in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Slow living a lakberendezésben

Slow living a lakberendezésben. Okos otthonok.

A legújabb és jelenleg legmenőbb lakberendezési trend elsősorban a pszichés egészségre koncentrál.

A slow living építészet és lakberendezés középpontjában a lassítás elve áll, amelynek célja a fenntartható, praktikus és funkcionális otthonok és terek kialakítása. A slow home, slow living mozgalmat John Brown, Carina van Olm és Matthew North alapította Calgaryban, válaszul a rossz tervezési gyakorlatokra, amelyek a korábbi évtizedekben a tömeges lakóház építésekben és belsőépítészeti megoldásokban elterjedtek. Nem kell azonban teljesen újradekorálni az otthonunkat, ha szeretnénk teret engedni ennek a gondolatnak. Az alábbi apró változtatásokkal is nagy eredményeket érhetünk el.

Vegyük körbe magunkat olyan tárgyakkal, amelyek lassításra ösztönöznek.

Otthon ez több, mint a hangulatos környezet vagy a rusztikus, bohém esztétika megteremtése. Vegyük a fáradtságot, és őröljük meg a kávébabot, ahelyett, hogy instant kávét használnánk. Szánjunk időt és teret a szabadidő eltöltésére. Jelöljünk ki egy sarkat, amit átrendezünk ennek megfelelően. Szabaduljunk meg onnan minden felesleges kacattól, tegyük kényelmessé és hívogatóvá. Gondoskodjunk megfelelő világításról. Az EVE FLARE Portable Smart LED lámpa például kedvünkre áthelyezhető, a fény színe, hőmérséklete és erőssége pedig az okostelefonunk segítségével állítható épp aktuális hangulatunkhoz.

x Promóció

Válasszunk fenntartható bútort és használati tárgyakat!

Keresgéljünk bolhapiacokon, turkálókban a lakástextil részlegen. Nem kell mindennek modernnek, fényesnek vagy bemutatótermi tökéletességűnek lennie. Válasszunk olyan anyagokat, amelyek sokáig tartanak és méltóságteljesen öregednek.

Legyen tökéletlen a lakás

A lassabb élet elfogadása azt jelenti, hogy félünk már attól, hogy elveszítjük az irányítást. Tegyük tökéletesen tökéletlenné az otthonunkat, ezáltal válik valóban a sajátunkká.

Vásároljunk lassan és helyben!

Az impulzusvásárlások és az egykattintásos online vásárlás rengeteg nem tervezett, haszontalan kacathoz vezet – nehéz lehet manapság emlékezni arra, hogy a vásárlás felelősséggel is jár. Ha lelassítjuk a vásárlást, csökkenthetjük a pazarlást, és jobban szerethetjük mindazt, amivel együtt élünk.

x Promóció
x Promóció
Nem megy jól az alvás?

3 jel, ami arra utal, hogy nem megy jól az alvás

Rezsicsökkentés - okos otthonnal.

Okos otthon – garantáltan alacsonyabb rezsi