Életmód

2020.04.29. 07:00

Zenével minden könnyebb

Ha elég hangos a zene, a tánc is jobban is megy!

A napi testmozgást otthon sem lehet elhanyagolni, és a munka sem várhat, bizonyos tevékenységek esetében viszont kifejezetten inspiráló lehet a zene – gondoljunk csak a házimunkára.

A hosszú, és gyakran nem túl izgalmas folyamatokat felpörgethetjük a megfelelő zenével, és az sem utolsó szempont, hogy a híreket a rádióban is meghallgathatjuk, hosszas netes böngészés helyett.

A fülhallgató utazáskor nagyon jó szolgálatot tehet, otthoni körülmények között viszont nem túl kényelmes megoldás. Ha a családtagokat nem zavarjuk, egy igazán jó minőségű hangszóróval a lakás bármely pontján élvezhetjük kedvenc dalainkat, így például takarítás közben sem kell átvinnünk egyik szobából a másikba a rádiót, és közben még a tánctudásunkat is felfrissíthetjük.

A JBL Flip 5 hangszórók bluetooth kapcsolattal bármilyen eszközhöz csatlakoztathatóak, így még főzés közben sem kell lemondanunk a kedvenc sorozatunkról: kihangosítva akár még a konyhában is megnézhetjük.
Egy teljes munkanapot is kibír, hiszen egyetlen töltéssel akár 12 órán is üzemképes az akkumulátor, és még a kertben is használható – egy kis tavaszi zápor sem fog megártani, mert vízálló.

Két eszközzel a sztereohangzás is biztosított, és nem is kérdés, hogy a következő party nélkülözhetetlen kelléke lesz…

További hírek

2020.07.06. 07:00

A hét leghasznosabb védőtokjai

A telefon a nyaralás alatt is nélkülözhetetlen eszköz.


A tokok és fóliák a hétköznapi használat során is jó szolgálatot tehetnek, de ha nem a megszokott környezetben használjuk a készüléket, kifejezetten ajánlott a beszerzésük. Bármilyen eszközről is legyen szó, a tok nagymértékben véd a napfény, a por és a víz káros hatásaitól, és természetesen adott esetben akár a mechanikai sérülésektől is.

Széles választék áll a felhasználók rendelkezésére, érdemes időt szánni a megfelelő darab kiválasztására; az alábbiak a mi kedvenceink:

iPad

A 12,9 hüvelykes iPad Pro-hoz tartozó Speck Balance Folio az egyik legjobb a kategóriájában, hiszen a polikarbonátból készült külső héj és a rázkódáscsökkentő barázdák tompítják az ütések erejét, így az eszköz akár egy 120 centiméteres zuhanás esetén is védve lehet. Kétféle állásba is feltámasztható, hogy megnézhesd rajta a kedvenc sorozatod, és természetesen kompatibilis a 2. generációs Apple Pencillel.

A nyári szabadság alatt se hagyd otthon a kedvenc eszközeid.

iPhone

Az iPhone SE-hez elérhető Speck Presidio Perfect Clear tok az egyik legdiszkrétebb megoldás, hiszen teljes mértékben ellenáll az UV-sugárzásnak, mégis áttetsző anyagból készült. Az anyagában alkalmazott Microban antibakteriális technológia elpusztítja a baktériumok 99%-át, így állandó védelmet biztosít a láthatatlan kórokozókkal szemben, a telefon sarkainál megerősített gumis anyagnak köszönhetően pedig az iPhone akár egy négyméteres zuhanást is túlélhet.

MacBook

A Moshi Privacy kijelzővédő a 13 hüvelykes MacBook Pro-hoz vagy MacBook Air-hez ugyan nem tok, de kitűnő választás arra az esetre, ha utazás közben vagy egy zsúfolt helyen használod a gépet, és a bizalmas adataid szeretnéd elrejteni a kíváncsiskodó tekintetek elől.

A védelmen túl a design és a stílus is fontos szempont.

AirPods

Az AirPods töltőtokjának további védelmet biztosít az Elago vízálló tokja, így akkor sem kell aggódnod, ha a medence mellett hallgatnád a kedvenc zenéid.

