Életmód

2020.02.13. 06:00

Valentin-nap laszt minit. Mi szóltunk.

És ez még csak az este kezdete...

Bár a hét elején már jeleztük, hogy közeledik a Valentin-nap, mindig maradnak, akik az utolsó pillanatban még mindig üres kézzel döbbennek rá: az idő elszaladt. Ezért most segítségül egy laszt minit figyelmeztetés: holnap van a szerelmesek napja, ha kedves az életünk, ne feledkezzünk meg róla.
Viszont változatlanul a mindenki számára hasznos ajándékokat támogatjuk. Akár megosztanátok egymással a zenéteket, akár ki-ki a sajátját hallgatná, jó minőségben: egy hangszóró, fej- vagy fülhallgató szinte minden családban jól jön. Emeljétek a hangzás minőségét, és felejtsétek el a géphangon zümmögő számokat. A Beoplay, JBL, Marshall és más audio cuccok most 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg az iCentre-nél, és garantáltan mindenki talál a saját ízléséhez illő kiegészítőt. „Akinek van füle a hallásra, hallja!”

További hírek

2020.09.12. 07:00

Hol tanuljon a gyerek, ha otthon marad?

A gyermeket a megfelelő helyszín segítheti a hatékony tanulásban.


A koronavírus járvány második hulláma miatt fel kell készülnünk arra a helyzetre, hogy talán ismét otthonról kell majd tanulnia a gyermekeknek. Ehhez természetesen ideális helyszínt kell kialakítani otthon, ami a nehezített körülmények között is elősegíti a hatékony tanulást, és a koncertráció folyamatos fenntartását.

A megfelelő helyszín

Nem feltétlenül szükséges saját íróasztal minden gyermek számára, főként akkor, ha kisiskolásról van szó, nem feltétlenül ezek múlik a tanulás sikere. Inkább arra helyezzük a hangsúlyt, hogy mindig a lakás ugyanazon pontján tanuljon, illetve a saját igényeihez és korához igazítsuk a helyszínt. Például egy figyelemzavaros gyermek esetében valószínűleg problémát jelent, ha a saját szobájában kell önállóan koncentrálnia a feladataira, hiszen a közvetlen közelében található játékai könnyel elterelhetik a figyelmét.

Mire fogja használni az asztalt?

Ezt szintén a gyermek kora határozza meg. Egy óvodásnak sok hely kell ahhoz, hogy a művészi képességeit kibontakoztathassa, míg egy felsőtagozatos esetében inkább arra kell figyelni, hogy koncentráltan tanulhasson, és a rendelkezésére álljanak a különböző segédeszközök, illetve elférjen például egy laptop vagy egy monitor és egy billentyűzet az asztalán.
 

Az egyetemisták számára is rengeteget segíthet egy Mac.


A számítógép

A távoktatás egyik fontos eleme a számítógép. Ehhez az egyik legjobb társ a Mac, amelyen különböző beállítások segítségével azt is szabályozhatod, hogy milyen funkciókat érjen el a gyermek. Ezzel egyrészt megvédheted az internetes zaklatásoktól, a figyelemelterelő játékoktól, illetve attól is, hogy felesleges információkkal terhelje magát tanulás közben. Természetesen az idősebb diákok, az egyetemisták számára is nagy segítséget jelenthet, ha egy megbízható géppel dolgozhatnak. Hogy milyen egyéb előnyei vannak egy Mac-nek, arról alábbi cikkünkben írtunk, ami pedig külön jó hír, hogy az iCentre üzleteiben 10% kedvezménnyel szerezhetsz be bizonyos modelleket a felsőoktatási diákigazolvány vagy a tanári igazolvány felmutatásával.

Forrás: nytimes.com

2020.09.09. 07:00

Mac: erőt ad a tanuláshoz

A tanulás nem mindig egyszerű, de egy okoseszköz mindenben segít.Bár 2020 minden szempontból egy rendhagyó év, a tanulás és tanítás nem állt meg, sőt minden eddiginél nagyobb szükség van a digitális technológia alkalmazására.

