Életmód

2019.10.04. 07:00

Itt van az ősz. Fényt ide!

Így már nem is tűnik olyan hidegnek az este.

Bármilyen szép és illatos évszak is az ősz, az egyre hamarabb bekövetkező sötétedést kevesen kedvelik. Ráadásul valahogy ellensúlyozni kell a hirtelen szokatlan hideget és a borús, esős napokat is. Ha már a fűtésünket felokosítottuk, és meleg otthon vár minket a munkából hazatérve, még melegebbé tehetjük a hangulatot a fények segítségével.
Ha szeretjük a mécseseket, de a gyerek/kutya/macska miatt nem találjuk biztonságosnak, bevethetjük a MiPow okosgyertyát, amit el is lehet fújni! A kicsik imádni fogják, hogy gyakorolhatják a fújkálást, mi pedig azt, hogy ehhez nem kell 30 gyufát meggyújtanunk. Az okosgyertyának ráadásul váltogathatjuk a színeit, és telefonról is vezérelhetjük – így kedvesünket akár hangulatvilágítással várhatjuk úgy is, hogy még nem értünk haza.
A hordozható, vezeték nélküli Eve Flare okoslámpát az ujjhegyünkkel is finomhangolhatjuk, és oda visszük magunkkal, ahova éppen szeretnénk.  Siri vagy az Apple Watch-unk segítségével is vezérelhetjük, vízállósága miatt a teraszra vagy éppen egy vitorlásra is velünk tarthat, miközben egy töltéssel 6 órát bír.

További hírek

2020.07.12. 07:00

A lázmérés legmodernebb formája

A gyermekükért aggódó szülők egyik legmegbízhatóbb eszköze.


Az utóbbi időben talán még nagyobb jelentőséget tulajdonítunk annak, ha valaki lázas. A szülők egyből a lázmérőt veszik elő, ha azt tapasztalják, hogy a gyermek nem érzi jól magát, és a felnőttek is ezzel az eszközzel ellenőrzik, hogy érdemes-e várni az orvos felkeresésével.

Sokáig kizárólag higanyos lázmérőket használtak, ám a modern technológiának köszönhetően ma már többféle típusból választhatunk: digitális, infrasugaras, érintésnélküli vagy hagyományos, de nem higannyal működő lázmérő is létezik.

A higiénia és a gyorsaság az alapkövetelmények közé tartozik, hiszen egy családban általában többen használják az eszközt, esetleg fertőző betegség alatt is, így azok az eszközök a legelőnyösebbek, amelyeket nem kell a beteg testéhez érinteni, emellett pedig gyorsan és pontosan mérnek.

A család minden tagja használhatja az eszközt.


Tény, hogy a háztartásokban nélkülözhetetlenek a modern egészségügyi eszközök. A Nokia Thermo a HotSpot Sensor technológiának köszönhetően nagy pontosságú mérésre képes, hiszen 16 infravörös érzékelője több mint 4000 mérés alapján találja meg a legmelegebb pontot, így biztosítva a legpontosabb eredményt.

Akár 8 személy adatait is képes tárolni, az érintőképernyőn mérésenként kiválasztható, hogy az adat kihez tartozik – ez egy család számára kifejezetten hasznos funkció. A Thermo az eredményekbe azt is belekalkulálja, hogy a normál testhőmérséklet az életkor függvényében változik: a hozzá rendelt személyeknél LED jelzőfény mutatja, hogy a mért testhőmérséklet normálisnak, hőemelkedésnek vagy láznak minősül-e.

A mért adatok automatikusan szinkronizálódnak az iPhone-ra.


Wi-Fi vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül az eredmények automatikusan szinkronizálhatóak iPhone-ra, a Thermo alkalmazás pedig korra, láztörténetre és tünetekre alapozva nyújt alapos értelmezést. Ezen kívül jegyzeteket, fényképeket és emlékeztetőket is képes tárolni, így a betegség lefolyása nyomon követhető.
 

2020.07.08. 07:00

Így némítsd az Apple Watch-ot

Ha teljes nyugalmat szerentél, bármikor némíthatod az órád.


Egy váratlan Siri-válasz vagy egy elfelejtett riasztás akár esetben kellemetlen helyzetbe is hozhat, például egy tárgyaláson vagy előadáson. Jó tudni, hogy az Apple Watch-ot gyorsan elhallgattathatod, de még jobb, ha előre eldöntöd, mikor nem szeretnéd, hogy zavarjon.