2020.07.02. 09:00

Hiánycikk lesz az e-bicikli?

Az elektromos biciklinek több az előnye, mint a hátránya.


A járvány után, de a második hullámtól fenyegetve sokan átértékelik eddig életvitelüket. Ehhez hozzátartozik az is, hogy új alternatívákat keresnek a közlekedésre.

A bicikli eddig is egyre több városban terjedt el, az elektromos biciklik azonban nem voltak ennyire keresettek, elsősorban borsos áruk miatt. Ez a tendencia viszont most kezd megdőlni.

Pedig az e-biciklik sok éven át viselték a stigmát, hogy csak a lusták és az idősek ülnek fel rájuk. Most azonban úgy tűnik, hogy még a biciklizés fellegvárának tekinthető Hollandiában is néhány hónap alatt teljesen átalakítják a közlekedési szokásokat.

Az e-bicikli előnye, hogy az akkumulátornak köszönhetően bármikor rásegíthet a haladásra, például egy emelkedőn, de a természetes, tehát saját pedálos hajtással is használható. Aki munkába siet vele, örülhet, hiszen elektromos működéssel a sebessége is könnyedén felgyorsítható.

Forrás: nytimes.com
Az e-bicikli nehezebb egy hagyományos bringánál, de gyorsabb is.


Hátránya viszont, hogy épp az akkumulátor miatt jóval nehezebb egy átlagos biciklinél, a szervizelés sem mindig oldható meg egy hagyományos bicikliszervizben, ráadásul a legtöbb e-bringa olyan high tech külsővel rendelkezik, ami kifejezetten izgatja a tolvajokat.

Mindent összevetve azonban a jövőben egyre nagyobb szükségünk lehet erre az eszközre. Ha pedig eddig imádtál a buszon vagy a kocsiban zenét hallgatni, van egy jó hírünk: az AirPods Pro-val teljes biztonságban érezheted magad, hiszen az Áttetsző mód funkcióval úgy hallod majd a lényeges környezeti hangokat, hogy közben a zenei élményről sem kell lemondanod.

Forrás: nytimes.com

2020.06.29. 07:00

A hét leghasznosabb beállítása

A Lokátorral a gyerekeket is mindig biztonságban tudhatod.


Nyáron végre kiszabadul mindenki a természetbe, és a gyerekek is többet találkoznak a barátaikkal. Ha te is azok közé tartozol, akik nehezen engedik el a gyereket a nyári táborba, mert mindig szereted tudni, hogy pontosan hol jár, a Lokátor funkciót neked találták ki!

Ebben az időszakban hajlamosabbak vagyunk figyelmetlenül letenni az eszközeinket szokatlan helyekre, amelyekre később nem emlékszünk. Ez egy kisméretű AirPods esetén meglehetősen bosszantó, de a Lokátornak az eszközkeresés során is nagy hasznát veheted.

Ehhez nem kell mást tenni, mint iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken a Beállítások -> Eszköz neve -> Lokátor menüpontra kattintva engedélyezni az eszköz láthatóságát. A saját helyzetedet megoszthatod, de túrázás előtt érdemes engedélyezni az offline keresést is. Ez nagyon hasznos akkor, ha bajba kerülsz, például eltévedsz, nincs térerő a környéken, a telefonod pedig merülőben van. Ilyen esetekben a segítség megérkezésiig ez életmentő intézkedés lehet.

Ha eltévedsz, a telefonod segítségével könnyebb lesz a felkutatásod.

Apple Watch vagy AirPods eszközeid is párosíthatod a telefonodhoz vagy számítógépedhez, sőt még a családtagok eszközeit is segíthetsz megkeresni a Lokátor segítségével.

Macen is érdemes bekapcsolni a funkciót: az Apple menü -> Rendszerbeállítások -> Biztonság és adatvédelem -> Adatvédelem -> Helymeghatározás -> Helymeghatározás engedélyezése kipipálásával, majd a Részleteknél, illetve az Apple ID és az iCloud elemekre egyesével kattintva jelöld be a Mac keresése lehetőséget.

2020.06.27. 09:00

Határtalan szabadság a fotózásban

A DJI Mavic Air 2 Fly bármit megörökít, amit csak szeretnél.


