Életmód

2019.12.03. 06:00

Jó barátok a nappaliban?

Nálatok is felhangzik majd a Büdős macska?

Hiába debütált a Jó barátok óta több ezer izgalmas sorozat, Rachel, Joey és a többiek generációk memóriájába égtek bele kitörölhetetlenül. Ezt kihasználva a Lego piacra dobta Jó barátok szettjét, ami a Central Perk-öt ábrázolja belülről, többek között Phoebe gitárjával, bögrékkel és Güntherrel együtt. Az összesen 1097 elemet számláló együttes azonban általában pillanatok alatt elfogy, így ha meglepnénk vele magunkat vagy bárki mást, érdemes igyekezni.

További hírek

2019.12.10. 06:00

Az Apple Watch-ot igazolták az orvosok

Roy Robinson megelőzte a stroke-ot

Egy 74 éves floridai nagyapa a családjánál járt látogatóban hálaadáskor, amikor az órája időről időre figyelmeztetéseket kezdett neki küldeni: pitvarfibrillációja van. Jó darabig nem vette komolyan az Apple Watch értesítéseit, csak akkor gondolkodott el a dolgon, amikor az unokája iskolájában hirtelen kifulladt a lépcsőn. Hazaérve utánanézett, hogy mit jelent a pitvarfibrilláció: szabálytalan, gyakran szapora pulzust, aminek a következménye vérrögképződés és stroke is lehet. Ekkor családjával úgy döntöttek, bemegy a kórházba, az orvosok pedig EKG-val igazolták a diagnózist. Hamarosan számos orvos és ápoló látogatta meg a szobájában: mindenki látni akarta a férfit, akit az Apple Watch mentett meg.

2019.12.07. 06:00

Ajjaj, lemerültél?

Ja igen, a hideget rosszul bírják az aksik

Megnyíltak a koripályák, ráadásul szerte az országban számos helyen ingyen is csúszkálhatunk a jégen. Ezenkívül sok helyen még szánkózni is lehet erdőn-mezőn, városban. Csakhogy mi történik, ha kimész a gyerekekkel, de az iPhone-od a hidegben megadja magát, és lemerül? Haza kéne szólni, hogy még nem indultok, mert mindenki nagyon élvezi a havat-jeget, de csak a sötét képernyő mered rád… Na, ilyenkor jön jól a powerbank, amit bármikor zsebre vághatsz, és megment a szorult helyzetből: mert valaki biztosan várja a hívásodat, vagy el szeretne érni, és aggódni fog, ha nem tudja veled felvenni a kapcsolatot.

A megmentő

A MiPow Power Tube 6000 mAh-es vezeték nélküli töltővel egyszerre töltheted az Apple Watchodat és az iPhone-odat is – hogy elejét vedd a magyarázkodásnak.

2019.12.05. 06:00

Inkognitó módban mindent lehet?

Most aztán jól elrejtőztünk. Vagy mégsem?

A Google Chrome böngészőjét használva van, hogy az ember nem szeretné, ha a következő júzer látná a böngészési előzményeket. Erre való az inkognitó mód, az ugyanis nem tárolja el a honlapok címét, a sütiket és a kitöltött adatokat. Ha azonban más elől is szeretnénk elrejteni a tevékenységünket, érdemes tudni, hogy a szolgáltató, az iskolai vagy munkahelyi hálózat rendszergazdája vagy épp a Facebook még mindig kiválóan tudja követni, hogy merre járunk. Ahogy az elmentett könyvjelzők és a letöltések mappába kerülő fájlok is elérhetőek lesznek bárki számára – ha nem töröljük ki.

2019.12.04. 06:00

Repülj a Bosszúállókkal!

Belépő a Vasember világába

Szeretjük a filmeket, de mihelyt megjelenik a vége főcím, kiesünk a világukból. Pedig nincs is annál jobb, mint tovább álmodni a történetet…
Ki ne szemezett volna már jó ideje a drónokkal? Ha eddig mindannyiszor lebeszéltük magunkat, mert megvagyunk nélküle is, hát most itt van a Vasember drónja, ami nemcsak repülni vagy videózni tud, hanem eljuthatunk vele a Bosszúállók kiterjesztett valóságába. A Tello Iron Man programozható és mindenféle extra műveletre is képes, amire szükség lehet, ha az AR-ben megtámadná az ellenség. És ami a legjobb benne, hogy a szülőt és a gyereket egyaránt leköti, így senkinek nem kell kompromisszumokat hozni egy kis ideig.

2019.12.02. 06:00

A legjobb síappok

Már nem kell sokat várni, hamarosan kezdődik a szezon

Kérdezhetnénk, hogy hol van még a síelés, de a magyarok közül is sokan tervezik már a karácsonyi, szilveszteri csúszásukat. És ki tudja, ha jön egy nagyobb havazás, egy-két napra már december közepén is fel lehet csatolni a léceket. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány appot, amik segítik vagy élvezetesebbé teszik a havas kalandokat.
Alapvető a teljesítménykövető Ski Tracks, ami a csúszásokat és a sebességet figyeli, mostantól pedig kihívásokat és kitűzőket is ajánl a felhasználóinak: elérhető iOS-en, Androidon és Apple Watch-on is.
Ehhez képest a Slopes 3D-ben jeleníti meg a teljesített pályákat, és hozzárendeli a fotóinkat is az útvonalhoz, amit nap végén egy teljes térképen tekinthetünk meg. Egyelőre iOS-en és Apple Watch-on elérhető.

Most kiderül, min tudunk még javítani

A CARV-hoz szükség van egy speciális talpbetétre is a sícipőbe. A betétben szenzorok figyelik a láb által kifejtett erőt és a mozgást, és ezzel összhangban ad az app tanácsokat a technikánk csiszolásához. Minden csúszás után kapunk egy tippet és egy pontszámot – bár arra figyelmeztetnek, hogy max pontot szinte lehetetlen elérni. Ezenkívül edzővideók is elérhetők, az algoritmus pedig segít megközelíteni az edzők teljesítményét. Egyelőre iOS-en működik, ráadásul egy iPhone 11 Próval még az aksink sem fog olyan hamar lemerülni, és a képek is gyönyörűek lesznek.

Hólapát, lavinajelző és egy jó kis app a biztonságért

A Cairn egy biztonsági app: megoszthatjuk családunkkal, ismerőseinkkel, hogy merre tervezünk barangolni, és időközönként bejelentkező üzenetet küldet velünk. Ez főleg annak hasznos, aki off-piste síelést vagy túrasízést tervez, és nem szeretné, ha a farkasok falnák fel.