Életmód

2020.10.11. 07:00

Stílusosan – a legapróbb részletekig

Legyél stílusos mindig, mindenhol!Az új termékek megjelenésekor gyakran előfordul, hogy a hozzájuk tartozó kiegészítők csak később érkeznek meg. Az Apple Watch Series 6 esetében azonban nem így történt, így már kedvedre válogathatsz a különböző, prémium minőségű szíjak közül.
 

Az egyik legjobb választás a kézi megmunkálású francia Roux Granada bőrből készült Apple Watch Band bőrszíj, amely elegánsan fogja körbe a csuklódat. Amikor összezárod, rugalmas mágnesei finoman elhajolva követik az ívet, így használat közben véletlenül sem tud kikapcsolódni, és nem kell attól tartanod, hogy az Apple Watch lecsúszik a kezedről. Külön előny, hogy nemcsak a legújabb eszközzel, hanem az Apple Watch korábbi verzióival, köztük az Apple Watch Series 3-mal is párosítható. California Poppy változatát különleges színe miatt a hölgyek és az urak is kedvelni fogják.
 

Akik a klasszikus eleganciát részesítik előnyben, biztosan kipróbálják majd a Gold Milanese Loop szíjat, amely a XIX. század végén Milánóban kidolgozott dizájn modern értelmezése. A speciális olasz gépekkel szőtt, finom mintázatú rozsdamentes acél szíj kényelmesen fonja körül a csuklót. A teljes felületén mágneses milánói szíj tetszőleges méretűre állítható – így mindenkire tökéletesen illik. Az aranyszínű rozsdamentes acél jellegzetes színét egy fizikai gőzfázisú leválasztással (PVD) felvitt újabb réteg adja.
 

A Nomad szíjak a férfiasságot képviselik.


A férfiasság megtestesítője a Nomad prémium fémszíj. Az Apple Watch-ra tervezett titánium óraszíj úgy lett megtervezve, hogy a lehető legkönnyebb legyen, ugyanakkor biztonságos tartást adjon szeretett Apple Watch-odnak. A kiváló minőségű titániumnak köszönhetően ez a Nomad márka legerősebb szíja. A könnyű és robosztus szíj ellenáll a legkeményebb körülményeknek is.
 

A minőségéről méltán híres Monowear egy újabb prémium szíjjal érkezett az Apple Watch-odhoz, mely hű és stílusos társaddá válik a mindennapokban. A Monowear-nél hisznek abban, hogy a jó dizájn a funkcionalitás, az esztétika és a minőség keveréke, ennek jegyében készült el a klasszikus bőrhatású szíj is.


Bármelyiket is választod, az biztos, hogy Apple Watch-od mindig biztonságban tudhatod, és a stílusosságról sem kell lemondanod.

További hírek

2020.10.25. 06:00

Kedvenc filmzenéid már az Apple Music-ban is elérhetőek

Kedvenc Disney-dallamaid bárhol elérheted.


A Disney bejelentette, hogy az Apple Music előfizetői mostantól elérhetnek egy több mint 30 lejátszási listából, klasszikus hangsávokból, rádióállomásokból álló gyűjteményt, amely a Disney, a Pixar, a Marvel, valamint a Star Wars filmekhez és franchise-okhoz kapcsolódó dalokat is tartalmazza.
 

Számos track közül válogathatsz, és olyan Disney-kedvencekhez állnak rendelkezésedre lejátszási listák, mint a Frozen, a Mickey Mouse vagy a Micimackó, de a Disney Channel sikeres sorozatainak dalait is megtalálhatod itt. Nemcsak a gyerekekre gondoltak, hiszen a Marvel- és a Star Wars-filmek legendás dallamait is elérhetővé tették a klasszikusok szerelmeseinek.
 

A Marvel-filmek zeéiről sem kell lemondanod.A szolgáltatás októberi indítására való tekintettel belépéskor a Disney Halloweeni listája fogad majd, de folyamatosan frissítik a tartalmakat, a lejátszási listák pedig tartalmazzák a Disney Hits Radio különlegességeit is.
 

Ha pedig kedvet kaptál a filmekhez, jó hír, hogy számos Disney-film 4K-ban is elérhetővé vált az iTunes Store-ban.
 

Forrás: macrumors.com

2020.10.19. 07:00

Fertőtleníts ott is, ahol nem szoktál!

