in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Két egyszerű gyakorlat a szellemi frissesség megőrzéséhez

Két pofonegyszerű gyakorlat a szellemi frissesség megőrzéséhez.

Napi pár perc, és sokkal kevésbé leszünk feledékenyek!

Az egészségünk megóvása fontos, bizonyos esetekben ráadásul kevés idő- és erőráfordítással is sokat tehetünk mentális jóllétünkért. Íme két könnyű, egyszerű gyakorlat, amivel karban tarthatjuk a memóriánkat és gondolkodási készségeinket. A szellemi frissesség alapvető feltétele a mentális egészségnek. Tegyél érte!

Másik kézzel

Egy a Neuropsychologia című folyóiratban megjelent tanulmány szerint amennyiben a nem domináns kezünket használjuk mindennapi feladatok elvégzéséhez, azzal jelentős mértékben fejleszthetjük az, és ezáltal frissíthetjük az agyunkat is.

A kutatásban résztvevő alanyoknak tíz napig a nem domináns kezükkel kellett írniuk napi 10 percet, ennek következtében pedig nem csak írásuk lett egyre szebb, hanem a kognitív képességeik is javulást mutattak. A kutatók szerint az eredményeket az magyarázza, hogy a résztvevők a nem domináns kezük következetes használatával új idegi pályákat hoztak létre az agyukban, ezáltal akár az olyan degeneratív betegségek is megelőzhetővé válhatnak, mint a demencia és az Alzheimer-kór. A kísérlet során megállapították, hogy a rövid de rendszeres gyakorlás nagy változásokat eredményez rövid és hosszú távon egyaránt. Ha hat héten keresztül csupán öt percet írogatunk minden nap a nem domináns kezünkkel, mi is hasonló javulást tapasztalhatunk.

x Promóció
Szellemi frissesség.

Mondjuk ki!

Az információk hangos kimondása és a történetek hangosan történő elmesélése növelheti annak esélyét, hogy később jobban emlékezzünk rájuk – állítja egy másik pszichológiai tanulmány. Ebből kiderült, hogy a kutatás azon résztvevői, akik hangosan olvasták fel a leírt információkat, 5-15%-kal jobban megjegyezték a mondatokat, mint azok, akik csak magukban olvasták el. Érdemes tehát a napunkat egy olyan gyakorlattal zárni, amiben hangosan elmeséljük magunknak a nap történéseit, illetve ha aznap új információk, adatok birtokába jutottunk, és még emlékszünk rájuk, érdemes hangosan elismételgetni.

x Promóció
x Promóció
Szuper kiegészítők.

Uniszex kiegészítők, amelyek minden outfitet feldobnak

Így védd meg az eszközeidet.

Védd meg kedvenc eszközeid épségét!