Miben segíthet egy Mac a gyerekeknek?

A Mac számos alkalmazással és funkcióval teszi egyszerűvé és hatékonnyá a tanulást, és járul hozzá, hogy testreszabottan, a legjobb képességeid szerint tanulhass.

Bármilyen korcsoportba tartozó diáknak segítséget jelenthet a Mac a tanulmányai során.


Az egyszerűsített Finder és a Safari egy szülői beállítást követően azoknak a gyerekeknek is hasznos lehet, akik valamilyen tanulási zavarban szenvednek, hiszen nincsenek felesleges zavaró elemek, amelyek hátráltatnák őket a koncentrációban. A Szövegfelolvasó funkcióval az éppen olvasott szöveget hallják is a gyerekek, így például a nyelvtanulás hatékonyabbá válhat, a Szótár pedig akkor is segíthet, ha a tananyagban ismeretlen szavakkal találkozik a gyermek, amelyekre azonnal magyarázatot kap. A Naptárral folyamatosan nyomon követhetik a teendőiket és a határidőket, míg a Spotlight egyszerű megoldást kínál a fájlok, feladatok és e‑mailek megkeresésére, rendszerezésére.

A jelenlegi járványügyi helyzetben sajnos arra is fel kell készülni, hogy otthonról kell megoldani a tanulást. A Mac a kapcsolattartásban is profi eszköz, hiszen a FaceTime ablakot nyithat az osztályteremre: segítségével az otthonukat vagy a kórházat elhagyni nem tudó tanulók is részt vehetnek az órai munkában. Az iMessage a házifeladat megírásakor hasznos partner, hiszen a gyerekek szöveges üzenetben is megbeszélhetik a feladatokat.

A vizuális beállítottságú diákok a Fotók és az iMovies használatával multimédiás eszközökkel fejezhetik ki magukat, míg a Digitális kamera és a Fotók alkalmazás használatával a tanulás számos, hagyományosan nyomtatott szövegen alapuló aspektusa pótolható vizuális módszerekkel.

A Mac akkor is partner, ha csak otthonról megoldható a tanulás.


A speciális igényű tanulóknak többféle funkció is rendelkezésükre áll a Nagyítástól kezdve a képernyő egyedi kontrasztbeállításain át akár a Braille-kijelzőkig, amelyek a látássérülteknek jelenthetnek megoldást.

Ha kérdéseid merülnének fel, csak szóltsd SIRI-t, hiszen segítségével szinte mindent elintézhetsz: fájlokat kereshetsz a gépen, alkalmazásokat indíthatsz el, vagy éppen érdeklődhetsz az időjárás felől, mielőtt elindulsz a suliba.

Egyszóval egy Mac gyors, könnyű és sokoldalú társ, ha tanulásról van szó, és kompatibilis az Microsoft Office-szal, az Adobe Creative Suite-tal, és még számos közismert alkalmazással. Most pedig még egyszerűbben a Tiéd lehet, hiszen a felsőoktatási diákigazolvány vagy a tanári igazolvány felmutatásával 10% kedvezménnyel vásárolhatóak meg egyes Mac eszközök az iCentre üzleteiben. Csapj le rájuk!

2020.09.07. 07:00

Egészségügyi kontroll – otthon

Egészégügyi kontrollra otthon is szükség lehet.


A koronavírus járvány fellángolásával ismét nagy nyomás nehezedik az egészségügyre. Sok helyen már látogatási tilalmat rendeltek el, így az egyszerű kontrollvizsgálatokra sem könnyű eljutni. Az egészségedre azonban ilyenkor érdemes a leginkább ügyelni. Ha nincs semmilyen alapbetegséged, mégis szeretnéd ellenőrizni szervezeted működését, azonban az orvosi rendelőket most inkább elkerülnéd, nem kell aggódnod: néhány modern digitális eszközzel akár otthon is elvégezheted a legfontosabb méréseket.