Mindig válaszd meg a megfelelő tisztítószereket digitális eszközeidhez.


A telefon, a táblagép, a számítógép és a kiegészítők mind olyan felületek, amelyeket nagyon gyakran érintünk meg, így elkerülhetetlen, hogy szennyeződjenek. Nagyon fontos, hogy átlagosnál gyakrabban fertőtlenítsük ezeket is, főleg akkor, ha egy-egy eszközt többen is használnak.
 

Használhatsz fertőtlenítővel átitatott törlőkendőt vagy 70%-os alkoholos oldatot. Fordíts külön figyelmet a képernyőre, a gombokra, és egyúttal tisztítsd meg azokat a részeket is, ahova beszorulhat a por, de mindig kizárólag puha és szöszmentes kendőt használj.
 

Jó szolgálatot tehetnek a WHOOSH! képernyőtisztítói, amelyekkel mindig vírusoktól és baktériumoktól mentessé teheted bármelyik eszközöd kijelzőjét. Kiszerelésének köszönhetően egyszerűen a kijelzőre permetezheted, majd a hozzá tartozó kendővel meg is tisztíthatod az iPhone-od.
 

A kiegészítők tisztításáról se feledkezz meg!


A számítógépek esetében kerüld a törlőkendők használatát, mert a nem üvegből készült képernyők esetén a fertőtlenítőoldat károsodást okozhat. A megfelelő szer itt is az izopropilos, 70%-os alkoholtartalmú oldat, illetve egy puha törlőkendő. A tisztítás során ne hagyd ki az egeret, a billentyűzetet, az érintőpadot és a többi kiegészítőt sem.
 

Az AM LCD-tisztító spray akár a táskádban is elfér, így bárhova magaddal viheted, hogy hatékonyan tisztíthasd bármelyik eszközöd útközben is, ha szükségesnek érzed.
 

Ne feledkezz meg az egyéb elektronikai eszközökről sem: a baktériumok megtelepedhetnek a távirányítókon, a játékvezérlőkön, és gyakorlatilag minden eszközöd azon részein, melyeket  a működtetés során megérintesz.
 

Forrás. wired.com

2020.10.18. 07:00

A személyi edződ már a zsebedben is elfér

Az edzések még kényelmesebbé válnak az Apple Watch segítségével.


Ha már van iPhone-od, a legjobb választás a nemrégiben piacra dobott Apple Watch Series 6 vagy az Apple Watch SE. A szakmai kritikák szerint is ez a széria a legprofibb partner, ha testedzésről van szó. Hogy miért?


Azon túl, hogy folyamatosan figyeli a pulzusod és a kardiológiai adataid rögzíti is, a legújabb eszközök már a vér oxigénszintjét is képesek érzékelni, így mindig biztonságban érezheted magad, hiszen az Apple Watch jelzi, ha egészségügyi probléma fenyeget. Ez a funkció egyébként akkor is nagyon hasznos, ha valaki az egészségi állapotát szeretné monitorozni, hiszen az Apple Watch mindig ott van a felhasználó csuklóján, és egyre több orvos támaszkodik az eszközök által mért eredményekre.
 

A Fitness+ szolgáltatás pedig a lehetőségek végtelen tárházát jelenti, ha sportról van szó. Ha igényled, az Apple Watch-ot összekapcsolhatod akár az Apple TV-vel is, így streamelve láthatod a saját edzésed, miközben számtalan különböző mozgásforma, illetve edzésterv közül választhatsz. A tévé képernyőjén folyamatosan láthatod, hogyan kell helyesen elvégezni a gyakorlatokat, miközben az edző el is magyarázza a fontos tudnivalókat, és egyúttal a saját teljesítményed mérőszámai is feltűnnek a képernyőn.
 

Az Apple Watch edzés közben is folyamatosan figyeli tested működését.


Ha pedig tényleg megszállottan sportolsz, vagy a diéta miatt fontos, hogy nyomon kövesd minden mozgással kapcsolatos tevékenységed az étkezéstől az esti sétáig, külön jó hír, hogy az Apple Watch ezeket is rögzíti, majd továbbítja az iPhone-odra az információkat, ahol összesítve, akár diagramokon is ellenőrizheted, hogyan változik a tested és a teljesítményed.
 

