in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Téli depresszió, viszlát!

Téli depresszió.

A “nagy sötétség” megérkezett és ezt a hangulatunk is megérzi. Ne engedj a téli depresszió nyomásának!

Itt a nagy sötétség. A téli napforduló – az év legrövidebb napja – december 21-én lesz, addig pedig a napok egyre sötétebbek és hidegebbek lesznek, és utána sem várható egyhamar változás. Sokan már most érzik, mennyire negatív hatással van a hangulatukra ez a borongós, cidrizős időjárás. Bár a napfényes órák számát nem tudjuk növelni, a stressz és a szomorúság érzése ellen vannak módszerek. Máris soroljuk őket!

Megfelelő minőségű és mennyiségű alvás

A kialvatlanság ugyanúgy deprimáló hatással lehet a pszichére, mint a túl sok alvás. A megfelelő mennyiségű alvás mellett pedig fontos, hogy az alvás minősége is kiváló legyen, vagyis ne ébredjünk fel félóránként éjszaka. Számos módja van annak, hogy erre törekedjünk. Próbáljunk meg ugyanabban az időben felkelni és lefeküdni (igen, még hétvégén is). Kerüljük a koffein- vagy alkoholfogyasztást lefekvés előtt, és a stresszt okozó műsorok nézését vagy hallgatását. Egy másik fontos stratégia, hogy csökkentsük az esti és éjszakai világítást: tompítsuk le a fényeket esténként már órákkal a lefekvés előtt, hogy jelezzük az agyunknak, hogy közeledik az alvás, ideje lelazulni.

x Promóció

TIPP: Az Apple Watch Series 8 Alvásfázisok funkciójának segítségével pontosabban megismerheted alvási szokásaidat, így könnyebben tudsz javítani majd alvásod minőségén és mennyiségén.

Könnyen teljesíthető célok

Állítsunk fel könnyen megvalósítható célokat, és teljesítsük is őket a sikerélmények érdekében. Sok hobbi és tevékenység, amit szeretünk – mint például a jógaórák vagy egy új nyelv elsajátítása – soha véget nem érőnek tűnik, és nincs pontosan kirajzolódó cél a láthatáron. Próbáljunk meg egy kisebb célt választani, amelynek határozott vége van. Próbáljunk ki olyan dolgokat, mint például egy szekrény kitakarítása, vagy a régi fényképek rendszerezése. A sikerélménnyel hatalmas energiahullám is jár.

Készítsünk egy vidám lejátszási listát

A vidám, energikus zene valóban segíthet abban, hogy jobban érezzük magunkat, ezért állítsunk össze egy lejátszási listát olyan dalokból, amelyek feldobnak, vagy kellemes emlékeket idéznek fel bennünk. Ébresztőnek is válasszunk egy olyan dalt, amelyet szeretünk. Ügyeljünk arra, hogy időnként variáljuk az ébresztőnótát, és a lejátszási listát is, hogy még véletlenül de fásuljunk bele és koptassuk el kedvenc dalainkat.

TIPP: Az Apple AirPods Pro akár kétszer hatékonyabb Aktív zajszűréssel, emellett adaptív átengedéssel és dinamikus fejkövetéssel kiegészített személyre szabott térbeli hangzás funkcióval rendelkezik, magával ragadó hallgatási élményt biztosítva. A pozitív hatás garantált!

x Promóció
x Promóció
Sapka vs. frizura? Így óvd meg a hajad!

Sapka vs. frizura

Szuper e-könyvek karácsonyra.

E-könyvek karácsonyra