in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Ételek, amelyek hozzájárulnak a vércukorszint egyensúlyához

Vércukorszint barát ételek - ezt edd!

Bár a vércukorszint szinten tartásában olyan tényezők is szerepet játszanak, mint a testsúly, a mozgás, a stressz és a genetika, az egészséges táplálkozás kritikus fontosságú a vércukorszinted szabályozásában.

Míg egyes élelmiszerek, köztük a hozzáadott cukorban és finomított szénhidrátokban gazdag termékek hozzájárulhatnak a vércukorszint ingadozásához, mások optimalizálhatják a szabályozását, miközben jelentősen javítanak az általános egészségi állapotunkon. Érdemes hát az alábbiakat rendszeresen fogyasztani, főként, ha tudjuk, hogy gyakran ingadozik a vércukorszintünk, vagy ha a családunkban előfordult már cukorbetegség.

A tenger gyümölcsei

A tenger gyümölcsei, köztük a halak és a kagylók értékes fehérje-, egészséges zsír-, vitamin-, ásványi anyag- és antioxidánsforrást kínálnak, amelyek segíthetnek a vércukorszint szabályozásában. A fehérjék elengedhetetlenek a vércukorszint szinten tartásához. Lassítják az emésztést és megakadályozzák az étkezés utáni vércukorszint-emelkedést, valamint növelik a teltségérzetet. Emellett segíthetnek megelőzni a túlevést.

x Promóció

Az olyan zsíros halak, mint a lazac és a szardínia magas bevitele bizonyítottan javítja a vércukorszint szabályozását

Az okra

Az okra egy gyümölcs, amelyet általában zöldségként hasznosítanak. Gazdag forrása a vércukorszintet csökkentő vegyületeknek, például poliszacharidoknak és flavonoid antioxidánsoknak. Törökországban az okramagokat már régóta használják természetes gyógymódként a cukorbetegség kezelésére, erős vércukorszint-csökkentő tulajdonságaik miatt.

Bab és lencse

A bab és a lencse olyan tápanyagokban gazdag, mint a magnézium, a rostok és a fehérje, amelyek segíthetnek a vércukorszint csökkentésében. Különösen sok bennük az oldható rost és a rezisztens keményítő, amelyek segítenek lassítani az emésztést. Egy vizsgálat például kimutatta, hogy ha fekete babot vagy csicseriborsót fogyasztunk rizzsel együtt, jelentősen csökken az étkezés utáni vércukorszintünk, összehasonlítva azzal, ha csak rizset fogyasztunk önmagában.

Zabpehely

A zab és a zabkorpa beiktatása az étrendbe segíthet a vércukorszint javításában, mivel magas az oldható rosttartalmuk, amelyről kimutatták, hogy jelentős vércukorcsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

A citrusfélék

Bár sok citrusféle édes, a kutatások azt mutatják, hogy segíthetnek a vércukorszint csökkentésében. A citrusfélék alacsony glikémiás indexű gyümölcsöknek számítanak, mivel nem befolyásolják annyira a vércukorszintet, mint más gyümölcsök, például a görögdinnye vagy az ananász. A citrusfélék, mint a narancs és a grapefruit, tele vannak rosttal, és olyan növényi vegyületeket tartalmaznak, mint a naringenin, egy polifenol, amely erős antidiabetikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Extra tipp:

Ha rendszeresen figyelnünk kell a vércukorszintünket, érdemes a lehető legpontosabb és legpraktikusabb otthoni mérőrendszert használni. iHealth BG5S Gluco+ Bluetooth okos vércukorszintmérő és a hozzá kifejlesztett ingyenes Gluco Smart alkalmazás segítségével könnyedén naplózhatók a mérések. Egyszerűen használható okostelefonnal, tablettal vagy számítógéppel. 

x Promóció
x Promóció
A zene javítja a hatékonyságot.

A zene javítja a hatékonyságot, tudtad?

Alvászavar gyötör? Tedd ezt!

Alvászavar gyötör? A technika segít!