Az eszközök már adottak, most már csak motivációra van szükség, hogy elkötelezd magad az egészséges élet mellett…

Forrás: wired.com

2020.10.17. 07:00

Tökéletes hangzás, amikor csak akarod

A Marshall Emberton hangszóród lesz a kedvenced!


Elmúlt az az időszak, amikor a kirándulásokon az esti sütögetés közben csak egy telefonról szólhatott a zene, mert senki nem akart magával cipelni egy hatalmas hangfalat. A telefonok hangszórója nem képes szabadtéren olyan minőségben és erővel szólni, hogy igazán élvezhető legyen.


Az is a kétezres évek sajátossága volt, amikor a barátoddal egy fülesen osztozkodtatok, hogy meghallgassátok a kedvenc együttesetek új albumát – kényelmetlen és nem is igazán higiénikus, ráadásul így a sztereóhangzásról is lemondhattatok.


Ebben az évben sok koncert és fesztivál maradt el, így egyre többen döntenek úgy, hogy amíg az idő engedi, a szabadban szerveznek programot a barátaikkal, aztán pedig eljön a szűkkörű házibulik ideje. Te lehetsz az esték sztárja, ha magaddal viszed a Marshall Emberton hordozható hangszóródat, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen külön előkészület, mégis tökéletes minőségben élvezhetitek a legnagyobb slágereket.
 Az Emberton egy kompakt hordozható hangszóró True Stereophonic és 360°-os hangzással. Több mint 20 órát bír egyetlen töltéssel, így órákig élvezheted a Marshall kiváló hangzását. Méretének (68 x 160 x 76 mm) köszönhetően tényleg bárhova magaddal viheted, a Bluetooth 5.0 pedig lehetővé teszi, hogy bármilyen eszközzel összekösd.
 

Nincs is más dolgod, mint összeállítani a tracklistet, és szólni a haveroknak, hogy indul a buli!
 

2020.10.09. 07:00

Robotkutyák segíthetik az időseket

A robotkutyák is sokat segíhetnek az idős embereknek. / Forrás: wired.com


Az igazi terápiás kutyákat ugyan nem helyettesíthetik, de a robotizált kutyák  is segíthetnek a demenciában szenvedő idős embereken.
 

Tudományos tény, hogy a kutyákkal való időtöltés csökkenti a stresszt, a depressziót, a szorongást és a magányérzetet, ezen kívül segítenek abban, hogy fizikailag aktívabbak maradjunk, ezáltal pedig egészségesebbek legyünk szellemileg is.

A kutyák képességeit számtalan mentőakció során is kihasználják, és ezen a területen egyre több kísérlet zajlik robotkutyákkal is, hogy ne élő állatokat kelljen veszélyes körülmények között alkalmazni.
 

Ám a kifejlesztett robotkutyák nemcsak valami távoli univerzumban érhetőek el, ugyanis mindennapi felhasználásuk lehetősége közelebb van, mint gondolnád.
 

A terápiás kutyák nem helyettesíthetőek velük, de a robotkutyák használata is sokat segíhet.


A Joy for All Companion Pets kifejezetten időseknek tervezett „életszerű” robotkutyákat (és persze robotmacskákat). A programozott eszközöket úgy tervezték, hogy társaságot biztosítsanak a demenciában és Alzheimer-kórban szenvedő időseknek, és hasonló érzéseket váltsanak ki belőlük, mint az igazi élőlények. A robotállatkák már online is elérhetőek, sőt néhány gyógyszertár is forgalmazza azokat. Ráadásul a hagyományos plüssállatokkal szemben a robotállatok interaktívak: van szívverésük, és reagálnak az emberi érintésre, illetve interakciókra.
 

A robotkutyákat idős emberek közreműködésével tervezték meg úgy, hogy a lehető leginkább hasonlítsanak külsejüket és viselkedésüket tekintve is a valódi kölyökkutyákhoz – azonban tartásuk nem jár olyan típusú felelősséggel, illetve nem kell velük annyit foglalkozni, mint egy valódi háziállattal.
 

A robotállatoknak sok idős ember nevet is ad, és a velük kialakított kapcsolat komoly hatással lehet a betegek kognitív képességeire nézve. A valódi állatok jelenléte nem pótolható velük teljes mértékig, de úgy tűnik, használatuk nagy előnyt jelenthet az idős emberek kezelése során.

Forrás: wired.com