Életmód

2020.05.23. 09:00

Hova tűnt a családom?

Jó érzés, ha mindig tudjátok, ki merre jár.

Ugyan nagyon lassan, de úgy tűnik, az élet hamarosan visszaáll a régi kerékvágásba. Ez egyben azt is jelenti, hogy a családtagjainkat, akikkel eddig össze voltunk zárva a nap 24 órájában, sokkal kevesebbet fogjuk látni.

Mindenki máshogy éli meg a családjával töltött időt, de az biztos, hogy akár örülsz, hogy kimozdulhatsz, akár szívesen maradnál még az otthoni kényelemben, de újra hozzá kell szoknunk, hogy mindegyikünknek más a napi rutinja.

Főleg a nagyobb családoknál fordul elő gyakran, hogy az egyik gyerek edzésre siet, a másik különórára, anya az egy barátnőjével találkozik, apa még megbeszélésen van, a legkisebb gyereket pedig végül a nagyi hozza el az oviból, mert mindenki elfeledkezett róla…

Létezik azonban egy alkalmazás, amivel könnyedén megoszthatóvá válik minden családtag napi programja, így nem fordulhatnak elő hasonló félreértések.

A Családi megosztás (Family sharing) funkció iPaden és iPhone-on is elérhető – segítségével akár hat családtag Apple ID megosztása nélkül is egyszerűen megoszthatjátok egymással többek között a naptárotok tartalmát, az App Store-ban megvásárolt tartalmakat, Apple-előfizetéseket, például egy iCloud-tárhelycsomagot és még sok mást is.

Emlékeztetőket is közösen elérhetővé tehettek, így nem lesz több vita, hogy kinek kell megvennie a vacsorát, és hol a bevásárlólista. A családi csoport létrehozásával és a bankkártyaadatok megadását követően arra is van mód, hogy egy vásárlást csak szülői engedéllyel bonyolíthasson le a tinédzser, de akkor is segíthettek egymásnak, ha eltűnik valamelyikőtök telefonja – valljuk be, ez gyakran igazán hasznos lehet!


Forrás: imore.com

További hírek

2021.02.25. 10:00

Jelzőberendezések otthonod biztonságáért

Egy mozgásérzékelő mindig jó szolgálatot tehet.A betörésektől mindenki tart, de a riasztókon túl az is nagy segítség lehet, ha mozgásérzékelőt szerelsz fel a megfelelő helyekre. Az AQARA mozgásszenzorban bátran megbízhatsz, ha otthonod biztonságáról van szó. Akár 30 méteres távolságban is észleli az emberi mozgást, és azonnal jelzést küld róla mobilodra – így akkor is tudni fogsz minden eseményről, ha épp nem tartózkodsz otthon, és a szomszéd túl közelre merészkedett…
 

Egy nyitva felejtett ajtó sok gondot okozhat.A mindennapi rohanásban könnyen előfordulhat, hogy nem zárod be az ablakokat vagy ajtókat, ami a betörésveszélyen kívül számtalan problémát okozhat: háziállatod kiszökhet, a lakás pedig túlzottan kihűlhet, mire hazaérsz. Ezt azonban könnyen elkerülheted: az AQARA ablak- és ajtóérzékelő valós időben észleli, ha egy ablak vagy ajtó nyitva maradt a lakásban. Ha pedig például egy heves szélroham miatt váratlanul kinyílik valamelyik, riasztást küld a telefonodra, és aktiválja a helyi riasztót az Aqara Hub-on keresztül. Az eszköz a legtöbb típusú ajtóval, ablakkal és más hasonló mechanizmusú berendezéssel működik, például fiókokkal és szekrényajtókkal is.
 

A vízszivárgás a szomszédok lakását is veszélyeztetheti.Egy esetleges csőtörés hatalmas kárt okozhat nemcsak a saját, hanem a szomszédok lakásában is. Ha mindig szeretnél biztos lenni abban, hogy minden rendben van a csapokkal, az AQARA Water Leak Sensor a segítségedre lesz. A vízszivárgás-érzékelő figyeli a vízrendszer állapotát és észleli az esetleges problémákat, így amikor a vízszint eléri a 0,5 mm-t, a vízszivárgás-érzékelő aktiválja a csatlakoztatott Aqara Hubot, hogy riasztást adjon és értesítést küldjön az iPhone-odra vagy az iPadedre. Más intelligens kiegészítőkkel is képes együttműködni, így a megfelelő okoskiegészítőkkel otthonod maximális biztonságban lehet.

