in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Dopamin dressing

Itt a dopamin dressing!

2022 legmenőbb trendje a dopamin dressing.

A legújabb trend, amelyről 2022-ben a divatszakemberek beszélnek, az úgynevezett „dopamin” öltözködés. De miről is szól pontosan ez a dopamin dressing trend? A dopamin dressing lényege, hogy feltűnően öltözködjünk vibráló és színes darabokkal, ne féljünk sem az élénk színektől, sem pedig az extravagáns, különleges szabásvonalaktól.

Ahhoz, hogy megértsük a dopamin öltözködés működését, először is fontos tudni, mi is az a dopamin, ami egyfajta neurotranszmitter.

x Promóció

A szervezetünk dopamint termel, az idegrendszerünk pedig arra használja, hogy üzeneteket továbbítson az idegsejtek között. Számos funkciója van: részt vesz a jutalmazás érzésében, a motivációban, a memóriában és a figyelemben is. Amikor a dopamin nagy mennyiségben szabadul fel, az öröm és a jutalom érzését kelti, ami egy adott viselkedés megismétlésére motivál bennünket.

Az elképzelést, miszerint bizonyos ruhák viselése boldogabbá tesz minket, Karen Pine professzor vizsgálta a Hertfordshire-i Egyetemről. Pine tanulmányt végzett a dopamin öltözködésről, és arra az eredményre jutott, hogy amikor a résztvevők olyan ruhákat viseltek, amelyek szimbolikus értéket jelentettek számukra, amelyek színeikben, fazonukban látványosak voltak, akkor megnőtt az önbizalmuk és jelentősen javult a hangulatuk. Íme néhány tipp, hogy mi is a Az elképzelést, miszerint bizonyos ruhák viselése boldogabbá tesz minket, Karen Pine professzor vizsgálta a Hertfordshire-i Egyetemről. Pine tanulmányt végzett a dopamin dressing kapcsán, és arra az eredményre jutott, hogy amikor a résztvevők olyan ruhákat viseltek, amelyek szimbolikus értéket jelentettek számukra, amelyek színeikben, fazonukban látványosak voltak, akkor megnőtt az önbizalmuk és jelentősen javult a hangulatuk. Íme néhány tipp, hogy mi is mesterévé váljunk a dopamin dressing mesterévé váljunk.

Látványos formák

Nem muszáj harsány színekbe öltöznünk, ha azt nem érezzük magunkénak: a visszafogott, semleges árnyalatokkal is elérhetjük ugyanazt a hatást, ha extravagáns szabást vagy anyagot választunk. Hatalmas fodrok, földet söprő tüllszoknyák – ezek önmagukban is megteszik.

Őrült minták

Ne féljünk a színpompás, bohókás mintáktól: azzal is közölhetünk a világgal valamit önmagunkról, hogy épp milyen mintára esik a választásunk. Jöhetnek a nagy virágok, de a retró, geometrikus kreációk is nagyon trendik idén.

Color blocking

Ez a trend újraértékelődik most, hogy fókuszba került a dopamin öltözködés. Minden élén szín megy mindennel, a lényeg, hogy egyszerre nagy felületen viseljük az adott színt.

Kedvcsináló kiegészítők

Ha kissé tartunk még attól, hogy tetőtől talpig harsány színekbe öltözzünk, kezdjük kicsiben, egy-egy látványos kiegészítővel. Az ELAGO Airpods Pro TPU felakasztható AiPods tok vidám színekben elérhető – csatoljuk fel a nadrágtartónkra vagy a táskánkra, hogy némi színt és örömet csempésszünk a szettükbe.

A DECODED szilikon iPhone tokjai közül jelenlegi nagy kedvencünk a Tuscan Sun mustársárga árnyalat: nem csak látványos, de praktikus is: MagSafe kompatibilis, puha tapintású,  megemelt kameragyűrűvel rendelkezik a tökéletes védelemhez.

x Promóció
x Promóció
Lázcsillapítás otthon.

Lázcsillapítás házi módszerekkel, gyógyszer nélkül

A zene javítja a hatékonyságot.

A zene javítja a hatékonyságot, tudtad?