Életmód

2019.09.30. 07:00

Okosfűtéssel a könnyebb reggelekért

Kis befektetés, nagy változás

Eddig ugyan nagyrészt kegyes volt hozzánk az ősz, de pár napig már így is kimutatta a foga fehérjét, a hideg pedig nem várat magára örökké. És mivel éjszaka nem egészséges melegben aludni (az ideális hőmérséklet valahol 15 és 19,4 fok között található), reggel nehéz kikelni a jól bemelegített ágyból. Feltéve, hogy nem állítottuk be az okos termosztátunkon a felokosított fűtőtesteinkhez a kívánt reggeli hőmérsékletet. Azoknak, akik fatüzelésű cserépkályhát használnak, a (házas)társ meggyőzését tudjuk ajánlani.
Ha tehát egy régebbi vagy régebben felújított ingatlanban lakunk, akkor is van remény a hideg padló legyőzésére: az egyik lehetőség a radiátor eredeti állítófeje helyett egy vezeték nélküli, okos termosztátfej a Netatmótól. Ezt hozzáigazíthatjuk a napi rutinunkhoz egy mobilabb segítségével, és távolról is bármikor elérhetjük.
Ha eggyel okosabb megoldásban gondolkodunk, akkor választhatunk adaptív termosztátot, amit manuálisan vagy telefonról, laptopról, tabletről is irányíthatunk, de ő maga is folyamatosan monitorozza a család alvási és távolléti szokásait, így rengeteg energiát spórol nekünk.

További hírek

2020.08.10. 07:00

Sportolj okosan!

A WIWE szívdiagnosztikai eszköz jelzi, ha stroke fenyeget.A stílusos, intelligens és a legújabb technológiát képviselő orvostechnikai eszközök időt és energiát spórolnak neked, hogy a szabad perceidet arra fordítsd, amire igazán szeretnéd.
 

Apple Watch Series 5 GPS

Segítségével ellenőrizheted a plzusod és a szívritmusod, de azt is jelzi, ha a környezeted zajszintje olyan magas, hogy károsíthatja a hallásod. Fitneszcéljaid elérésében megbízható társ, bármilyen szinten űzöd is az adott sportot, és még edzésterveket is biztosít számodra. Folyamatosan mozgásra motivál, miközben könnyedén nyomon követheted a fejlődésedet. Legnagyobb előnye éppen az, hogy emlékeztet: a mindennapi testmozgás nélkülözhetetlen.
 

WIWE szívdiagnosztikai eszköz

Az EKG-görbét okos algoritmussal kiértékelő WIWE jelzi, ha hirtelen szívmegállás vagy stroke fenyeget. A fő funkcióján kívül méri a vér oxigénszintjét, a pulzusszámot, a megtett lépéseket és az elégetett kalóriát is.
 

Nokia Body+

Ez a mérleg mindent elmond neked, amit tudnod kell – akár egy személyi edző. Nyolc alkalomra visszamenőleg mutatja a fejlődésedet, méri a testösszetételt, szembesít a testzsírszázalékoddal, és még az időjárásról is tájékoztat.
 

Az egészséges életmód fenntartása életed minden szakaszában kiemelt jelentőséggel bír.


iHealth View BP7s vérnyomásmérő

Az iHealth View vérnyomásmérő méri a vérnyomást, a szívveréseket és felismeri az esetleges szívritmuszavart. Találd meg a legideálisabb pontot a csuklódon az alkalmazás segítségével és a LED-kijelzőn azonnal láthatod is az eredményeket. Az iHealth View akár 120 mérést is képes megjegyezni, mielőtt szinkronizálnád a telefonoddal, így hosszútávon önmagában is használható.
 

iHealth NEO Intelligens vérnyomásmérő

A felkaron mérő vérnyomásmérő, vezeték nélküli bluetooth adatküldéssel akár az iPhone-hoz, akár az iPad-hez csatlakoztatható, így az eredmények naplózása gyerekjáték.
 

iHealth érintésmentes hőmérő

Az iHealth Thermometer egy infravörös szenzorral működő hőmérő, amely 1 másodperces méréssel képes kimutatni a testhőmérsékletet. Érintésmentes kialakításának köszönhetően biztonságos és higiénikus, így fertőző betegség esetén is alkalmazható. Használata igazán egyszerű, és profi kijelzőjével akár sötét környezetben is könnyen olvasható.
 