 

2021.02.25. 10:00

Szeretnéd biztonságban tudni az otthonod?

A tolvajok mindig készenlétben állnak.

Előfordulhat, hogy a kutya sáros lábbal azonnal a kanapén köt ki, miután mindenki eltűnt a házból, vagy hogy a szomszéd macskája rendszeresen átjön – te pedig nem tudod, miért szőrös a kedvenc karosszéked. A tolvajok is éppen akkor jelennek meg mikor a legkevésbé számítasz rá, és a tapasztalatok szerint utólag a legtöbbször nem rekonstruálható, hogy mi történt, és hogy pontosan mit vittek el.

A fenti eseményekben az a közös pont, hogy bizonyos esetekben nagyon hasznos lenne, ha könnyedén haza tudnál nézni, amikor szükségét érzed.A Netatmo Welcome Indoor Security Camera képes felismerni arcokat, így a családtagok hazaérkezéséről név szerint küld értesítést, ám mivel ez a funkció személyenként állítható, van, akinél le is kapcsolhatjuk. Az alkalmazás segítségével élőben is láthatjuk, mi történik otthonunkban, de videófelvételen is visszanézhetjük a nap történéseit.  Sőt, a készülék arra is külön figyelmeztet, ha számára ismeretlen személy, vagyis valaki idegen lépne be az otthonunkba. 

Az AQARA mozgásérzékelőben szintén igazi őrszem. Bátran megbízhatsz benne, ha otthonod biztonságáról van szó. Akár 30 méteres távolságban is észleli az emberi mozgást és azonnal jelzést küld róla mobilodra.A mozgásérzékelő algoritmusa képes megkülönböztetni a téves riasztást a valóditól  (pl. állatmozgás érzékelése esetén). Kompatibilis Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa programokkal is.

Ha aggódsz a lakásod vagy a házad miatt, a riasztóberendezéseken, és kamerákon túl egy videócsengő is elősegítheti, hogy nagyobb biztonságban érezd az otthonod. A Netatmo intelligens videócsengővel valós időben láthatod és beszélhetsz a látogatókkal okostelefonodon, bárhol is légy a világban. Az sem probléma ha az irodában vagy,  rajta keresztül akár utasításokat is adhatsz a futárnak, hogy nehogy lemaradj egy csomag kézbesítésről. Azonnal fogadhatsz videohívást az okostelefonodon keresztül, amikor valaki csenget, és eldöntheted, hogy kommunikálsz-e az adott látogatóval.

2021.02.19. 10:00

A hét legjobb app-ja hátfájósoknak

A MoovBuddy segít a megfelelő otthoni mozgásforma kialakításában.


A koronavírus és a szociális távolságtartás valószínűleg hosszú időre meghatározza azt, hogy mennyire szívesen tartózkodunk idegen emberek közelségében hosszabb időn át. A szokás beépült a mindennapjainkba, és mivel a vírus második hulláma is elérkezett hozzánk is, sokan úgy rendezkedtek be, hogy átalakították korábbi szokásaikat: például az edzőtermi edzés helyett otthoni megoldásokat kerestek.

Az igazi fitnesz-fanatikusok azonban hamar rájöttek, hogy otthon sem kell lemondaniuk a testmozgásról és az egészségmegőrzésről.

Az App Store-ban közel maximális értékelést elérő MoovBuddy Exercise App egy olyan sokoldalú edzéstervet kínáló alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy a tested szinte minden pontját átmozgasd, bármilyen környezetben, hiszen az iPhone-odon mindig elérhető lesz.

A nyak- és hátfájásra hajlamos felhasználók számára hatalmas segítség az app.

Az orvosok és fiziológusok által létrehozott, és a legújabb orvostudományi kutatásokon alapuló MoovBuddy számtalan ötletet ad a kül- és beltéri mozgásformákhoz egyaránt, és bizonyítékokon alapuló ajánlásokkal segít abban, hogy elkerüld a jövőbeni egészségügyi problémákat illetve sérüléseket.