Gyors megoldás

Ha 3 másodpercig eltakarod a tenyereddel az óra kijelzőjét, vagy érintkezik a bőröddel, azonnal elnémul. Ez az alapértelmezett beállítás, de jó, ha meggyőződsz róla, hogy be van-e kapcsolva a funkció: Apple Watch -> Hangok&Haptikus jelzések -> Alapértelmezett némítás.

Az értesítések némítása könnyen beállítható.


Némaság mindig, mindenhol

Ha szándékosan döntesz úgy, hogy kikapcsolod a fenti funkciót, használhatod a Némítást is.

1.Húzd el az ujjad alulról felfelé a képernyőn, hogy megjelenjen a Vezérlőközpont
2. Érintsd meg a harang ikont, ezzel bekapcsolod a néma üzemmódot
3. Ha iPhone-on szeretnéd beállítani az óra működését, nyisd meg az Apple Watch alkalmazást, és válaszd ki a Hangok&Haptikus jelzések elemet
4. Koppints a csendes módra a bekapcsoláshoz

Hogy soha ne zavarjon

A Ne zavarj funkciót szintén a Vezérlőközpontban kapcsolhatod be, ami ugyanúgy elnémítja az értesítéseket, azzal a különbséggel, hogy itt megadhatsz egy adott időintervallumot is. Így például egy előadás vagy egy megbeszélés alatt előre beállíthatod a némítást, ami a megfelelő időpontban automatikusan kikapcsol.

A megbeszéléséeken sem kell attól tartanod, hogy kellemetlen helyzetbe hoznak a hangos értesítések.


A fentieken túl egy értesítés megjelenésekor a Tovább gombra kattintva további két lehetőség közül választhatsz:

– A Csendes értesítést kiválasztva az értesítések csak megjelennek majd a képernyőn, de nem adnak hangot.

Kikapcsolhatsz akár minden értesítést is, de ebben az esetben az Apple Watch -> Értesítések menüpontban az alkalmazásoknál egyesével kell beállítanod, hogy melyeknek milyen engedélyeket adsz meg.

Forrás: appleinsider.com

2020.07.06. 07:00

A hét leghasznosabb védőtokjai

A telefon a nyaralás alatt is nélkülözhetetlen eszköz.


A tokok és fóliák a hétköznapi használat során is jó szolgálatot tehetnek, de ha nem a megszokott környezetben használjuk a készüléket, kifejezetten ajánlott a beszerzésük. Bármilyen eszközről is legyen szó, a tok nagymértékben véd a napfény, a por és a víz káros hatásaitól, és természetesen adott esetben akár a mechanikai sérülésektől is.

Széles választék áll a felhasználók rendelkezésére, érdemes időt szánni a megfelelő darab kiválasztására; az alábbiak a mi kedvenceink:

iPad

A 12,9 hüvelykes iPad Pro-hoz tartozó Speck Balance Folio az egyik legjobb a kategóriájában, hiszen a polikarbonátból készült külső héj és a rázkódáscsökkentő barázdák tompítják az ütések erejét, így az eszköz akár egy 120 centiméteres zuhanás esetén is védve lehet. Kétféle állásba is feltámasztható, hogy megnézhesd rajta a kedvenc sorozatod, és természetesen kompatibilis a 2. generációs Apple Pencillel.

A nyári szabadság alatt se hagyd otthon a kedvenc eszközeid.

iPhone

Az iPhone SE-hez elérhető Speck Presidio Perfect Clear tok az egyik legdiszkrétebb megoldás, hiszen teljes mértékben ellenáll az UV-sugárzásnak, mégis áttetsző anyagból készült. Az anyagában alkalmazott Microban antibakteriális technológia elpusztítja a baktériumok 99%-át, így állandó védelmet biztosít a láthatatlan kórokozókkal szemben, a telefon sarkainál megerősített gumis anyagnak köszönhetően pedig az iPhone akár egy négyméteres zuhanást is túlélhet.

MacBook

A Moshi Privacy kijelzővédő a 13 hüvelykes MacBook Pro-hoz vagy MacBook Air-hez ugyan nem tok, de kitűnő választás arra az esetre, ha utazás közben vagy egy zsúfolt helyen használod a gépet, és a bizalmas adataid szeretnéd elrejteni a kíváncsiskodó tekintetek elől.