Az okos diagnosztikai eszközökkel a család minden tagját biztonságban tudhatod.


Nokia Thermo

A Nokia halántéki lázmérője 16 infravörös szenzorral 4000 mérést készít a legpontosabb eredmény érdekében, ráadásul akár 8 személy adatait is képes tárolni. Az adatokat Wi-Fi-n vagy bluetooth-on keresztül azonnal szinkronizálja az iPhone-oddal vagy az Apple Egészség alkalmazással.
 

A cikkben feltüntetett termékeket keresd az iCentre-nél:
Apple Watch Series 5 GPS - Itt vásárolhatod meg!
WIWE szívdiagnosztikai eszköz - Itt vásárolhatod meg!
Nokia Body+ - Itt vásárolhatod meg!
IHEALTH View BP7s vérnyomásmérő - Itt vásárolhatod meg!
iHealth NEO intelligens vérnyomásmérő - Itt vásárolhatod meg!
iHealth érintésmentes hőmérő - Itt vásárolhatod meg!
Nokia Thermo - Itt vásárolhatod meg!

2020.08.07. 07:00

Az inkognitómód talán nem úgy működik, ahogy eddig hitted

Az inkognitómód megakadályozza, hogy illetéktelenek is lássák a göngészési előményeid.


Bármilyen böngészőt használsz – Chrome-ot, Firefoxot, Edge-t, Safarit, Opera-t vagy bármi mást –, szinte biztos, hogy felkínálja majd a privát böngészés lehetőségét, amely látszólag titokban tartja a böngészési adataid.

Az inkognitómód valóban elrejt bizonyos információkat, ám fontos tudni, hogy mi az, amit nem, illetve hogy mikor lehet a leghasznosabb alkalmazni.

Hogy működik az inkognitómód?

Ebben a módban a böngésző gyakorlatilag elfelejt minden munkamenetet: nem marad semmi az előzményekben, és az ablak bezárásával a létrehozott cookie-k is azonnal törlődnek – ezeknek köszönheted, hogy a webshopban benne maradnak a kosaradban a kiválasztott termékek akkor is, ha bezárod az ablakot, illetve hogy nem kell minden alkalommal beírnod a belépési adataid, ha például a Gmailt vagy a Facebookot szeretnéd használni.

A legtöbb böngésző ma már személyre szabható, így pontosan ismeri a gyakran látogatott webhelyeket, és amint elkezded begépelni a címsorba azok címét, legördülő menüsorként meg is jelennek – ez a funkció inkognitómódban természetesen nem működik.

Sokféle adatod biztonságban lehet inkognitómódban.

Az inkognitómódnak megvannak a maga előnyei, például egyszerre több fiókba is bejelentkezhetsz a használatával, és akkor is jó szolgálatot tehet, ha olyan érzékeny – például egészségügyi – kérdésekre keresel rá, amelyeket a jövőben nem szeretnél látni a keresési előzmények között.

Azonban a fenti adatok törlése csak az adott böngészőn és eszközön valósul meg, ám a mai nyomkövetési és adathalászati tevékenységek messze túlmutatnak egyetlen eszköz megfigyelésén.

Mit nem csinál az inkognitómód?

Amit bejelentkezel egy webhelyre inkognitómódban, a tevékenységeid nem anonimak a továbbiakban, legalábbis a szolgáltatások tekintetében. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Facebook például a privát ablak bezárása ellenére is látja a kereséseid, és semmi nem akadályozza meg abban, hogy ezek alapján jelenítsen meg számodra hirdetéseket.

A hirdetők és az adathalászok ellen nem véd az inkognitómód.

