in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

A legkedveltebb szuperélelmiszerek 2022-ben

A legkedveltebb szuperélelmiszerek 2022-ben

A dietetikusok minden évben más és más kivételesen egészséges élelmiszerre hívják fel a figyelmünket annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabb és egészségtudatosabb táplálkozásra ösztönözzenek bennünket.

Bár a szuperélelmiszerek nem kaptak hivatalos (értsd: tudományos) definíciót, általánosan elfogadott, hogy magas tápanyagtartalommal rendelkeznek, különösen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Emellett a szuperélelmiszerek gyakran jó forrásai az antioxidánsoknak, amelyek segítenek megelőzni a betegségeket és megvédik szervezetünket a sejtkárosodástól. A táplálkozás-szakértők évről évre igyekeznek felhívni ezekre az ételekre a figyelmünket – lássuk, 2022-ben melyekre irányul nagyobb reflektorfény.

Kimchi

Ez a hagyományos koreai étel erjesztett káposztából készül, és gyakran tartalmaz más zöldségeket, például retket, piros paprikát és hagymát. A kimchi egy alacsony kalóriatartalmú nagyágyú, tele fontos tápanyagokkal. Nagy mennyiségű A-, B- és C-vitaminnal büszkélkedhet, de igazán probiotikus tulajdonságai miatt közkedvelt. A probiotikumok olyan létfontosságú, egészséges baktériumok, amelyek segítik az emésztést és a bél általános egészségét.

x Promóció

Karfiol

Ez a szuperélelmiszer az elmúlt néhány évben került reflektorfénybe, és idén is ott marad. Szinte minden megtalálható benne, ami az egészséges immunrendszerhez szükséges, kiemelkedően fontos ezek közül a a riboflavin és a tiamin és a B-vitaminok, amelyek segítenek a táplálékot energiává alakítani. Ráadásul a karfiol hihetetlenül sokoldalú, nagyon sok formában és állagban elkészíthető.

Az ősi gabonák

A gabonafajták, amelyek a legkevesebb nemesítésen és módosításon mentek keresztül a civilizációs évek alatt igazi szuperélelmiszerek. Nem hangzanak a legvonzóbb szuperélelmiszernek, de valójában sokkal menőbbek, mint gondolnád. Ezek a gabonafélék (amelyek közé tartozik többek között az amaránt, a teff, a quinoa és a farro) tápanyagdúsak és gazdagok fitokemikáliákban, amelyek segíthetnek a krónikus betegségek leküzdésében. Emellett termesztésük a mai napig környezetbarát módszerekkel történik, így velük egyszerre táplálhatod a tested és a Földanyát!

Gránátalma

A gránátalmamagok valóságos antioxidánsbombák, megvédhetik a sejtjeidet a károsodástól, és segíthetnek megelőzni a betegségeket. Bőségesen tartalmaznak rostokat, amelyek segítik az emésztést, emellett C-vitamint, K-vitamint és folsavat is bejuttathatsz a segítségükkel a szervezetedbe.

x Promóció
x Promóció
Íme a frizura, ami mindenkinek jól áll

Íme a frizura, ami mindenkinek jól áll

Lázcsillapítás otthon.

Lázcsillapítás házi módszerekkel, gyógyszer nélkül