Akik hajlamosak a nyak- és hátfájásra, nagyon kedvelik, hiszen még abban is segít, hogy a már kialakult problémát orvosolja azzal, hogy megtanítja a helyes testtartást.

A több mint 60 edzésprogram, amelyek közel 300 gyakorlatot tartalmaznak, és az egyéni erőnléti szintnek megfelelően beállítható fitnesz-célok a motiváció megtartásában is segíthetnek, és egy egyszeri, megfizethető előfizetéssel egész életeden át elérhetőek maradnak.

Forrás: imore.com

2021.02.16. 10:00

Kezeld okosan a cukorbetegséget!

Fontos, hogy az edzések után is ellenőrizd a vércukoszinted, és kellő mennyiségű szédhidrátot fogyassz.


A diabétesz egy kezelhető betegség, de megköveteli a teljes életmódváltást. Ennek egyik része, hogy az étkezésekre komoly figyelmet kell fordítani, hiszen nem lehet bármit bármikor elfogyasztani. Ezen kívül a vércukorszint folyamatos nyomon követése sem elhanyagolható, mert csak így derülhet ki, hogy az alkalmazott terápia megfelelő-e.

Az inzulinos cukorbetegeknél ez egy életmentő önellenőrzési tevékenység, de ha azon szerencsések közé tartozol, akik egészségesek, akkor is indokolt alkalmanként megfigyelni, hogyan reagál a szervezeted a szénhidrátra.

Kevesen tudják, de a cukorbetegség előszobájaként emlegetett inzulinrezisztencia esetében is nagyon hasznos, ha figyelsz a vércukorszint változásaira, sőt még a fogyókúra is sikeresebb lehet – ezzel egyúttal azt is megakadályozhatod, hogy a sok edzés mellett túl keveset egyél, ezzel rosszullétet idézve elő.

Az adatok rögzítése és naplózása nagyfokú fegyelmet követel, a vércukorszint méréséhez pedig technikai eszközökre van szükséged. Az iHEALTH Okos vércukormérő az alapfunkción túl jóval részletesebb képet ad az aktuális állapotodról, mint a többi hasonló készülék. Bluetooth-kapcsolattal kommunikál az iPad és iPhone eszközeiddel, személyre szabhatod az egyéni igényeidnek megfelelően. Rögzítheted az elfogyasztott ételeket és a beadott inzulin mennyiségét, és az emlékeztetőknek köszönhetően többé nem felejtesz el egyetlen mérést sem.

 

2021.02.12. 10:00

Varázsolj hangulatos fényeket a lakásba!

A Cololight mindig a hangulatodnak megfelelő színekben pompázik.Hogy érzed magad? Mutasd meg színekkel! Varázsold a vágyott hangulatot a helyiségbe egy különleges okoslámpával, amely több egyszerű világítótestnél. A Cololight okosvilágítással több mint 16 millió szín áll a rendelkezésedre, és a neked tetsző színkombinációkat és- sorokat könnyedén irányíthatod a Cololight alkalmazással, amelyet összekapcsolhatsz saját Wi-Fi hálózatoddal, így egyszerűen beállíthatod a fényeket, hogy mindig egy hangulatos otthon fogadjon.

Szemezgethetsz az előre beállított profilokból, de saját palettát is alkothatsz, hogy aztán előre beállíthass akár több napszaknak, eseménynek vagy hangulatnak megfelelő színsort, és Amazon Alexával vagy a Google asszisztensek segítségével hangvezérléssel is irányíthatod.

Ha pedig csak egyetlen izzót szeretnél lecserélni, válaszd a Playbulb Smart LED izzót, amely egy Bluetooth kapcsolattal vezérelhető, állítható fényerejű és színű LED égő. Tetszőleges színű fényt állíthatsz  elő vele, így egyedi hangulatot varázsolhatsz az otthonodba. Egyszerűen csavard be egy hagyományos izzó helyére, töltsd le az okostelefondra a Playbulb X programot, és élvezd a színek hangulatát.