Ráadásul még ha sehova nem jelentkezel be, egyes weboldalak akkor is megpróbálnak azonosítani különböző információk alapján: ilyen lehet az IP-cím, illetve az eszköz vagy a böngésző, és bár a legtöbb böngésző küzd az ilyen jellegű, „ujjlenyomatos” nyomkövetés ellen, de a gyakorlatban még mindig sokszor előfordul.

Az inkognitómód nem rejti el a böngészési adataid sem az internetszolgáltatód, sem a munkáltatód elől, és nem törli a letöltött fájlokat sem. Abban viszont hasznos segtíség, ha online tevékenységeid szeretnéd elrejteni mások elől, akik szintén használják az adott eszközt. Más tekintetben azonban nincs garancia a védelemre és arra, hogy láthatatlan maradj az online térben.

Forrás: wired.com

2020.08.04. 07:00

Hallássérülteket támogató funkció került az iOS 14-be

Élvezd a zenét minden körülmények között!


Az Apple az iOS 14 esetében bővítette a Kisegítő lehetőségek menüpontot, ennek segítségével az AirPods és a Beats fej- és fülhallgatók hangminősége is módosítható.

A funkció nagy segítség a hallássérültek számára, hiszen lehetőség nyílik a lágy hangok erősítésére és a megfelelő frekvencia kiválasztására, így a zenék, filmek, de az egyszerű telefonhívások hangja is tisztább és élesebb lehet.

Az alábbi lépésekkel egyszerűen bekapcsolható a funkció:

1. iPhone vagy iPad esetében lépj be a Beállításokba.

2. Koppints a Kisegítő lehetőségekre.

3. Görgess le a Fizikai és Motoros funkciók menüpontig, és válaszd ki az AirPods lehetőséget.

4. Koppints a Fejhallgható alkalmazkodása opcióra, és kapcsold be a funkciót

5. Ezt követően megjelennek a további beállítási lehetőségek.
 

via GIPHY

Ezt követően a még jobb hangzás érdekében beállíthatod a Kiegyensúlyozott hang lehetőséget, de szabályozhatod a Beszédtartományt és a Magas hangokat is. Ezen kívül egyéni beállításokra is van lehetőség: ennek során egy teszt és zene segítségével azt választhatod ki, hogy számodra melyek az ideális audio preferenciák, és hogy szükséges-e ezek korrigálása a fülhallgató által.

Forrás: macrumors.com


A cikkben feltüntetett termékeket keresd az iCentre-nél:
iPhone - Itt vásárolhatod meg!
iPad - Itt vásárolhatod meg!
AirPods Pro - Itt vásárolhatod meg!
Beats - Itt vásárolhatod meg!

2020.08.03. 07:00

A hét leghasznosabb adattárolója

Méretének köszönhetően bárhova magaddal viheted.


Bárhol előfordulhat, hogy Apple eszközeiden tárolt adataidat mással is szeretnéd megosztani, vagy egyszerűen túl sok fotót készítettél a nyaraláson, és jó lenne felszabadítani az eszköz memóriáját, esetleg csak szeretnél biztonági mentést készíteni a legfontosabb tartalmaidról.

Az iKlips DUO+ alapvető megoldást jelenthet a fenti problémákra: a legújabb, iKlips 4.0 alkalmazással, ez az egyik legegyszerűbb módja a zenék, fotók, videók és bármilyen egyéb tartalom megosztásához iPhone, iPad és Mac készülékeken.

Súlyának és méretének köszönhetően könnyedén elfér a zsebedben, és többféle tárhelyméretű verzióban is elérhető.

A hozzá tartozó iKlips alkalmazás gyakorlatilag egy digitális széf, amely bármelyik Apple eszközödről elérhető, ugyanakkor jelszóval és ujjlenyomat-védelemmel gondoskodik adataid biztonságáról. De ha egyszerűen csak arra van szükséged, hogy megoszd az adatokat a családtagokkal vagy a barátokkal, abban is a segítségedre lesz.

A Lightning csatlakozóval ellátott adattároló olvasási sebességével is meg leszel elégedve, hiszen a leggyorsabbak közé tartozik, és kompatibilis az iOS, a MacOS és a Windows rendszerekkel is.

