in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Így építsd be a mozgást a napirendedbe, ha túl elfoglalt vagy!

Építsd be a mozgást az életedbe!

Egy edzésprogram elkezdése mindenképp azzal jár, hogy át kell alakítanod az időbeosztásodat, hogy legyen rá időd. Ez viszont nem feltétlenül igényel nagy változtatásokat. Csak építsd be a mozgást az életedbe!

A kutatók tudják, hogy a rövid edzések ugyanolyan hatékonyak lehetnek a fogyás és az egészség szempontjából, mint a hosszabb edzések, és hogy sokan könnyebben tartják magukat a rövidebb ideig tartó, ám sűrűbben ismétlődő edzéstervekhez. Azok, akik rövidebb ideig tartó edzéseket végeznek következetesebben tudják tartani a sportolást, hetente több napot mozognak, mint a hosszú edzéseket végzők és így hetente több mozgással töltött időt halmoznak fel.

Hogyan készülj fel rá? Először is, szükséges lesz némi átgondolás, önelemzés.

x Promóció

Kérdezd meg magadtól: Ha elkötelezném magam a testmozgás mellett, hogyan tudnám ezt beépíteni a napomba? Ülj le a napirendeddel, és nézd meg, hova tudnád beszúrni a sportot. Talán 15 perccel korábban felkelhetnél egy erőnléti edzésre, vagy az ebédidőd egy részét felhasználhatnád egy tempós sétára vagy kocogásra. Készíts egy listát az összes rendelkezésre álló alkalomról, amikor edzeni tudnál, legyen az bármilyen rövid is.

Az összegyűjtött információk felhasználásával állíts össze egy edzéstervet, és kötelezd el magad mellette, mondjuk két-három hétig. Ezután értékeld újra, és nézd meg, hogyan állsz. Jól illeszkedik az edzésed a jelenlegi rutinodhoz? Működik, vagy változtatásokra van szükséged?

Minta egy gyors, rövid és hatékony edzéstervhez

Íme egy példa arra, hogyan építhetnéd be a 10 perces edzéseket a napodba:

1. nap: három 10 perces kardió edzés.

2. nap: két vagy három 10 perces erőnléti edzés.

3. nap: három vagy négy 10 perces kardió edzés.

4. nap: pihenés.

5. nap: két 10 perces kardió edzés, egy 10 perces erőnléti edzés.

6. nap: két 10 perces erőnléti edzés, egy 10 perces kardió edzés.

7. nap: pihenés.

TIPP: Semmi ne érjen felkészületlenül!
Szerezz be egy okos támogató társat, hogy egészen biztosan megmaradjon a motivációd és a kitartásod. Az új Apple Watch Series 8 tovább ­fejlesztett Edzés appja új lehetőségeket kínál a mozgáshoz, edzéseidet pedig sokoldalú mérő­számokkal szabhatod magadra.

Építsd be a mozgást az életedbe!

x Promóció
x Promóció
Gazdálkodj okosan az időddel!

Gazdálkodj okosan az időddel is!

Őszi lakásdekoráció stílusosan

Őszi lakásdekoráció stílusosan