Az egyik legegészségesebb kikapcsolódási forma a kirándulás, nyáron pedig még az időjárás is kedvez ennek a tevékenységnek. Az új helyek felfedezése közben biztos lehetsz benne, hogy találsz majd jónéhány okot, amiért érdemes lesz fotóznod is.

A drónfelvételek azokat is lenyűgözik, akik csak hobbi szinten fotóznak, hiszen olyan új perspektívából láthatod akár a megszokott tájat is, amire más módon soha nem lenne lehetőséged.

Korábban sokakat elriasztott, hogy a drónok viszonylag nagyméretűek voltak, márpedig egy kiránduláson nem túl kényelmes rengeteg dolgot cipelni. A DJI Mavic Mini drón azonban majdnem olyan könnyű, mint egy átlagos okostelefon, így bárhova magaddal viheted. Könnyű kezelhetőségének köszönhetően gyorsan elsajátítható az irányítása, és attól sem kell tartanod, hogy kárt teszel benne, mert a légcsavarvédőnek köszönhetően igazán biztonságos a repülés. A látásérzékelő rendszer és a GPS segítségével a Mavic Mini egyaránt képes lebegni kül- és beltéren.

Elkészíheted a nyaralás legemlékezetesebb fotóit – madártávlatból.

A DJI Mavic Air 2 Fly More Combo még magasabb szintre emeli a hordozhatóságot, miközben elképesztő minőségű fotókat és videókat készít – mindezt kompakt formában, fejlett funkciókkal élvezheted. A FocusTrack csomaggal megerőltetés nélkül készíthetsz professzionális minőségű, filmszerű felvételeket.

A DJI Mavic Air 2 Fly More Combo-val kiteljesedhet a kreativitásod: az akkumulátor akár 240 percig is képes működni, így biztos lehetsz benne, hogy a hosszú túrákon is megbízható társad lesz. A D-Cinelike flat színprofillal több képi információt örökíthetsz meg, amely további szabadságot tesz lehetővé az utómunka során. Az eszköz előre, hátra és lefelé is érzékel, és egy kiegészítő lámpa is javítja a terepfelismerést és észlelhetőséget, míg az akadályelkerülés révén elérhető extra biztonság lehetővé teszi a korlátok feszegetését és a legjobb 4K-s légifelvételek elkészítését.

2020.06.22. 07:00

A hét leghasznosabb diagnosztikai eszköze

A WIWE-hoz tartozó applikáció segítségével az EKG-görbédet is láthatod.


Te rendszeresen jársz szűrővizsgálatokra? A megelőzés fontosságáról sokat hallunk, de még mindig nem teszünk eleget. Persze senki nem szeret orvosi rendelőkben várakozni, de az egészségi állapot ellenőrzése elengedhetetlen – főleg akkor, ha valakinek már kialakult valamilyen betegsége.

A stroke és a szív-és érrendszeri betegségekhez köthető rosszullétek a vezető halálokok közé tartoznak, ezért létfontosságú a megelőzésük. Ebben lehet segítségedre a WIWE szívdiagnosztikai eszköz, amely megmutatja a hirtelen keringésösszeomláshoz vezető kamrafibrilláció kockázatát, illetve segít diagnosztizálni a stroke kialakulásának veszélyét magában hordozó paroxismális pitvarfibrillációt.

A hozzá tartozó applikáció segítségével láthatod a mért eredményeket, az EKG-görbét, de képes mérni a vér oxigénszintjét, számolja a pulzust, és olyan beépített funkciókkal is rendelkezik, mint a lépés-és kalóriaszámláló.

A WIWE most már a HRV, vagyis a szívritmus-variablitás mérésére is képes. A szívritmus természetes módon is változik, ahogy a szervezetet érő körülményekre reagál. Ez a szám a felhasználó általános egészségi állapotáról és fittségi indexéről ad megbízható visszajelzést, továbbá a keringési rendszer és az idegrendszer pillanatnyi állapotára jellemző megállapítással is szolgál.

A WIWE szívdiagnosztikai eszköz valóban nélkülözhetetlen akár betegségről, akár sportolásról van szó, ráadásul most 20% kedvezménnyel lehet a Tiéd!