Életmód

2019.10.06. 07:00

Nyugi, Apu!

Szép és illatos. Kipróbálnád?

A nagyvárosi közlekedés hajlamos előhívni az emberből az indulatokat, főleg, ha egyébként is stresszes napunk van. Ha ilyenkor még gyerek is utazik velünk, külön rossz, hogy nem tudjuk nyugodtabban szemlélni az autós társak akcióit. Eközben más napokon semmi sem zökkenthet ki a nyugalmunkból. De mi lenne, ha utóbbit képesek lennénk állandósítani?
Erre találták ki azt a kis műalkotást, ami illatosító és nyugtató egyben: a két gyűrűt mozgató perpeetum mobile hipnotizál, és pihenteti a szemünket – nyilván elsősorban dugóban hasznos, előzés közben lehetőleg ne azt figyeljük.
Választhatunk hozzá citrom, levendula, óceán, jázmin vagy eredeti kölni illatot, és színében is dönthetünk a szenvedélyes piros, elegáns fekete vagy a visszafogott ezüst között. Mivel egyszerre két érzékszervünkre hat, biztosan jobban nyugtat, mint a fenyő alakú illatosító vagy annak haladóbb társai.

Illattal és hanggal is nyugtat. Otthon, édes otthon!

Otthonunkban is nyugalomra vágyunk? Vagy a macska/kutya nem a legtökéletesebb illatosító? Próbáljuk ki a MiPow Vaso okos illatdiffúzort, hogy az autón kívül a családunk körében is el tudjuk engedni a napi stresszt.

További hírek

2019.12.10. 06:00

Az Apple Watch-ot igazolták az orvosok

Roy Robinson megelőzte a stroke-ot

Egy 74 éves floridai nagyapa a családjánál járt látogatóban hálaadáskor, amikor az órája időről időre figyelmeztetéseket kezdett neki küldeni: pitvarfibrillációja van. Jó darabig nem vette komolyan az Apple Watch értesítéseit, csak akkor gondolkodott el a dolgon, amikor az unokája iskolájában hirtelen kifulladt a lépcsőn. Hazaérve utánanézett, hogy mit jelent a pitvarfibrilláció: szabálytalan, gyakran szapora pulzust, aminek a következménye vérrögképződés és stroke is lehet. Ekkor családjával úgy döntöttek, bemegy a kórházba, az orvosok pedig EKG-val igazolták a diagnózist. Hamarosan számos orvos és ápoló látogatta meg a szobájában: mindenki látni akarta a férfit, akit az Apple Watch mentett meg.

2019.12.07. 06:00

Ajjaj, lemerültél?

Ja igen, a hideget rosszul bírják az aksik

Megnyíltak a koripályák, ráadásul szerte az országban számos helyen ingyen is csúszkálhatunk a jégen. Ezenkívül sok helyen még szánkózni is lehet erdőn-mezőn, városban. Csakhogy mi történik, ha kimész a gyerekekkel, de az iPhone-od a hidegben megadja magát, és lemerül? Haza kéne szólni, hogy még nem indultok, mert mindenki nagyon élvezi a havat-jeget, de csak a sötét képernyő mered rád… Na, ilyenkor jön jól a powerbank, amit bármikor zsebre vághatsz, és megment a szorult helyzetből: mert valaki biztosan várja a hívásodat, vagy el szeretne érni, és aggódni fog, ha nem tudja veled felvenni a kapcsolatot.

A megmentő

A MiPow Power Tube 6000 mAh-es vezeték nélküli töltővel egyszerre töltheted az Apple Watchodat és az iPhone-odat is – hogy elejét vedd a magyarázkodásnak.

2019.12.05. 06:00

Inkognitó módban mindent lehet?

Most aztán jól elrejtőztünk. Vagy mégsem?

A Google Chrome böngészőjét használva van, hogy az ember nem szeretné, ha a következő júzer látná a böngészési előzményeket. Erre való az inkognitó mód, az ugyanis nem tárolja el a honlapok címét, a sütiket és a kitöltött adatokat. Ha azonban más elől is szeretnénk elrejteni a tevékenységünket, érdemes tudni, hogy a szolgáltató, az iskolai vagy munkahelyi hálózat rendszergazdája vagy épp a Facebook még mindig kiválóan tudja követni, hogy merre járunk. Ahogy az elmentett könyvjelzők és a letöltések mappába kerülő fájlok is elérhetőek lesznek bárki számára – ha nem töröljük ki.

2019.12.04. 06:00

Repülj a Bosszúállókkal!

Belépő a Vasember világába

Szeretjük a filmeket, de mihelyt megjelenik a vége főcím, kiesünk a világukból. Pedig nincs is annál jobb, mint tovább álmodni a történetet…
Ki ne szemezett volna már jó ideje a drónokkal? Ha eddig mindannyiszor lebeszéltük magunkat, mert megvagyunk nélküle is, hát most itt van a Vasember drónja, ami nemcsak repülni vagy videózni tud, hanem eljuthatunk vele a Bosszúállók kiterjesztett valóságába. A Tello Iron Man programozható és mindenféle extra műveletre is képes, amire szükség lehet, ha az AR-ben megtámadná az ellenség. És ami a legjobb benne, hogy a szülőt és a gyereket egyaránt leköti, így senkinek nem kell kompromisszumokat hozni egy kis ideig.

2019.12.03. 06:00

Jó barátok a nappaliban?

Nálatok is felhangzik majd a Büdős macska?

Hiába debütált a Jó barátok óta több ezer izgalmas sorozat, Rachel, Joey és a többiek generációk memóriájába égtek bele kitörölhetetlenül. Ezt kihasználva a Lego piacra dobta Jó barátok szettjét, ami a Central Perk-öt ábrázolja belülről, többek között Phoebe gitárjával, bögrékkel és Güntherrel együtt. Az összesen 1097 elemet számláló együttes azonban általában pillanatok alatt elfogy, így ha meglepnénk vele magunkat vagy bárki mást, érdemes igyekezni.