in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Mentális egészség öt lépésben

Mentális egészség.

Kutatások szerint 5 alapvető lépést tehetünk naponta a mentális egészségünk javítása érdekében. Ha kipróbálod ezeket a dolgokat, az segíthet abban, hogy képes légy pozitívabban gondolkodni, és a legtöbbet hozd ki az életből.

Kapcsolódj össze másokkal

A jó kapcsolatok fontosak a mentális jóléted szempontjából. Ezek segíthetnek kialakítani a valahová tartozás érzését, és emelik az önértékelésedet is. Emellett lehetőséget adnak arra, hogy megoszthasd a pozitív és negatív tapasztalataidat, érezd az együttérzést, érzelmi támogatást nyújtanak, és lehetővé teszik, hogy neked is legyen megfelelően feltöltött érzelmi tankod ahhoz, hogy támogass másokat.

Légy fizikailag aktív

Aktívnak lenni, megfelelő mennyiséget mozogni nem csak a fizikai egészség és a fittség szempontjából jó. Bizonyított, hogy a mentális egészség fenntartásához is nagyban hozzájárul, hisz növeli az önbecsülést, segít célokat vagy kihívásokat kitűzni és elérni azokat, illetve olyan kémiai változásokat idéz elő az agyban, ami segíthet a pozitív hangulat előidézésében.

x Promóció

Tanulj, sajátíts el új készségeket

A kutatások azt mutatják, hogy az új készségek elsajátítása az alábbiak révén szintén segíthet a megfelelő mentális egészség megőrzésében: erősíti az önbizalmat és növeli az önbecsülést, segít a céltudatosság kialakításában, és segít kapcsolatot teremteni másokkal. Még ha úgy is érzed, hogy nincs elég időd, vagy nincs is szükséged új dolgokat tanulni, rengeteg különböző módja van annak, hogy a tanulást beilleszd az életedbe.

Figyelj a jelen pillanatra

Ha több figyelmet fordítasz a jelen pillanatra, azaz gyakorlod a mindfulness módszert, az javíthatja a mentális jólétedet. Ez magában foglalja a gondolataidat és érzéseidet, a testedet és a körülötted lévő világot. A mindfulness segíthet abban, hogy jobban élvezd az életet és jobban megértsd önmagad. A mindfulness gyakorlásában és a mindennapos meditációs gyakorlatokban kiváló partnered lesz az Apple Watch Series 7 Tudatosság appja.

Állíts fel célokat és gyakorold a hálát

Ez első ránézésre két külön dolognak tűnhet, valójában azonban nagyon is összetartoznak. Állíts fel célokat és prioritásokat. Döntsd el, mit kell most elvégezni, és mi az, ami várhat. Tanulj meg nemet mondani új feladatokra, ha úgy érzed, hogy túl sokat vállalsz. Próbálj meg arra figyelni, hogy a nap végére mit értél el, ne arra, hogy mit nem. Emlékeztesd magad naponta a teljesítményeidre és azokra a dolgokra, amelyekért hálás lehetsz. Légy konkrét. Írd le őket esténként, vagy sorold el őket fejben.

x Promóció
x Promóció
Tökéletes kerti parti.

Tökéletes kerti parti

A nyár színei.

A nyár színei