in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom!

Ismerd meg a bőrtípusod!

Ha tisztában vagyunk azzal, mik a bőrünk erősségei és gyengeségei, megfelelően tudjuk kialakítani a bőrápolási rutinunkat, ahelyett, hogy csak vaktában próbálkozunk.

Szépségünk és fiatalságunk megőrzése érdekében különösen fontos, hogy tisztában legyünk a bőrtípusunkkal. Ha alaposan megfigyeljük arcunkat az alábbi szempontok alapján, kaphatunk némi fogódzót arról, mik is arcbőrünk igényei.

1. Reggel, ébredés után vegyünk egy papír-zsebkendőt, válasszunk le róla egy vékony réteget, és azt tegyük rá az arcunkra, nyomogassuk meg rajta egy kicsit. Miután levettük, nézzük meg, találunk-e rajta olajos nyomokat. Ha mindenhol látszik az elszíneződés, nagy eséllyel zsíros a bőrtípusod, ha csak a T-vonalban (homlok-orr-áll), valószínűleg kombinált, ha pedig a papír teljesen száraz marad, extrém száraz a bőrünk.

x Promóció

2. Figyeljük meg, mit érzünk arcmosás után, krémezés előtt. Ha a bőrünk kellemetlenül húzódik, valószínűleg vízhiányos – ez a zsíros bőrtípusúaknál is előfordulhat.

3. Ha gyakran észlelünk a bőrünkön piros, esetleg hámló, viszkető foltokat, nagy eséllyel bőrérzékenységgel küzdünk, ami évről-évre egyre gyakrabban fordul elő nem csak a nők, de a férfiak körében is.

4. Vizsgáljuk meg a pórusainkat. Ha akkor is jól kivehetők, ha nem hajolunk teljesen közel a tükörhöz, esélyes, hogy bőrünk kollagéntartalma csökkenni kezdett.

5. Menjünk el egy professzionális bőrdiagnosztikára. Ennek során egy okos kis készülék megmutatja, mennyire hidratált a bőrünk, illetve hogy milyen állapotban van a bőrbarrier. Ez utóbbi gondoskodik a bőrünk védelméről, ha ez sérül, gyorsabban veszít a bőr a nedvességtartalmából, illetve sokkal érzékenyebbé válik, és hajlamosabbak leszünk olyan ekcémás vagy rozáceás tünetekre.

+TIPP: A bőr nedvességtartalmáról a leghatékonyabban belülről tudunk gondoskodni. A krémek csak az epidemisz szintjén tudnak hatni, a mélyebb rétegek akkor lesznek kellően hidratáltak, ha elég vizet iszunk. A Hidrate Spark intelligens vizes palack nyomon követi a vízfogyasztásodat, és világít, hogy emlékeztessen az ivásra az ingyenes Hidrate alkalmazáson keresztül, amely Bluetooth által működik.

x Promóció
x Promóció

Olvasmányajánló az őszre – hírességektől

Az illóolajok hatása a hangulatunkra