in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Rezsicsökkentés okosan: spórolj a mindennapos vízhasználaton is!

Rezsicsökkentés okosan.

Ezekkel a trükkökkel a környezetet is véded, és a pénztárcádat is kíméled. Rezsicsökkentés okosan 1.0.

A víztakarékosság minden régióban alapvető fontosságúvá vált, még ott is, ahol a víz bőségesnek tűnik. Ez azért van, mert vízkészleteink végesek, és évről évre kisebbek. Útmutatónkkal több vizet, ezzel együtt energiát takaríthatsz meg az otthonodban.

Ne használ a WC-t szemetesnek

Minden alkalommal, amikor lehúzol egy adag ételmaradékot vagy elhasznált papír zsebkendőt, több liter vizet pazarolsz el. Dobd a szemétbe, vagy még jobb, ha komposztálsz, amit csak lehet.

x Promóció

Csak teljes töltettel használd a mosó- és a mosogatógépeket

Ütemezd úgy a mosást és mosogatást, hogy készülékeid megteljenek használat előtt. Csak így lesz gazdaságos és víz- illetve energiatakarékos a használatuk.

Telepíts víztakarékos zuhanyfejeket és vízspóroló, levegőztetős csaptelepeket

A víztakarékos, alacsony vízhasználatú zuhanyfejeket vagy szűkítőket könnyen beszerelheted. Emellett kerüld a hosszas zuhanyzást: ez sem a bőrödnek, sem a bolygónak nem tesz jót. Ráadásul ezzel a rezsicsökkentés szigorítása kapcsán megnövekedett áram- vagy gázszámlán is spórolsz, nem is keveset.

Ha kézzel mosogatsz, ne hagyd végig folyni a vizet

Ha kettős mosogatómedencéd van, töltsd meg az egyiket mosogatószeres vízzel, a másikat pedig öblítővízzel. Ha egymedencés mosogatód van, gyűjtsd össze a mosott edényeket egy edénytartóba, és öblítsd le őket egy szórófejes készülékkel vagy egy forró vízzel teli edénnyel.

Hasznosítsd újra a vizet, ahol csak tudod

Gyűjtsd össze a hideg vizet, amelyet a zuhanyzás előtt kiengedsz, amíg megfelelő nem lesz a hőmérséklet, és használd fel növények öntözésére vagy a WC öblítésére. Ugyanígy: fogd fel a csapból kiengedett langyos vizet, amíg arra vársz, hogy kellően hideg víz érkezzen a szomjad oltására. A kulacsokban, poharakban maradt vizet is használd locsolásra.

Kövesd figyelemmel a kerti öntözőrendszert

A lakossági vízfogyasztás nagyon nagy százaléka megy el a kertek – főleg a gyep – öntözésére. Ha intelligens rendszert használsz, könnyebben optimalizálhatod a locsolásra elhasznált vízmennyiséget. Az Eve Aqua intelligens vízszabályozóval a kinti csapokat intelligens vízforrássá alakíthatod, melyeket automatikusan aktiválhatsz vagy elzárhatsz az iPhone-odról, Siri segítségével vagy a szabályozón található gombbal. Ütemezést is beállíthatsz, így automatizálhatod az öntözőrendszert. A vízhasználatot is nyomon követheted. Az Eve Aqua a HomeKit hatékonyságát kihasználva közvetlenül kapcsolódik az iPhone-hoz és az iPadhez energiatakarékos Bluetooth technológiával.

Ne hagyd elszivárogni a vizet

Győződj meg arról, hogy a rendszerben semmi nem folyik, csöpög, ereszt. Az Eve Water Guard érzékeli a vízszivárgást és azonnal értesítést küld az okostelefonodra, amint bekövetkezik. 

x Promóció
x Promóció
Gyorsabb anyagcsere.

4 pozitív szokás, a gyors anyagcsere érdekében

Ragyogó tisztaság az otthonodban.

Ragyogó tisztaság az otthonodban