Lázmérők

A lázmérő minden háztartásban nélkülözhetetlen. Az iHealth Thermometer egy érintésmentes hőmérő, amely akár 1 másodperc alatt is képes pontos mérést végezni, hiszen az infravörös szenzornak köszönhetően a homlokra tartva több mint 100 adatpontot gyűjt be másodpercenként. A gyerekek esetében még fontosabb a minél egyszerűbb hőmérés. Az iHealth PT2L hőmérő kialakítása lehetővé teszi a higiénikus, érintésmentes méréseket, és gyors működésének köszönhetően könnyedén meg tudja mérni akár egy alvó gyermek hőmérsékletét is.
 

Minden szülő aggódik, ha lázas a gyermeke.


Vérnyomásmérők

Időnként érdemes ellenőrizned a vérnyomásod is, különösen akkor, ha korábban már felmerültek problémák ezzel kapcsolatban, vagy ha a családodban bárkinek kontrollvizsgálatra kellene mennie emiatt, de jelen helyzetben ez nehézségekbe ütközik. Ha kiugró értékeket tapasztalsz, így az orvost is azonnal értesítheted. A Withings vérnyomásmérője orvosi pontosággal mér, a Health Mate alkalmazásban pedig azonnal látod is az eredményeket a telefonod képernyőjén, a mért adatokat pedig eltárolja, és egy könnyen értelmezhető grafikonon mutatja be a változásokat. A Withings BPM Core vérnyomásmérő egy integrált sztetoszkóppal is rendelkezik, így akár egy szívbillentyű-betegséget is felismerhet, és a mért eredményeket az orvossal is egyszerűen megoszthatod.

Szívdiagnosztika

A szívbetegségben szenvedőknek érdemes beszerezniük a WIWE szívdiagnosztikai eszközt, amely megmutatja a hirtelen keringésösszeomláshoz vezető kamrafibrilláció kockázatát, illetve segít diagnosztizálni a stroke kialakulásának veszélyét magában hordozó paroxismális pitvarfibrillációt.
 

Az önellenőrzés eredményeit telefonod képernyőjén is láthatod.


Vércukorszint-ellenőrzés

Az iHealth GLUCO + vezeték nélküli intelligens glükométer egy innovatív rendszer a glükóz mérésére és a cukorbetegség megfigyelésére. Bluetooth segítségével csatlakoztatható a telefonhoz, tablethez és számítógéphez is, így az eredmények naplózhatóvá válnak, hogy ezzel is segítse a vércukorszint kiértékelését, ellenőrzését és kezelését.

2020.09.06. 07:00

És te eleget iszol?

Az EQUA Smart okospalack többféle színben is kapható, hogy mindig stílusos legyél.


Még a felnőttek is hajlamosak megfeledkezni arról, hogy naponta 2-3 litert folyadék szükséges az emberi szervezet optimális működéséhez, a gyerekeknek pedig játék vagy tanulás közben eszükbe sem jut, csak akkor, ha már nagyon szomjasak.

Ahogy elkezdődött az iskola, tovább romlik a helyzet, hiszen nincs ott a szülő, hogy figyeljen gyermeke folyadékfogyasztására.

Ha szeretnél odafigyelni a saját és a gyermeked egészségére is, ebben segítségedre lehet az EQUA Smart okospalack. Hogy mitől okos? Nos, a palackhoz tartozik egy applikáció is, amely nyomon követi, hogy mikor és milyen mennyiségű folyadékot veszel magadhoz a palackból. Ez alapján a palack fény felvillanásával jelzi, amikor eljött az idő, hogy újra belekortyolj a tartalmába.

Az EQUA a legelegánsabb okospalack, amely nemes anyagok és harmonikus színek tökéletes ötvözete, és nem csak esztétikus, de funkcionalitás tekintetében is kiemelkedő. A 680 ml-es eszköz segítséget nyújt az optimális folyadékbevitelhez, és motivációként szolgál egy egészségesebb életmód kialakítására.

