2021-ben jöhet az Apple szemüveg


A virtuális valóság kortól függetlenül mindenkit lenyűgöz.

Ming-Chi Kuo, a neves elemző azt jósolta, hogy az Apple AR-szemüveg legkorábban 2022-ben kerül forgalomba , tehát előfordulhat, hogy jövőre ugyan bemutatják a nagyközönségnek, de csak két év múlva válik szélesebb körben is elérhetővé.

Ez nem lenne meglepő a cégtől, hiszen korábban is hagyott néhány hónapot a nagyon várt termékei bejelentése és kiadása között: az eredeti Apple Watch-ot 2014 szeptemberében mutatták be, majd 2015 áprilisától került forgalomba, míg a HomePod-ot 2017 júniusában hozták nyilvánosságra, de csak 2018 februárja óta kapható a hangszóró.

Az Apple bejelentése és a szemüveg valódi gyártása közötti hosszú idő lehetőséget adhat a fejlesztőknek arra, hogy többféle alkalmazást és virtuális élményt hozzanak létre a kiterjesztett valóság platformjára. A korai bejelentéssel azt is megelőzhetik, hogy idő előtt szivárogjanak ki érzékeny információk legújabb eszközükről.

A pletykák szerint egyébként egyszerre két különböző, kiterjesztett valósággal kapcsolatos terméken dolgoznak a fejlesztők, köztük egy nagyobb méretű fülhallgatón és egy szemüvegen. A fülhallgató valószínűleg hamarabb jelenik meg, ám az biztos, hogy a kiterjesztett valóság-élményt nyújtó eszközökre egy ideig még várnunk kell.

Forrás: macrumors.com