A védelmen túl a design és a stílus is fontos szempont.

AirPods

Az AirPods töltőtokjának további védelmet biztosít az Elago vízálló tokja, így akkor sem kell aggódnod, ha a medence mellett hallgatnád a kedvenc zenéid.

2020.07.02. 09:00

Hiánycikk lesz az e-bicikli?

Az elektromos biciklinek több az előnye, mint a hátránya.


A járvány után, de a második hullámtól fenyegetve sokan átértékelik eddig életvitelüket. Ehhez hozzátartozik az is, hogy új alternatívákat keresnek a közlekedésre.

A bicikli eddig is egyre több városban terjedt el, az elektromos biciklik azonban nem voltak ennyire keresettek, elsősorban borsos áruk miatt. Ez a tendencia viszont most kezd megdőlni.

Pedig az e-biciklik sok éven át viselték a stigmát, hogy csak a lusták és az idősek ülnek fel rájuk. Most azonban úgy tűnik, hogy még a biciklizés fellegvárának tekinthető Hollandiában is néhány hónap alatt teljesen átalakítják a közlekedési szokásokat.

Az e-bicikli előnye, hogy az akkumulátornak köszönhetően bármikor rásegíthet a haladásra, például egy emelkedőn, de a természetes, tehát saját pedálos hajtással is használható. Aki munkába siet vele, örülhet, hiszen elektromos működéssel a sebessége is könnyedén felgyorsítható.

Forrás: nytimes.com
Az e-bicikli nehezebb egy hagyományos bringánál, de gyorsabb is.


Hátránya viszont, hogy épp az akkumulátor miatt jóval nehezebb egy átlagos biciklinél, a szervizelés sem mindig oldható meg egy hagyományos bicikliszervizben, ráadásul a legtöbb e-bringa olyan high tech külsővel rendelkezik, ami kifejezetten izgatja a tolvajokat.

Mindent összevetve azonban a jövőben egyre nagyobb szükségünk lehet erre az eszközre. Ha pedig eddig imádtál a buszon vagy a kocsiban zenét hallgatni, van egy jó hírünk: az AirPods Pro-val teljes biztonságban érezheted magad, hiszen az Áttetsző mód funkcióval úgy hallod majd a lényeges környezeti hangokat, hogy közben a zenei élményről sem kell lemondanod.

Forrás: nytimes.com

2020.06.29. 07:00

A hét leghasznosabb beállítása

A Lokátorral a gyerekeket is mindig biztonságban tudhatod.


Nyáron végre kiszabadul mindenki a természetbe, és a gyerekek is többet találkoznak a barátaikkal. Ha te is azok közé tartozol, akik nehezen engedik el a gyereket a nyári táborba, mert mindig szereted tudni, hogy pontosan hol jár, a Lokátor funkciót neked találták ki!

Ebben az időszakban hajlamosabbak vagyunk figyelmetlenül letenni az eszközeinket szokatlan helyekre, amelyekre később nem emlékszünk. Ez egy kisméretű AirPods esetén meglehetősen bosszantó, de a Lokátornak az eszközkeresés során is nagy hasznát veheted.

Ehhez nem kell mást tenni, mint iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken a Beállítások -> Eszköz neve -> Lokátor menüpontra kattintva engedélyezni az eszköz láthatóságát. A saját helyzetedet megoszthatod, de túrázás előtt érdemes engedélyezni az offline keresést is. Ez nagyon hasznos akkor, ha bajba kerülsz, például eltévedsz, nincs térerő a környéken, a telefonod pedig merülőben van. Ilyen esetekben a segítség megérkezésiig ez életmentő intézkedés lehet.

Ha eltévedsz, a telefonod segítségével könnyebb lesz a felkutatásod.

Apple Watch vagy AirPods eszközeid is párosíthatod a telefonodhoz vagy számítógépedhez, sőt még a családtagok eszközeit is segíthetsz megkeresni a Lokátor segítségével.

Macen is érdemes bekapcsolni a funkciót: az Apple menü -> Rendszerbeállítások -> Biztonság és adatvédelem -> Adatvédelem -> Helymeghatározás -> Helymeghatározás engedélyezése kipipálásával, majd a Részleteknél, illetve az Apple ID és az iCloud elemekre egyesével kattintva jelöld be a Mac keresése lehetőséget.