in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Így hozhatod helyre az extra száraz bőrt egyetlen éjszaka alatt

Így hozhatod helyre az extra száraz bőrt egyetlen éjszaka alatt.

Húzódik, hámlik, viszket? A dehidratált bőrt érdemes azonnal kezelésbe venni!

A bőrszárazság nem csupán kellemetlen, de ha hosszú távon fennáll, az a bőrbarrier komoly sérüléséhez vezethet. A folyamatos szárazság nem csak irritációt és érzékenységet okoz, de a bőr fakóvá is válhat, a finom vonalak és ráncok még szembetűnőbbek lesznek. Mindezek annak a jelei, hogy nem kap elég nedvességet. Íme néhány szakértő által jóváhagyott technika, amivel akár egyetlen éjszaka alatt is visszatáplálhatod az extra száraz bőrödbe a nedvességet.

A „skin-flooding” technika

A skin-flooding az elmúlt hónapokban hatalmasat futott a TikTokon, de valójában ez egy ősrégi tipp, amire a bőrgyógyászok esküsznek, és amit már anyáink is ismertek. Mindössze annyit kell tenned, hogy a szérumokat és hidratáló krémeket még nedves bőrre kened fel, mivel ez segíthet a nedvesség bezárásában, emellett lehetővé teszi a hidratáló krém jobb behatolását. Mossuk meg az arcunkat langyos vízzel, finoman itassuk fel, de maradjon még kicsit nedves, majd vigyük fel rá a hialuronsavas szérumot, afelé pedig a hidratálókrémet.

x Promóció

Rétegezd a hidratáló termékeket minimum 3-4 rétegben

A hidratáló termékek egymásra rétegezésével is több nedvességet juttathatsz az extra száraz bőrödbe. Az ökölszabály az, hogy a legvékonyabb állagútól a legvastagabb felé haladva rétegezz, tehát kezdd a tonerrel és/vagy esszenciával, majd térj át a szérumra a krémed előtt. A folyamatot továbbfejlesztheted, ha az egyes rétegek között hidratáló permetet is fújsz az arcodra. Utolsó lépésként keverj néhány csepp arcolajat a hidratáló krémedhez – ez legyen az utolsó réteg.

A „skin-slugging” technika

A skin-slugging egy újabb TikTok kedvenc, amelyet a bőrgyógyászok, szépségápolási szakemberek is ajánlani szoktak, főleg hideg, szeles időben. A a „slugging” azt jelenti, hogy egy vékony réteg vazelint kensz a bőrödre utolsó lépésként, hogy bezárd a nedvességet. A vazelin egy elzáró összetevő, ami azt jelenti, hogy egy olyan gátat képez a bőröd felett, amely megakadályozza a vízveszteséget. Egyszerűen csak vigyél fel egy nagyon vékony réteget a bőrápolási rutin utolsó lépéseként, várj körülbelül 30 percet, majd feküdj le aludni.

Tarts párásítót a hálószobádban

Észrevetted már, hogy télen, vagy amikor a beltéri fűtés vagy a légkondicionáló működik, a bőröd szárazabbnak érzed? Ez az alacsony páratartalomnak köszönhető, de egy párásítóval ezt a problémát nagyon gyorsan orvosolhatod. Még azokon a helyeken is, ahol kint nedves a levegő, a beltéri fűtési rendszerek hajlamosak jelentősen csökkenteni a beltéri levegő páratartalmát. A párásítók segítenek nedvességet juttatni a levegőbe, hogy megelőzzék a száraz levegő mellékhatásait. Csak arra ügyeljünk, hogy rendszeresen tisztítsuk, hogy megelőzzük a penészproblémákat.

TIPP: Nem lehet tökéletes a hidratálás a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás nélkül! Az EQUA Smart a legelegánsabb okospalack, amely nemes anyagok és harmonikus színek tökéletes ötvözete, és nemcsak esztétikus, de funkcionalitás tekintetében is kiemelkedő. Az okospalack rendszeresen figyelmeztet a vízivásra, így elkerülhetjük a dehidratáltság kellemetlen hatásait, a fejfájást, levertséget, és az extra száraz, húzódó bőrt is.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
Ezüstmetál, a mai trend.

Új tavaszi trend: az ezüst metál

4 kiváló új sorozat az Apple TV+ kínálatában

4 kiváló új sorozat az Apple TV+ kínálatában