in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Hozd magad formába a nyárra!

Hozd magad formába a nyárra!

A jó idő rádöbbentett arra, hogy hamarosan itt a nyár? Nincs ok az aggodalomra! Néhány mindennapi praktikával pár hét alatt formába hozhatod magad a bikiniszezonra. Életmódváltásra fel! Legyél csúcsformában a nyárra!

Pörgesd fel az anyagcseréd

Nyilván sokat hallottál már arról, hogy a felgyorsult anyagcsere segíthet az ideális alak elérésében. Arról azonban már kevesen tudnak, hogy egy roppant egyszerű trükk is rengeteget javíthat az emésztőrendszered állapotán. Ha többször eszel kisebb adagokat, biztos lehetsz benne, hogy a szervezeted meghálálja. Nem terhelődik meg a gyomrod, kiegyensúlyozottabb lesz az emésztésed, ugyanakkor a szinten tartott vércukorszinted miatt, elkerülheted a rád törő farkaséhség rémét. Természetesen az sem mindegy, hogy mit eszel. Korábbi írásainkban már részletesen kitértünk az egészséges élelmiszerek hatásaira, ezért csak röviden összefoglalva azt mondhatjuk, kerüld el a finomított alapanyagokból készülő, feldolgozott élelmiszereket. Amúgy is nyakunkon a gyümölcsszezon, kakaós csiga helyett inkább válassz valami kedvere való gyümölcsöt!

+Tipp: A zöld tea fogyasztása több okból is javallott, többek között remekül segíti az anyagcserét is. Hogy mindig kéznél legyen a nap folyamán érdemes beszerezned egy HidrateSpark palackot, amely világ valaha készült legokosabb vizes palackja.

x Promóció

Igyál sokat!

Te is tudod, ha formába akarod magad hozni a megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen. Különösen fontos a hidratált állapot fenntartása a melegebb napokon. A HidrateSpark ebben is a segítségedre lehet. LED-es intelligens érzékelővel emlékeztet, mikor van itt az ideje az ivásnak, a vízfogyasztási szokásaidat pedig egyszerűen, bármikor nyomon követheted a Hidrate alkalmazással! A sok folyadék fogyasztása azonban nem azt jelenti, hogy üdítőkkel, szörpökkel is csillapítod a szomjodat, a legjobban akkor jársz és a testeddel is a legjobbat akkor teszed, ha vízzel vagy az előbb említett zöld teával indítod a napod. Utóbbival akár a kávét is kiválthatod, hiszen élénkítő, frissítő hatású. Ne feledd, fontos, hogy a nap folyamán óránkét igyál egy keveset – az okospalack vagy egy megfelelő applikáció ebben nagy segítség lehet.

+Tipp: A Withings Body+ okosmérleggel bármikor ellenőrizheted a tested hidratáltsági állapotát is, hiszen a szabadalmaztatott Position Control technológiát alkalmazza a legpontosabb testösszetétel-értékek (testtömeg, testzsír és víz százalékértéke, valamint az izom- és csonttömeg) megjelenítésére.

Fuss

Felejtsd el a tornaórák kötelező köreit! Csak kezd el és csináld a saját tempódban. A legjobban akkor jársz, ha szabadban veszed fel a nyúlcipőt. A futás remekül átmozgatja a test minden izomzatát és a megfelelő pulzustartományban brutálisan elbánik a zsírsejtekkel. A terhelést lépésről lépésre emelheted az edzettségi állapotodnak megfelelően. Az edzettségi szinted nyomon követéséhez a legjobb a beszerzel egy stílusos sportórát. A szakértők egybehangzó véleménye szerint ebben a műfajban az APPLE Watch Series 8 GPS verhetetlen. Futásban egyébként nagyon hamar és látványosan lehet fejlődni – már néhány alkalom után tapasztalni fogod, hogy többet bírsz, távolságban, sebességben és időtartamban egyaránt. Ráadásul egy kifejezetten szórakoztató mozgásformáról is van szó, amit tovább színesíthetsz, ha közben meghallgatod a kedvenc podcastodat vagy zenei gyűjteményed.

+Tipp: Az új Apple AirPods egyetlen feltöltéssel akár 3 órán át hűséges edzőtársad lehet, hogy valóban élvezet legyen a futás.

Aludj eleget

Már-már közhelyszámba megy, de elegendő alvás és pihenés nélkül lehetetlen feladatnak ígérkezik bármiféle életmódváltás. A szervezet megfelelő regenerálódása alapvető szükséglet. A napi 7-8 óra pihenésnek mindenképpen helye kell, hogy legyen a napirendedben. Ha úgy érzed, nem elég egy nap a tennivalóidra, szelektálj, állíts fel fontossági sorrendeket. A teendőid biztosan megvárnak.

Mindennapi jóga

Ha a testednek már mindent megadtál, érdemes a lelked egészségével is egy kicsit többet foglalkoznod. ennek pedig talán legegyszerűbb módja, ha a napirendedbe beilleszted a jógát. A jóga ugyanis a testre és a lélekre egyaránt jótékonyan hat. Napi pár perc gyakorlatozás elegendő, amihez kimeríthetetlen forrást nyújt a Youtube, ahol rengeteg videó közül válogathatsz. Ha szűkében vagy a szabadidőnek, próbáld ki az “öt tibeti rítust”, amit egyébként a fiatalság forrásaként emlegetnek, és lehet is benne valami, hétről-hétre te is tapasztalni fogod a változást.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
Zenehallgatás.

Otthoni zenehallgatás felsőfokon

5 fűszer, ami segít a fogyásban.

5 egyszerű fűszer, ami segít a fogyásban