in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Öt jel, hogy a kutya stresszes

Ha a négylábúval élsz együtt, fontos tudnod, mikor stresszel a kutya, hogy segíthess neki, és ismét biztonságban, illetve jól érezze magát. Összeszedtük a leggyakoribb jeleit annak, hogy a stresszel a barátod. Lehet, hogy már ismered őt, de lehet, hogy lesznek meglepetések is! Szánj rá néhány percet és tanuld meg, hogyan értelmezd kutyád jelzéseid!

Morogás

A kutya morgása figyelmeztetés, amely a kellemetlenséget jelez, nem pedig az agressziót. A morgásért való büntetés a jövőben harapáshoz vezethet, ezért a legjobb, ha tiszteletben tartod a személyes terét. Valószínűleg valaki a személyes terében van, vagy a kutya fenyegetve érzi magát, esetleg valami fájdalmat okoz neki – mindezek a lehetőségek stresszelik az állatot, amelyre morgással reagálhat.

Testbeszéd

A kutya testbeszéde több mint 30 jelet tartalmaz: ezek a jelek azt jelzik, hogy a kutya stresszes helyzetekben megnyugszik. A stressz jelei közé tartozik a fül és a farok lehúzása, a szőrzet felállása, az ajaknyalás, az ásítás és a zihálás. Néhány jel azonban félreértelmezhető, ezért fontos, hogy figyelembe vegyük a kontextust. Például a felálló szőrzet izgatottságot is jelezhet.

x Promóció

Sírás vagy ugatás

A nyüszítés és az ugatás is arra utal, hogy a kutya stresszes vagy szorong, de ez a kontextustól függ. Ezek gyakran automatikus reakciók, amelyeket az eb nem tud irányítani.

Megmerevedés

A kutya megmerevedése lehet a stressz vagy félelem jele. Ezt a viselkedést nem behódolásnak kell tekinteni, hanem figyelmeztetésnek, hogy a kutya nem tudja kezelni a helyzetet, és a következő lépés a harapás lehet. Fontos, hogy beavatkozzunk, hogy elkerüljük az állatra és a körülötte lévő emberekre veszélyes helyzeteket.

Folyamatos sétálgatás

Az ide-oda járkálás viselkedése a kutyáknál a stressz jele is lehet. Ha ez étkezés közben vagy rövid ideig történik, akkor nem feltétlenül jelent nagy problémát, de idősebb kutyáknál egészségügyi problémára is utalhat. Mindenesetre ennek a viselkedésnek a pontos megfigyelése hasznos információkkal szolgálhat négylábú barátod szorongásos állapotáról.

x Promóció
x Promóció
Feelesleges pénzkidobás.

20 felesleges pénzkidobás

Így távolítsuk el a vízfoltokat a fa bútorokról

Így távolítsuk el a vízfoltokat a fa bútorokról