in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Vissza a természetbe!

Vissza a természetbe!

Csak azért, mert a természetben vagy, még nem jelenti azt, hogy eggyé is válsz vele. Az alábbi technikákkal egészen biztosan kiürítheted az agyadból a felesleges gondolatokat.

Nem kell komolyabb tudományos magyarázat, hogy belássuk, a természethez való kapcsolódás kiváló hangulatjavító. A Science Advances című folyóiratban 2019-ben megjelent kutatásból egyértelműen ki is derült, hogy a természetes környezetben való tartózkodás a boldogság és a szubjektív jóllét növekedésével és a stressz csökkenésével jár. Ez persze nem jelenti azt, hogy a fára mászás, a csillagok bámulása vagy a tengerparti séta önmagában pszichológiai gyógymód, de a természetes környezet mindenképpen jót tesz a mentális egészségünknek.

Van azonban különbség a természetben való fizikai jelenlét és a természethez való mentális kapcsolódás között. A józan ész és a személyes tapasztalat azt súgja: úgy sétálgatni, hogy a gondolataink közben a telefonunkra érkezett üzeneteken járnak, nem egészen ugyanaz, mint a friss levegőn az elénk táruló tájban gyönyörködni. Vagyis, először is tedd le a telefont, és kövesd a következő tippeket, hogy valóban feltöltsön a természet közelsége.

x Promóció

Koncentrálj a légzésedre

A lassú, mély, tudatos légzés az egyik legjobb módszer arra, hogy a nyugalmi állapotba kerülj, bárhol is vagy. Mindeközben, arra is figyelj oda, hogy milyen érzéseket kelt a talaj a lábad alatt (esetleg egy sziklás ösvényen való séta során). A földdel való fizikai kapcsolat bizonyítottan enyhíti a stresszt.

Keress meg öt olyan dolgot, ami megragadja a figyelmed

Nézz körül, keress formákat, színeket, mozgást – bármit, ami vonzza a tekinteted. Például észreveheted, ahogyan a napfény és az árnyékok megváltoztatják a levelek színét egy fán, megfigyelheted a föld szemcsés textúráját, kiszúrhatsz magadnak egy farkát csóváló mókust, vagy a környezeted más olyan magával ragadó jellegzetességét, amit eddig talán észre sem vettél.

Figyelj a hangokra

Talán olyan hangokat is észre veszel, amit egyébként nem. Figyelj a madarak énekére vagy tücskök ciripelésére, vagy akár a fák levelei között mozgó szél hangjára.

Figyelj az illatokra

A természet tele van különböző illatokkal – némelyik kellemes, némelyik… nem éppen fenyőillatú. Akárhogy is, az illatokra és szagokra való odafigyelés segíthet a tökéletes kikapcsolódásban.

Érzékelj a bőrödön keresztül

Figyelj a fűre a talpad alatt vagy koncentrálj az izzadságcseppre a bőrödön, érezd a hűvös szellőt, az óceán páráját, vagy akár az inged textúráját a hátadon.

Ízleld meg a világot

Talán furcsán hangzik – különösen, ha éppen nem eszel vagy iszol semmit -, de ha megfigyelsz, megérzel valamilyen ízt a szádban, segít fókuszálni a figyelmedet. Ha semmiképpen nem érzel semmit, próbálj valami olyanra gondolni, amit kifejezetten szeretsz, például az érett eperre vagy frissítő mentára.

Ez az – megcsináltad! Öt, négy, három, kettő, egy és máris közelebb kerültél a természethez.

TIPP: Ha útnak indulsz, mindig legyen nálad megfelelő mennyiségű folyadék. A HidrateSpark 3 intelligens vizespalack nyomon követi a vízfogyasztásodat, és világít, hogy emlékeztessen az ivásra az ingyenes Hidrate alkalmazáson keresztül, amely Bluetooth által működik. Ne indulj el otthonról nélküle!

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
Feng shui.

Így tisztítsd meg a lakásod a negatív energiáktól a feng shui szerint

Száraz haj ellen.

3 tipp a száraz haj ellen