in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Miért fontos a törzsizomzat erősítése?

Törzsizomzat edzése.

A törzsizomzat megfelelő állapota nem csak a sportolók számára fontos.

A törzsizmok óriási szerepet játszanak a mindennapi tevékenységeidben, az ágyból való kikászálódástól kezdve az utcán való sétán át egészen a táskádért való lehajolásig – de ami a legfontosabb, hogy szó szerint segítenek egyenesnek maradni. Ez azért van, mert a törzsizmok az egész tested támaszának alapját képezik, teljesen körülveszik és megtámasztják a gerincedet és a medencédet, összekötik a felsőtestet és az alsótestet.

Az erős törzsizomzat legfontosabb előnyei

Stabilizálja a hát alsó részét, fokozza a rugalmasságot, segít az egyensúlyban, támogatja a jobb testtartást, segít csökkenteni vagy megelőzni a fájdalmat.

x Promóció

Hogyan erősíthetjük?

Ha kezdők vagyunk a téren, érdemes első körben kikérni egy edző útmutatását. Ha vannak mozgásszervi panaszaink, mindenképp konzultáljunk az orvosunkkal. A törzsizomzat erősítésére az alábbi gyakorlatok a legideálisabbak:

A deszka póz

Kezdjük kicsiben – tartsuk meg 10 másodpercig, majd pihenjünk tízet, és újra. Fokozatosan növeljük az időt, amíg eljutunk az akár egy perces plankelésig. Az interneten számos remek plank- kihívás közül választhatunk.

Oldalsó deszka póz

Hasonlóképpen haladjunk, mint a deszka póznál – vegyük azonban figyelembe, hogy ezt jóval nehezebb megtartani, ezért azok, akik nagy túlsúllyal rendelkeznek, kerüljék ezt a változatot.

Különböző hasizom gyakorlatok

Keressünk a edzettségünknek ls fizikai állapotunknak megfelelő nehézségűeket az interneten. Figyeljünk arra, hogy az alsó és felső hasizmokat egyaránt edzzük, és az oldalsó hasizmokról se feledkezzünk meg.

+TIPP: Az új Apple Watch Series 8 okosóra sokoldalú edzésmutatókkal segít aktívan és egészség­tudatosan élni. Rengeteg edzéstípus közül választhatsz, és könnyedén nyomon követheted a fejlődésedet.

x Promóció
x Promóció
Tárolási tippek kis lakásokba is.

Tárolási tippek kis lakásokba

Őszi hajápolás.

Őszi hajápolás – így gondozd a hajad nedves időben