in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW AranyosAranyos

Tartós otthoni körömlakkozás

Tartós otthoni körömlakozás

Ne csüggedj, ha szilveszterig már nem tudsz eljutni a manikűrösödhöz: otthoni körülmények között is megoldható a szép és tartós kivitelezés. Így lesz tartós az otthoni körömlakkozás.

A mai körömlakkformuláknak köszönhetően már sokkal szebben, precízebben és tartósabban kivitelezhető az otthoni körömlakkozás. Nem csak a géllakk lehet extrán tartós: ha az alábbi tippeket követed, akár 10 napig is kifogástalan maradhat a manikűröd.

Alapos előkészítés

Különösen fontos, hogy milyen alapokra kerül fel az első réteg festés. Gondosan távolítsd el a körömágyat és simítsd el a köröm felszínét, itt szokott ugyanis a leggyakrabban megpattanni a lakkozás az egyenetlen felszín, illetve az ottmaradt, elhalt körömágydarabkák miatt. Körmeidről távolíts el minden zsiradékot egy alapos, körömkefével végzett, szappanos kézmosással, és e gyengéd bufferrel kissé borzold fel a körömfelszínt, hogy jobban tapadjon hozzá a festék.

x Promóció

Pontosan kivitelezett rétegek

A tartós otthoni körömlakkozás érdekében nagyon fontos pontosan eltalálni az egyes lakkrétegek számát és a felvitt festék vastagságát. A túl kevés réteg ugyanis gyorsan lekopik, a túl sok viszont hamar lehámlik, mint egy matrica. Alaplakkot csak a nagyon intenzív színek alá ajánlatos épp ezért felvinni (hogy megakadályozzuk a köröm elszíneződését). A színt mindig két vékony rétegben vigyük fel, utána jöhet az elmaradhatatlan fedőlakk. Amikor ezzel festjük a körmünket, a körmeink élére is húzzunk belőle, így hosszú távon is megakadályozhatjuk, hogy a festék megpattanjon, vagy elkezdjen kopni az éleken.

Állagmegőrzés

A normál lakkal való körömfestés egyik legnagyobb veszélye a mosogatás, ezért ezt mindig végezzük gumikesztyűben. Ha valamilyen ütés vagy karcolás miatt idő előtt megpattan a festék, gyorsan javítsuk ki a hibát, és tegyünk az egészre még egy vékony réteg fedőlakkot. Így nem tud tovább peregni a lakk, és körmeinken akár tíz napon át is tartósan megmaradhat a díszítés.

Tartós otthoni körömlakkozás extra tipp:

Két otthoni lakkozás között érdemes tartani két-három napos szüneteket, hogy a köröm lélegezni, regenerálódni tudjon. A körömlakkok ugyanis – bárki bármit is mond – hosszú távon gyengítik a körömlemezeket.

x Promóció
x Promóció

Biztonságos és okos otthon

Filmek, sorozatok lazításhoz