in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Védd a hajad a téltől! Téli hajápolás

haj-hajápolás téli hajápolás

A fagyos időszak nem csak a hangulatunkat teszi próbára, de bőrünket, hajunkat is megviseli. Most ez utóbbi védelmére vonatkozóan adunk néhány jó tanácsot. Téli hajápolás trükkök a szép hajért.

A kinti, jellemzően inkább száraz hideg, és benti, szintén száraz meleg, illetve a kettő között jelentős hőingadozás extrém módon képes kiszárítani a tincseinket. Különösen igaz ez a festett, vagy amúgy is gyengébb szerkezetű, vékonyszálú hajra. Megfelelő rutinnal viszont elejét vehetjük a töredezésnek, és visszafordíthatjuk a károsodást. Itt a téli hajápolás kisokos!

A forró víz a haj ellensége

Kerüljük a túl forró vízzel történő hajmosást, ez ugyanis olyan stresszfaktort jelent a fejbőrnek és a hajszálaknak, amellyel nehezen tudnak megbirkózni. A fejbőr esetenként ezt felpörgetett faggyútermeléssel próbálja ellensúlyozni, amitől a haj gyorsabban zsírosodik, így sűrűbben kell mosni, és ezzel máris benne vagyunk az ördögi körforgásban.

x Promóció

Kímélő, de alapos sampon

Szerencsére már a samponok terén is elérhető a lehető legkíméletesebb ugyanakkor leghatékonyabb tisztítási technológia, a micellák, amelyek a vízben és zsírban oldódó szennyeződéseket egyaránt eltávolítják, ugyanakkor nem borítják meg a haj és a fejbőr lipidegyensúlyát. Erre a kihívásokkal terhes időszakra mindenképp a micellás samponokat javasoljuk.

A kókuszolaj a mindent ment

Ha üstökünk kifejezetten érzékeny, heti egyszer, hajmosás előtt érdemes felvinni rá (fejbőrre, hajszálakra) egy kiadós adag kókuszolajat, és rajta hagyni legalább negyedóra-húsz percet. Ezután jöhet a hajmosás. A kókuszolaj olyan regeneráló lipidréteget képez majd a sérülékeny területeken, ami megakadályozza azt, hogy a sampon kiszárítsa azokat.

A haj legjobb barátja: a szárazolaj

Hajmosás után, szárítás előtt érdemes a hajvégekre nagyon vékonyan, kis adagban szárazolajat kenni. Ez védi a tincseket és szép, természetes fényt ad nekik. Visszlát fakó hatás!

Sapka? Legyen természetes

Ha egy mód van rá, kerüljük a poliészter sapkákat, válasszunk inkább pamutból vagy gyapjúból kötött verziókat. Ezektől nem töltődik fel a haj elektromossággal, és a súrlódástól is kevésbé sérül a hajszálak felszíne.

x Promóció
x Promóció

Közgazdász és hivatásos séf: Gyaraki Ildikó

IPhone szervíz

Balesetek, amelyek tönkretehetik az okostelefonodat