in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Otthoni zenehallgatás felsőfokon

Zenehallgatás.

Mutatjuk miért lehet az otthonod a legjobb hely, ahol kedvenc zenéidet hallgathatod.

Ha analóg médiáról van szó a gyűjtők egyértelműen a bakelit a mellett teszik le a voksot. Régi formátum, de kiváló minőségű hangot képes reprodukálni. A bakelit hátránya, hogy drága, sok helyet foglal, és viszonylag könnyen megsérülhet.

Aztán ott vannak a CD-k. Attól függően, hogy mikor készült, a CD minősége akár lehet jobb is, mint a bakelité. A formátum legnagyobb előnye az volt, hogy kompakt, innen a kompaktlemez elnevezés is. Sok zenész még mindig kiad CD-t, ami azt jelenti, hogy könnyen beszerezhető és viszonylag megfizethető.

x Promóció

És végül ott vannak a kazetták. Az utóbbi évek nagy visszatérői, annak ellenére, hogy a minőségük nem az igazi, és hajlamosak gyorsan elhasználódni.

Zenehallgatás.

Mindent egybevetve, ha fizikai adathordozókról van szó, a legfontosabb, hogy azt a formátumot hallgasd, amit a legjobban szeretsz. Ha a kazetták nosztalgikus és kellemes érzéseket keltenek benned, akkor kit érdekel, hogy úgy szólnak, mintha egy konzervdobozon keresztül játszanád le őket.

A jövő mégis a digitális zene felé mutat. A formátum fizikailag nincs jelen az otthonunkban, nem foglal helyet, a minősége pedig nagyon magas. Bár a streaming esetében előfordulhat a minőség romlása, és a pufferelés miatti szünetek áldozatául is eshet a tökéletes zenei élmény.

Koncertélmény a szobában

Ám nem számít, milyen nagyszerű a forrásanyagod, ha olcsó hangszórókon keresztül szól, valószínűleg nem fogod tudni igazán értékelni. És itt jön a legjobb rész: ma már megfizethető áron lehet kiváló minőségű hangszórókat, fej- és fülhallgatókat kapni. Ha az szeretnéd, hogy otthonodban is úgy szóljon a zene, mint a koncerteken, az első lépés egy jó minőségű hangszóró beszerzése kell hogy legyen.

Ilyen lehet a legendás Marshall cég Stanmore III nevű modellje, amely egy erőteljes és kompakt Bluetooth hangszóró klasszikus rock-and-roll esztétikával. A szélesebb hangzásvilág, az egyszerű csatlakoztathatóság és a klasszikus Marshall dizájn tökéletes mindenkinek, aki kiváló minőségben szeretné a zenét élvezni otthonában.

Hasonlóan jó választás lehet a Bower Wilkins futurisztikus külsővel megáldott Formation Wedge-e, ami egy egész szobát kitöltő csodálatos hangú prémium hangszóró. A készülék 5 precízen illesztett hang driver által nyújt tökéletes hi-res audió élményt.

Ebbe a sorba illeszkedik még a Naim Mu-so Wood Edition hangszórója, amely egy elegáns designba rejtett, a többszörösen díjnyertes vezeték nélküli hangszórórendszeren alapul. A hihetetlennek mondható 450 wattos teljesítményét hat egyedi tervezésű hangszórón keresztül hallgathatjuk meg.

Fej- és fülhallgatók

A klasszikus hifik korában a zsinóros fejhallgató volt az egyetlen módja annak, hogy zenét hallgass anélkül, hogy mások idegrendszerét is borzolnád. Ma ugyanezt a funkciót látják el a bluetooth kapcsolattal rendelkező fej és fülhallgatók.

Az előbbiek közül minden kétséget kizáróan kiemelkedik a BEATS Studio3 Wireless Over-Ear modellje, amely kiváló zenei élményt nyújt, ráadásul a praktikus, fülrészbe épített távvezérlőivel hívásokat fogadhatunk, zeneszámok között ugrálhatunk és még a hangerőt is szabályozhatjuk.

A fülhallgatók közül kiemelkedik az Apple AirPods modellje. A harmadik generációs AirPods személyre szabott térbeli hangzásával valósággal körülölelnek majd a hangok. Hosszabb aksiidővel bír, mint korábbi társai, így akár órák hosszan elmerülhetsz egy zenei élményben. Izzadság- és vízálló, így a négy fal közül kiszabadulva, sportolás, edzés során is hasznos társunk lehet a zene élvezetében.

Zenehallgatás.

Hol hallgassunk zenét?

Bárhol, ahol a kedvünk tartja. A tökéletes élmény eléréséhez azonban érdemes megtervezni, hogy az otthonunkban melyik szoba vagy tér a legalkalmasabb a zenehallgatásra. A bejárathoz közeli helyiségek, a kívülről érkező zajok miatt valószínűleg nem lesznek megfelelőek. A hátrébb eső szobák, emeleti helyiségek és az alagsori részek viszont általában távolabb helyezkednek el az általános utcai zajforrásoktól, így ideális helyszínei lehetnek egy otthoni szeneszobának.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
3 könnyű mindfulness gyakorlat a rohanós napokra.

3 könnyű mindfulness gyakorlat a rohanós napokra

Hozd magad formába a nyárra!

Hozd magad formába a nyárra!