Életmód

2020.08.01. 07:00

Legyél stílusos tetőtől talpig!

Az Apple Watch-hoz számtalan nőies szíj is kapható.


Amikor valakire azt mondjuk, hogy igazán stílusos, azért érezzük harmonikusnak a megjelenését, mert minden ruhadarabja illik egymáshoz, és az illető a legkisebb kiegészítőig minden darabra nagy gondot fordított.

Ezek közé tartozik a karóra is, aminek mindig az alkalomhoz illőnek kell lennie, hogy ne rontsa az összképet, hanem emelje azt. Szerencsére ez az Apple Watch esetében egyszerűen megoldható, hiszen a különböző szíjakat könnyedén cserélheted, és számtalan típus közül választhatod ki az éppen megfelelőt.
Ezúttal három népszerű szíjtípust mutatunk be, hogy megkönnyítsük a döntést:

Sport közben is ideális társad lehet az Apple Watch, ha egy megfelelő szíjjal viseled.


A természetesség híveinek: NOMAD

Klasszikus, mégis merész és új megjelenést biztosít az Apple Watch-odnak. Minimálisan kezelt, növényi cserzésű bőrből készült Amerika legrégebbi tímárműhelyéből. A bőrt úgy tervezték, hogy idővel gyönyörű patinát kapjon, így egy gazdag, esztétikus megjelenésű szíjat viselhetsz. A letisztultságot kedvelők imádni fogják a NOMAD Leather Strap 38/40mm típust, az elegancia képviselőinek a NOMAD Leather Strap 42/44mm-t ajánljuk, a sportosabbakhoz a NOMAD Active szíj illik, a klasszikus formák szerelmeseinek pedig a NOMAD Titanium szíj való – utóbbi kettő természetesen nem bőrből készült.

Mindkét nem képviselői megtalálhatják a számukra megfelelő kiegészítőket.


A design és a kényelem ötvözete: Monowear

A Monowear-nél hisznek abban, hogy a jó dizájn a funkcionalitás, az esztétika és a minőség keveréke. A divat világában a jó dizájn nem csak előnyös külsőt kölcsönöz, de ami ennél is fontosabb, hogy nagyszerű érzetet ad. Válaszd akár a Monowear Brown Leather Band-et, a hölgyek kedvencét, vagyis a Red Saffiano Leather szíjat, esetleg a prémiumkategóriás Monowear Olive Nylon Active Bands-et, mindegyikkel elégedett leszel.

Az összeillő kiegészítők még stílusosabbá tezsik a megjelenésedet.


A legmodernebb megoldások

A Decoded-nél olyan innovatív bőr kiegészítőket gyártanak, amelyekkel ötvözik a hagyományos mestermunkát, a luxus minőséget és a funkcionalitást. Az összes termék kézzel készül, kiváló minőségű bőrből, és mindegyiket alaposan tesztelik a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. A mágneses Decoded Traction szíj igazi különlegesség, a kiváló minőségű Decoded Leather Strap pedig a mindennapok kedvenc viselete lehet.


A cikkben feltüntetett termékeket keresd az iCentre-nél:
Apple Watch - Itt vásárolhatod meg!
NOMAD Leather Strap 38/40mm - Itt vásárolhatod meg!
NOMAD Leather Strap 42/44mm - Itt vásárolhatod meg!
NOMAD Active - Itt vásárolhatod meg!
NOMAD Titanium Band - Itt vásárolhatod meg!
Monowear Brown Leather Band - Itt vásárolhatod meg!
Monowear Olive Nylon Active - Itt vásárolhatod meg!
Monowear Red Saffiano Leather Band - Itt vásárolhatod meg!
Decoded Traction mágneses bőr szíj - Itt vásárolhatod meg!
Decoded Leather Strap - Itt vásárolhatod meg!

További hírek

2020.08.07. 07:00

Az inkognitómód talán nem úgy működik, ahogy eddig hitted

Az inkognitómód megakadályozza, hogy illetéktelenek is lássák a göngészési előményeid.