A szomjazás súlyos következményekkel járhat, akár levertséget vagy fejfájást is okozhat. Az EQUA okospalack a gyerekek és a sportolók számára azért különösen hasznos, mert figyelembe veszi az egyedi igényeket is: számon tartja, ha például tulajdonosának fizikailag megterhelőbb napja van, az optimális folyadékbevitel mennyiségét ehhez igazítja.
 

Az EQUA vigyáz az egészségedre.


Használatához egyébként nem szükséges folyamatosan figyelni az okostelefon képernyőjét, hogy mikor szükséges innod. Egyszerűen érintsd meg a palackot, amely erre fényjelekkel reagál. Egy lassú villanással jelzi, ha minden rendben, három villanás pedig a folyadékbevitel szükségességét jelzi.

Azért ez elég menő, nem?

2020.09.01. 07:00

Ilyen egyszerűen csinálhatsz prezentációt az iPhone-ra

Az iPhone-od többre képes, mint gondolnád.A technika fejlődésével egyre többször tapasztalhatjuk, hogy az egykor bonyolult dolgokat is képesek vagyunk akár telefonunkon is megoldani: számlák befizetése, jegyvásárlás, de ilyen a diavetítések készítése is.

Utóbbi leginkább az irodai dolgozóknak fontos, akiknek korábban akár több napja is rámehetett arra, hogy egy-egy prezentáció grafikai anyagát összeállítsák. Persze ez még ma sem a legegyszerűbb feladat, mégis nagy könnyebbséget jelent, hogy ilyen preziket akár már iPhone-jainkkal és iPadjeinkkel is összeállíthatunk. De a háttérképek beállítása is egyszerűbbé válik. Mutatunk is gyorsan néhány példát:

1. Fotó hozzárendelése a kontaktokhoz

Az egyik legegyszerűbb feladat, amit csak el tudsz képzelni. A megfelelő albumon belül válaszd ki azt a képet, amit az adott kontaktnál használni szeretnél. Ezt követően a bal sarokban található Megosztás gomb következik, majd a „Hozzárendelés kontaktokhoz” opció. Innentől kezdve már gyerekjáték: válaszd ki a megfelelő személyt, állítsd be a fotó széleit, végül pedig a Frissítés gombbal zárd le a folyamatot.
 

via GIPHY

2. Háttérképek kiválasztása

A lépések szinte ugyanazok, mint az előző pontban: megfelelő album, majd a használni kívánt kép kiválasztását követően a Megosztás gomb jön, majd Beállítás háttérként. Hogy a kiválasztott képet fő- vagy zárolt képernyőként, esetleg mindkettőként szeretnénk használni, csak tőlünk függ, ugyanis mindhárom opció lehetséges.

3. Diavetítés indítása

Az alaplépések ugyanazok, majd kicsit bonyolódik a folyamat. Ha megtaláltuk a használni kívánt albumot, kattintsunk a Kiválasztás gombra és jelöljük ki azokat a képeket, amiket vetíteni szeretnénk. Ezt követően kattintsunk a Megosztás gombra, végül pedig a Diavetítésre, ami automatikusan el is fog indulni.
 

A háttérképek beállítása nem okozhat nehészséget.


4. Album diavetítése

Ilyenkor a kiválasztott album nevére kattintsunk rá, majd a képek felett látható dátumhoz vezet az utunk, innentől pedig teljesen egyértelmű lesz: kattintsunk a lejátszás-ikonra.

5. Képek lejátszása tévén

Persze ehhez szükségünk van egy AppleTV-re, de ha az megvan, a folyamat nagyon egyszerű. Az album és a képek kiválasztását követően ismét a Megosztás gombra kell kattintanunk, majd válasszuk ki az AirPlay funkciót és végül a megfelelő helyszínt, ami lehet a nappalink, a hálószobánk vagy akár az irodai tárgyaló is.

Nem is olyan bonyolult, igaz?