in ,

Így hangolódj az őszre!

Lassan véget ér a kánikula, jönnek az esős napok, ránk köszönt a meleg kardigánok, a gumicsizma és a forró tea évszaka. Az ősz jó alkalom arra, hogy lelassuljunk kissé, több időt töltsünk otthon, és átadjuk magunkat a nagyobb elmélyülést igénylő tevékenységeknek.

Az őszre – mint minden más évszakra – rá kell hangolódni: fel kell venni a megváltozott napok ritmusát, át kell állítani a biológiai óránkat a kori sötétedésre, fel kell készülni a szomorkásabb napokra. Íme néhány tipp, amellyel könnyebben válthatunk őszi üzemmódra!

Tartsunk gardróbmustrát!

Ideje előásni a hidegebb időkre való ruháinkat, lábbelijeinket. Az apró nyári sortokat, felsőket bedobozolhatjuk, az őszi pulcsikat kardigánokat átnézhetjük. Melyek azok, amiket még mindig szívesen viselünk? Melyek azok, amik javításra szorulnak? Mik azok a darabok, amelyek hiányoznak az őszi ruhatárból? Szánjunk egy hétvégét ezekre a tevékenységekre, hogy ha hirtelen – ahogy jönni szokott – nyakunkba szakad a hűvösebb idő, ne érjen minket felkészületlenül.

x Promóció

Dekoráljunk!

Szerezzünk be néhány dísztököt és szép formájú követ, és akrilfestékkel színezzük, díszítsük őket kedvünk szerint. Rendezzük őket egy mutatós dísztálba, és tekerjük körbe őket apró ledvilágítással.

Kuckózzunk be – stílusosan

Rendezzük be a tökéletes olvasó vagy filmnéző kuckót. Szerezzünk be egy pihe-puha pokrócot, rendezzük át a díványpárnákat, tegyünk a lábunkhoz egy zsámolyt, a fejünkhöz egy hangulatos olvasólámpát. Legyen kéznél egy kis asztalka is, ahová a teát és némi egészséges nassolnivalót – diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöket – bekészíthetünk.

Állítsuk össze az őszi-téli olvasólistánkat!

Olvasási sebességünktől függően válasszuk ki azt a 8-10 könyvet, amit év végéig szeretnénk elolvasni, és tegyük őket jól látható helyre, kedvcsinálónak.

Rakjuk össze a tökéletes őszi lejátszási listát

Egyénfüggő, kit milyen zene hoz meghitt, lelassult hangulatba. Hogy ne kelljen keresgélni, szánjunk némi időt arra, hogy őszi playlistünket összeállítsuk. Néhány tipp kiindulási pontnak: Shivaree, Katie Melua, Norah Jones, Jamie Cullum… Lehet folytatni.

x Promóció
x Promóció

A zenehallgatás, mint énidő

Tippek kezdő influenszereknek