Bármilyen böngészőt használsz – Chrome-ot, Firefoxot, Edge-t, Safarit, Opera-t vagy bármi mást –, szinte biztos, hogy felkínálja majd a privát böngészés lehetőségét, amely látszólag titokban tartja a böngészési adataid.

Az inkognitómód valóban elrejt bizonyos információkat, ám fontos tudni, hogy mi az, amit nem, illetve hogy mikor lehet a leghasznosabb alkalmazni.

Hogy működik az inkognitómód?

Ebben a módban a böngésző gyakorlatilag elfelejt minden munkamenetet: nem marad semmi az előzményekben, és az ablak bezárásával a létrehozott cookie-k is azonnal törlődnek – ezeknek köszönheted, hogy a webshopban benne maradnak a kosaradban a kiválasztott termékek akkor is, ha bezárod az ablakot, illetve hogy nem kell minden alkalommal beírnod a belépési adataid, ha például a Gmailt vagy a Facebookot szeretnéd használni.

A legtöbb böngésző ma már személyre szabható, így pontosan ismeri a gyakran látogatott webhelyeket, és amint elkezded begépelni a címsorba azok címét, legördülő menüsorként meg is jelennek – ez a funkció inkognitómódban természetesen nem működik.

Sokféle adatod biztonságban lehet inkognitómódban.

Az inkognitómódnak megvannak a maga előnyei, például egyszerre több fiókba is bejelentkezhetsz a használatával, és akkor is jó szolgálatot tehet, ha olyan érzékeny – például egészségügyi – kérdésekre keresel rá, amelyeket a jövőben nem szeretnél látni a keresési előzmények között.

Azonban a fenti adatok törlése csak az adott böngészőn és eszközön valósul meg, ám a mai nyomkövetési és adathalászati tevékenységek messze túlmutatnak egyetlen eszköz megfigyelésén.

Mit nem csinál az inkognitómód?

Amit bejelentkezel egy webhelyre inkognitómódban, a tevékenységeid nem anonimak a továbbiakban, legalábbis a szolgáltatások tekintetében. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Facebook például a privát ablak bezárása ellenére is látja a kereséseid, és semmi nem akadályozza meg abban, hogy ezek alapján jelenítsen meg számodra hirdetéseket.

A hirdetők és az adathalászok ellen nem véd az inkognitómód.

Ráadásul még ha sehova nem jelentkezel be, egyes weboldalak akkor is megpróbálnak azonosítani különböző információk alapján: ilyen lehet az IP-cím, illetve az eszköz vagy a böngésző, és bár a legtöbb böngésző küzd az ilyen jellegű, „ujjlenyomatos” nyomkövetés ellen, de a gyakorlatban még mindig sokszor előfordul.

Az inkognitómód nem rejti el a böngészési adataid sem az internetszolgáltatód, sem a munkáltatód elől, és nem törli a letöltött fájlokat sem. Abban viszont hasznos segtíség, ha online tevékenységeid szeretnéd elrejteni mások elől, akik szintén használják az adott eszközt. Más tekintetben azonban nincs garancia a védelemre és arra, hogy láthatatlan maradj az online térben.

Forrás: wired.com

2020.08.04. 07:00

Hallássérülteket támogató funkció került az iOS 14-be

Élvezd a zenét minden körülmények között!


Az Apple az iOS 14 esetében bővítette a Kisegítő lehetőségek menüpontot, ennek segítségével az AirPods és a Beats fej- és fülhallgatók hangminősége is módosítható.

A funkció nagy segítség a hallássérültek számára, hiszen lehetőség nyílik a lágy hangok erősítésére és a megfelelő frekvencia kiválasztására, így a zenék, filmek, de az egyszerű telefonhívások hangja is tisztább és élesebb lehet.

Az alábbi lépésekkel egyszerűen bekapcsolható a funkció:

1. iPhone vagy iPad esetében lépj be a Beállításokba.

