáscsökkentő képessége magas antioxidáns-tartalmának köszönhető. Ezek az antioxidánsok csökkentik a gyulladást és tágítják az ereket, így a vér könnyebben áramlik.

Segít megelőzni és kezelni a 2. típusú cukorbetegséget

A tea – beleértve a zöldet is – fogyasztása hatékony módja lehet a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésének és kezelésének, az Antioxidants című szaklapban 2019-ben megjelent áttekintés szerint. A tanulmány megállapította, hogy a zöld tea antioxidánsai különösen nagy mértékben javíthatnak az inzulinrezisztenciában szenvedők állapotán. Az inzulinrezisztencia a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának egyik fő kockázati tényezője.

Potenciálisan védi a csontok egészségét

A zöld tea megakadályozhatja a csonttömeg csökkenését is. Egy 2022-es tanulmány például azt találta, hogy közel 6500 posztmenopauzában lévő koreai nő közül azok, akik a felmérést megelőző egy évben nem fogyasztottak zöld teát, vagy napi egy csészénél kevesebbet fogyasztottak, nagyobb valószínűséggel veszítettek csonttömeget, mint azok, akik naponta háromszor itták.

TIPP: Fogyaszd útközben, hidegen! A zöld tea szomjoltásra is kiváló! A boltban palackozott formában kapható teás italokkal ellentétben, a zöld teát valójában cukor nélkül kell inni, Készíts el egy nagyobb anyagot, várd meg, míg lehűl, majd töltsd bele az Equa Smart okospalackba. Ebben garantáltan hosszabb ideig megőrzi frissítő hűvösségét.

x Promóció
x Promóció
Akupresszúra a fejfájás ellen.

Természetes ellenszer a fejfájásra: akupresszúra

Piknik a szabadban, így lesz tökéletes!

A tökéletes piknik legfontosabb hozzávalói