in ,

Három izomcsoport, amit nem edzünk eleget

Mi nők hajlamosak vagyunk elhanyagolni bizonyos izomcsoportokat, nem lustaságból, hanem csupán figyelmetlenségből. Mutatjuk, melyek ezek.

Ha nem edzünk egyformán minden egyes területet a testünkön, az hosszú távon akár sérülésekhez, egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ráadásul vannak olyan izomcsoportok a női testen, amelyek eredendően gyengébbek, mint a férfiaknál, mivel kevesebb izomrostot tartalmaznak, vagy nagyobb megpróbáltatásnak vannak kitéve nap mint nap. Épp ezért érdemes jobban törődni velük.

A mellizom

Sokan gondolják, hogy a fekvőtámasz vagy a fekvenyomás férfiaknak való, pedig csak azért, mert nekik könnyebben megy, nekünk sem szabad elhanyagolnunk a mellkas területét. A nőknek más a zsír-izom arány ezen a testrészen, mint a férfiaknak, ezért is mennek nehezebben ezek a gyakorlatok. Ráadásul sokan rosszul csinálják, amivel inkább ártanak, mint használnak. Legközelebb, ha a teremben vagyunk, kérjük ki egy profi edző segítségét.

x Promóció

A térd körüli izmok

A nők általában rengeteg guggolást, kitörést végeznek, amivel remekül erősítik a combizokat, ám a térd körüli izmoknak ez még nem elég. A nőknek azért is érdemes nagyobb figyelmet fordítani erre a részre, mert a magas sarkú cipők viselése is eléggé megterheli a térdet és a térdínt. Kiváló erősítő gyakorlat lehet például erre a területre fókuszálva is az egylábas, súlyzós deadlift.

A mélyizmok

Bármennyit is plankelünk, nem plankelünk eleget. Minden nőnek – akár szülés előtt, akár szülés után van már – létfontosságú a mélyizmok, a core erősítése. Nem kellemes, nem esik jól, de elengedhetetlen az egészségünkhöz. Hiszen ezek az izmok tartják közvetlenül a belső szerveinket, ezek támasztják meg a gerincünket, így ha ezek erősek, sok későbbi bajnak elejét vehetjük.

Extra tipp:

Kell némi motiváció? Az Apple Watch Series 7 megbízható társad lesz az edzésben is. Az okosóra tevékenységgyűrűivel minden mozgásfajtát követhetsz. A barátaiddal figyelhetitek egymás teljesítményét – és versenyezhettek is. Mérd az edzéseid, és hozd ki belőlük a legtöbbet. Bicajozol, futsz vagy súlyt emelsz? Ez az óra szinte bármilyen sportban veled tart.

x Promóció
x Promóció

A szezon slágerdarabja: a kalap

ragyogó bőr

Így ápold a ragyogását vesztett arcbőrt