in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW AranyosAranyos

Sport, edzés 40 felett

Sport, edzés 40 év felett.

Ezekre figyelj, ha negyven pluszosan szánod rá magad a rendszeres mozgásra. Edzés és sport 40 felett, íme a trükkök.

Számtalan kutatás igazolja: a sport – akárhány évesen vágj is bele – képes jelentősen javítani az életminőségeden, és jó pár évet hozzáadhat az élettartamhoz is. Javítja keringési rendszert, erősíti a légzőszerveket, jót tesz az emésztésnek, az idegrendszernek, és a megerősített izomzat késleltetheti a mozgásszervi panaszok kialakulását. Egy-két-há’, indulás!

Csak fokozatosan!

Ahhoz, hogy elkerüld a kudarcélményt, kicsiben kell kezdeni. Ha régóta nem sportoltál, valószínűleg nincs a csúcson az állóképességed, ezért saját teherbírásodat figyelembe véve és tested jelzéseire figyelve növeld fokozatosan a sporttal töltött időt, és az edzések intenzitását.

x Promóció

Nem mindegy, milyen célt tűzöl ki magad elé

A cél legyen maga a mozgás! Sokan azért adják fel gyorsan a sportot, mert irreális célokat tűznek maguk elé. Lehet, hogy félmaratonokat futottál a húszas éveid elején, de ha azóta felszaladt rád néhány plusz kiló, és idejét nem tudod, mikor mozogtál utoljára (nem, a porszívózás nem számít), nem várhatod el magadtól rögtön ugyanazt az eredményt.

Légy magadhoz gyengéd és kíméletes

Tetszik, nem tetszik, 40 éves kor felett gyakrabban érzünk fájdalmat itt-ott, izmaink, ízületeink sérülékenyebbek – ezt vedd figyelembe. Az erősítés mellett a nyújtás is elengedhetetlen. Szerezz be egy masszázshengert – tested hálás lesz a rendszeres használatáért.

Segít a megfelelő ruházat és az okosan megválasztott kiegészítők

Télen-nyáron fontos a hőmérsékletnek és a mozgás intenzitásának megfelelő ruházat. A jó edzőcipő is kötelező, ahogy a megfelelő tartással bíró sportmelltartó is. A sportnadrágok pedig tartják az izmokat, gondoskodnak, hogy melegben és szárazon maradj.
Emellett érdemes okos eszközökkel figyelni és rögzíteni a fejlődésedet. Az Apple Watch tevékenységgyűrűivel például szinte minden mozgásfajtát követhetsz. A barátaiddal figyelhetitek egymás teljesítményét – és akár versenyezhettek is, hogy meglegyen a kellő motiváció. Hogy minden helyzetben biztonságban tudd az okosórádat, szerezz be hozzá egy PanzerGlass képernyővédőt, amelynek felülete az óra érintésérzékenységének megőrzése mellett biztosít teljes védelmet.

x Promóció
x Promóció
Intelligens játékok, okosjátékok.

Intelligens játékok

Beltéri kamerarendszer.

Beltéri kamerarendszer, hogy ne aggódj, mi folyik otthon