2. Koppints a Kisegítő lehetőségekre.

3. Görgess le a Fizikai és Motoros funkciók menüpontig, és válaszd ki az AirPods lehetőséget.

4. Koppints a Fejhallgható alkalmazkodása opcióra, és kapcsold be a funkciót

5. Ezt követően megjelennek a további beállítási lehetőségek.
 

via GIPHY

Ezt követően a még jobb hangzás érdekében beállíthatod a Kiegyensúlyozott hang lehetőséget, de szabályozhatod a Beszédtartományt és a Magas hangokat is. Ezen kívül egyéni beállításokra is van lehetőség: ennek során egy teszt és zene segítségével azt választhatod ki, hogy számodra melyek az ideális audio preferenciák, és hogy szükséges-e ezek korrigálása a fülhallgató által.

Forrás: macrumors.com


A cikkben feltüntetett termékeket keresd az iCentre-nél:
iPhone - Itt vásárolhatod meg!
iPad - Itt vásárolhatod meg!
AirPods Pro - Itt vásárolhatod meg!
Beats - Itt vásárolhatod meg!

2020.08.03. 07:00

A hét leghasznosabb adattárolója

Méretének köszönhetően bárhova magaddal viheted.


Bárhol előfordulhat, hogy Apple eszközeiden tárolt adataidat mással is szeretnéd megosztani, vagy egyszerűen túl sok fotót készítettél a nyaraláson, és jó lenne felszabadítani az eszköz memóriáját, esetleg csak szeretnél biztonági mentést készíteni a legfontosabb tartalmaidról.

Az iKlips DUO+ alapvető megoldást jelenthet a fenti problémákra: a legújabb, iKlips 4.0 alkalmazással, ez az egyik legegyszerűbb módja a zenék, fotók, videók és bármilyen egyéb tartalom megosztásához iPhone, iPad és Mac készülékeken.

Súlyának és méretének köszönhetően könnyedén elfér a zsebedben, és többféle tárhelyméretű verzióban is elérhető.

A hozzá tartozó iKlips alkalmazás gyakorlatilag egy digitális széf, amely bármelyik Apple eszközödről elérhető, ugyanakkor jelszóval és ujjlenyomat-védelemmel gondoskodik adataid biztonságáról. De ha egyszerűen csak arra van szükséged, hogy megoszd az adatokat a családtagokkal vagy a barátokkal, abban is a segítségedre lesz.

A Lightning csatlakozóval ellátott adattároló olvasási sebességével is meg leszel elégedve, hiszen a leggyorsabbak közé tartozik, és kompatibilis az iOS, a MacOS és a Windows rendszerekkel is.

Bárhol is jársz, ha ott lapul a zsebedben az iKlip DUO+, adataid mindenhol biztonságban vannak!

A cikkben feltüntetett termékeket keresd az iCentre-nél:
iKlips DUO+ - Itt vásárolhatod meg!

2020.07.29. 07:00

Három tipp a tökéletes emoji-használathoz

A hangulatunkat már jó ideje ikonokkal fejezzük ki, és nem csak a digitális világban.


A technológiai fejlődések hatására kommunikációnk is felgyorsult. Az írott beszéd egykori bevált rövidítéseit mára átvették az emojik, sőt adott esetben a GIF-ek, melyekkel szinte minden félreértés nélkül képesek vagyunk az önkifejezésre.

Persze a kommunikációnak az ilyen gyors és nagyarányú változása a minket körülvevő társadalmi változások nélkül nem jöhetne össze – azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a gyártók is sokat tesznek azért, hogy írott formában történő társalgásaink problémamentesek legyenek. Az Apple például minden iOS-frissítésénél újabb és újabb emojikkal lepi meg felhasználóit, melyeknek segítségével könnyebben – és ezzel párhuzamosan sokkal gyorsabban – tudunk kommunikálni ismerőseinkkel.


De hogy pontosan hogyan lehetünk emoji-expert felhasználók? Erre hoztunk most pár három tippet:

1. Hogyan használjunk hangulatjeleket iPhone-on, iPaden?

Gyakorlatilag az összes Keyboard-kompatibilis alkalmazásunkban lesz hozzáférésünk az emojikhoz. Ehhez nem is kell mást csinálnunk, csak a billentyűzetünk hangulatjellel ellátott gombjára böknünk, és máris kereshetjük az általunk használni kívánt emojit.

