in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Mire jó a japán vízterápia, és valóban lehet-e fogyni vele?

Japán vízterápia - hatékony fogyókúra.

A japán vízterápia lényege, hogy viszonylag sok vizet igyunk éhgyomorra. De vajon tényleg működik? Vajon tényleg egészségesebbek és vékonyabbak leszünk tőle?

A japán vízterápia lényege a gyomor tisztítása és az emésztőrendszer javítása. A vízivás közvetlenül a kora reggeli ébredés után történik, mivel ezt az időszakot tartják a leghatékonyabbnak. Fontos, hogy szobahőmérsékletű vizet igyunk: a japánok úgy vélik, hogy a hideg víz káros az egészségre, mert az ételekben lévő zsírok és olajok megkeményednek tőle az emésztőrendszerben. Ez viszont megzavarja az emésztést, és számos betegséget okoz.

Íme a japán vízterápia legfontosabb lépései:

Igyunk négy-öt pohár szobahőmérsékletű vizet éhgyomorra, ébredés után és fogmosás előtt. Várjunk további 45 percet, mielőtt reggeliznénk.

x Promóció
  • Az étkezünk, ne tartson 15 percnél tovább. Ezután várjunk további két órát, mielőtt bármi mást ennénk vagy innánk.
  • Azok, akik csak most kezdték ezt a gyakorlatot, kezdjék egy pohár vízzel, majd naponta növeljék a poharak számát.
  • Ha képtelenek vagyunk mind a négy-öt pohár vizet egyszerre meginni, akkor várjunk néhány percet az egyes poharak között.

Valóban segít a fogyásban?

Úgy tartják, hogy ha több vizet iszunk a nap folyamán, akkor jóllakottnak érezzük magunkat, ez pedig segít megfékezni a nassolást és a túlevést. Egy felnőtteken végzett tanulmány kimutatta, hogy azok a túlsúlyosok, akik étkezés előtt 30 percenként 500 ml vizet ittak, 13%-kal kevesebb ételt ettek, mint azok, akik nem tették ugyanezt. Egy másik tanulmány szerint a vízivás jelentősen növelheti a nyugalmi energiafelhasználást, vagyis a szervezet által nyugalmi állapotban elégetett kalóriák alapmennyiségét.

Extra tipp:
Napközben is fontos a vízpótlás, főként nyáron, ha sokat tartózkodsz a szabadban. A HidrateSpark 3 intelligens vizes palack nyomon követi a vízfogyasztásodat, és világít, hogy emlékeztessen az ivásra az ingyenes Hidrate alkalmazáson keresztül, amely Bluetooth-on keresztül kapcsolódik az okostelefonodhoz.

További hasznos tippeket >>itt találsz!

x Promóció
x Promóció
Sokoldalú fűszernövények termesztése. Okoskert.

Sokoldalú fűszernövények

CC krém, BB krém mi a különbség?

BB krém, CC krém, színezett hidratáló – mi a különbség köztük?