A fiatalok életét is megmenthetik az okosfunkciók


Az Apple Watch folyamatosan figyeli tulajdonosa pulzusát.Az Apple Watch már számtalan életet megmentett, ezúttal azonban egy fiatalember is ennek az okoseszköznek köszönheti, hogy időben észlelte, hogy komoly bajban.


Az Ohioban élő, 25 éves Zachary Zies hosszú ideje szenved egy ritka genetikai betegségtől, amely hatással van az agyra, a gerincvelőre és a szívre is, ezáltal beszéd- és mozgászavart okozva. Nemrégiben az Apple Watch egy komoly problémát jelzett Zeis szívműködésével kapcsolatban: nyugalmi állapotban is 210 szívverést produkált percenként. A rendkívül magas pulzusszám komoly egészségügyi problémát jelez, így a jelzést követően Zeis azonnal orvosi segítséget kért, akik pitvarfibrillációt állapítottak meg, így rögtön ellátásban részesítették. Zeis szerencsésen felépült, és rendkívül hálás az okoseszköznek.

Az Apple Watch különleges szenzorainak segítségével folyamatos méréseket végez.


Az Apple számos olyan funkciót épített be az Apple Watch-okba, amely figyelmezteti a felhasználókat, amennyiben a mért értékek alapján magas pulzust vagy a szabálytalan szívritmust észlel. Ezek az értesítések tartalmazzák azokat az eseteket is, amikor a pulzusszám hosszabb ideig egy előre meghatározott szint fölé vagy alá emelkedik. Ezek a jelzések számos esetben ösztönözhetik a felhasználót, hogy orvosi segítséget kérjen, és észrevegye, ha komoly veszély fenyegeti.
 

Az Apple Watch-nak egészségügyi szempontból is rengeteg előnye van, ideértve a pulzusmérést vagy az automatikus esésészlelést, ez pedig odáig vezetett, hogy sok biztosító ma már promóciós cikként kínálja az eszközt, ezzel motiválva ügyfeleit, hogy éljenek egészségesebb életet.
 

Forrás: appleinsider.com