2. Hogyan tudunk az eredetihez képest háromszor nagyobb emojit használni?

Ez ugyan csak az iMessage-en belül működik, mégis hasznos funkció, hiszen minél nagyobb egy hangulatjel, annál hatásosabb. Ehhez amúgy nem kell semmi bonyolultat tennünk, szimplán csak ne írjunk háromnál többet ugyanabból az emojiból, valamint szöveg nélkül küldjük el a kiválasztott hangulatjelet. Utóbbi két esetben kiválasztott emojink alapértelmezett mérete az eredeti lesz, nélkülük viszont értelemszerűen háromszor akkora.

Már önmagunk emoji-verzióját is létrehozhatjuk.


3. Akár animojit is használhatunk

Bár ezt csak akkor, ha az X-generációba tartozunk. Az animoji tulajdonképpen egy olyan hangulatjel, mely minket, vagyis a felhasználókat formázza meg. Beállítása kicsit bonyolultabb, mint a sima emojiknak, mégis érdemes használni, hiszen kommunikációnk még közvetlenebb lesz tőle. A kiválasztott beszélgetésnél alul válasszuk ki az animoji gombot, ezt követően válasszuk ki a számunkra megfelelő karaktert, végül pedig kattintsuk a „recordra”, és rögzítsük a hangulatjelet. Az animojit meg is tudjuk vágni, ám ha erre nincs szükségünk csak nyomjunk a küldés gombra.

2020.07.25. 07:00

A telefonod lehet a pszichológusod

Az alkalmazás megfigyeli szokásainkat is.


A Dalhousie Egyetem kutatói kifejlesztettek egy applikációt, ami a telefonhasználati szokások alapján képes felismerni a szorongás vagy a depresszió tüneteit. Megfigyeli az olyan könnyen követhető funkciókat és adatokat, mint a testmozgásra és az alvásra vonatkozó információkat, a hívások gyakoriságát, az üzeneteket, de még azt is, hogy milyen zenéket hallgatunk. A gépelési sebességből és annak intenzitásából arra nézve is következtetéseket von le, hogy éppen milyen érzelmi állapotban lehetünk.

Jelenleg kb. 300 ember teszteli a PROSIT alkalmazást, akik közül 50%-ot tesznek ki azok, akik valamilyen pszichés problémával küzdenek.

Az app arra is felkéri a felhasználókat, hogy rögzítsenek egy 90 másodperces hangklipet, amelyben elmesélik a hetük legizgalmasabb történéseit, és egy ötpontos skálán osszák meg aktuális érzéseiket is.

Sok betegnek a telefonja jelenti az utolsó kapcsolatot a külvilággal.

Természetesen számos kérdés merül fel az alkalmazás használatával kapcsolatban, és a kutatók tisztában vannak az adatvédelmi aggályokkal, hiszen az app rengeteg online tevékenység nyomon követésével jár. Erre a felhasználók figyelmét is felhívják, használatához komoly hozzájárulás szükséges, ők pedig garantálják, hogy az adatokat biztonságosan tárolják.

Az adatvédelmi kérdéseken túl az azonban biztos, hogy az ilyen típusú alkalmazások nagyon hasznosak lehetnek a mentális egészség fenntartásában és kezelésében. Bár a PROSIT nem nyújt teljes képet az adott személy mentális állapotáról, de segíthet abban, hogy a kezelőorvos vagy a pszichológus nyomon követhesse páciense állapotának javulását vagy romlását. Ez különösen fontos manapság, amikor a járványveszélytől fenyegetve sok betegnek időszakos és általában csak telefonos konzultációra van lehetősége a szakemberekkel. Ez a jövőben célzottabb és hatékonyabb kezelést eredményezhet – legalábbis azoknál, akiknek nincsenek adatvédelmi aggályaik az app-al kapcsolatban.

Forrás: engadget.com