Bárhol is jársz, ha ott lapul a zsebedben az iKlip DUO+, adataid mindenhol biztonságban vannak!

A cikkben feltüntetett termékeket keresd az iCentre-nél:
iKlips DUO+ - Itt vásárolhatod meg!

2020.08.01. 07:00

Legyél stílusos tetőtől talpig!

Az Apple Watch-hoz számtalan nőies szíj is kapható.


Amikor valakire azt mondjuk, hogy igazán stílusos, azért érezzük harmonikusnak a megjelenését, mert minden ruhadarabja illik egymáshoz, és az illető a legkisebb kiegészítőig minden darabra nagy gondot fordított.

Ezek közé tartozik a karóra is, aminek mindig az alkalomhoz illőnek kell lennie, hogy ne rontsa az összképet, hanem emelje azt. Szerencsére ez az Apple Watch esetében egyszerűen megoldható, hiszen a különböző szíjakat könnyedén cserélheted, és számtalan típus közül választhatod ki az éppen megfelelőt.
Ezúttal három népszerű szíjtípust mutatunk be, hogy megkönnyítsük a döntést:

Sport közben is ideális társad lehet az Apple Watch, ha egy megfelelő szíjjal viseled.


A természetesség híveinek: NOMAD

Klasszikus, mégis merész és új megjelenést biztosít az Apple Watch-odnak. Minimálisan kezelt, növényi cserzésű bőrből készült Amerika legrégebbi tímárműhelyéből. A bőrt úgy tervezték, hogy idővel gyönyörű patinát kapjon, így egy gazdag, esztétikus megjelenésű szíjat viselhetsz. A letisztultságot kedvelők imádni fogják a NOMAD Leather Strap 38/40mm típust, az elegancia képviselőinek a NOMAD Leather Strap 42/44mm-t ajánljuk, a sportosabbakhoz a NOMAD Active szíj illik, a klasszikus formák szerelmeseinek pedig a NOMAD Titanium szíj való – utóbbi kettő természetesen nem bőrből készült.

Mindkét nem képviselői megtalálhatják a számukra megfelelő kiegészítőket.


A design és a kényelem ötvözete: Monowear

A Monowear-nél hisznek abban, hogy a jó dizájn a funkcionalitás, az esztétika és a minőség keveréke. A divat világában a jó dizájn nem csak előnyös külsőt kölcsönöz, de ami ennél is fontosabb, hogy nagyszerű érzetet ad. Válaszd akár a Monowear Brown Leather Band-et, a hölgyek kedvencét, vagyis a Red Saffiano Leather szíjat, esetleg a prémiumkategóriás Monowear Olive Nylon Active Bands-et, mindegyikkel elégedett leszel.

Az összeillő kiegészítők még stílusosabbá tezsik a megjelenésedet.


A legmodernebb megoldások

A Decoded-nél olyan innovatív bőr kiegészítőket gyártanak, amelyekkel ötvözik a hagyományos mestermunkát, a luxus minőséget és a funkcionalitást. Az összes termék kézzel készül, kiváló minőségű bőrből, és mindegyiket alaposan tesztelik a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. A mágneses Decoded Traction szíj igazi különlegesség, a kiváló minőségű Decoded Leather Strap pedig a mindennapok kedvenc viselete lehet.


A cikkben feltüntetett termékeket keresd az iCentre-nél:
Apple Watch - Itt vásárolhatod meg!
NOMAD Leather Strap 38/40mm - Itt vásárolhatod meg!
NOMAD Leather Strap 42/44mm - Itt vásárolhatod meg!
NOMAD Active - Itt vásárolhatod meg!
NOMAD Titanium Band - Itt vásárolhatod meg!
Monowear Brown Leather Band - Itt vásárolhatod meg!
Monowear Olive Nylon Active - Itt vásárolhatod meg!
Monowear Red Saffiano Leather Band - Itt vásárolhatod meg!
Decoded Traction mágneses bőr szíj - Itt vásárolhatod meg!
Decoded Leather Strap - Itt vásárolhatod meg!