in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW AranyosAranyos

Célba ért az iCentre adománya!

iCentre adomány a menekülteknek.

A háború elől menekülő emberek legfőbb célja, hogy végre biztonságban legyenek. Ugyanakkor természetes igényük, hogy kapcsolatban legyenek az otthon maradottakkal.

Ezt az alapvető emberi szükségletet felismerve állította össze az iCentre az közel 2 millió forintos informatikai és digitális eszközökből, kiegészítőkből álló adománycsomagját. A dobozokba töltőkábelek, adapterek, kijelző tisztító sprayk, a gyerekeknek pedig speciális fejhallgatók kerültek. A csomagot a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola közreműködésével, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével sikerült célba juttatni.

Valójában elképzelni sem tudjuk a hozzánk érkező menekültek valós helyzetét; ahol tegnap még gyerekek játszottak, ma harci járművek dübörögnek, fegyverek uralják a tereket, utcákat, a metró alagútjai pedig óvóhelyekké váltak. Sokan, más lehetőséget nem látva maguk előtt, mindenüket hátra hagyva útnak indultak egy biztonságosabb világ felé.

x Promóció

A biztonság ilyen helyzetekben elsődleges szempont, a mai digitalizált világban információk és megfelelő eszközök nélkül azonban mindez elképzelhetetlen. Ám ilyen helyzetben nem az adapter vagy a töltőkábel elcsomagolásával bajlódunk. A határon segítőktől érkezett az információ, hogy bajban vannak az érkezők, mert a hosszú út során lemerültek a készülékeik, amelyek az egyetlen kapcsolatot jelentik a távol lévő szeretteikkel. Megfelelő eszközök nélkül azonban nehézségeket okoz a készülékek áramforrásainak újratöltése.

“Az ukrajnai háború ténye mindannyiunkat sokként ért. A bénultság első pillanatai után a kollégák egy emberként támogatták a segítségnyújtás ötletét. Mi pedig az egyéni szintű támogatás mellett cégként is elkezdtünk azon gondolkozni, miként tudnánk célzottan, önazonosan, a rendelkezésre álló készleteinkkel segíteni a bajba jutott embereken, akik egy szempillantás alatt vesztették el mindenüket, az otthonaikat, a létbiztonságukat és sok esetben a szeretteiket is” – mondta Felker Noémi, az iCentre ügyvezető igazgatója a noivalto.hu portálnak.

Az idén 30 éves, Apple Premium Reseller minősítésű cég úgy döntött, hogy a saját termékpalettájára alapozva, nélkülözhetetlen kiegészítőkkel támogatja meg a szükséget szenvedőket. Így az adománycsomagba az átlagosnál strapabíróbb anyagból készült univerzális töltőkábelek, adapterek, kijelző tisztító spray-k és kendők, valamint kifejezetten gyerekeknek való fejhallgatók kerültek.

Fotó: Budai Barnabás

A képernyő tisztító sprayk és kendők a menekülteket segítő személyzet számára lesz hasznos, a segítségükkel biztosítani tudják a sokszor és sokak által használt felületek tisztán tartását és fertőtlenítését. A fejhallgatókkal pedig elvonulási lehetőséget szerettek volna biztosítani a kisebbeknek, hogy kilépve a valóságból, picit visszavonulhassanak a saját világukba, meghallgathassák kedvenc meséjüket, zenéjüket.

Fotó: Budai Barnabás

“Miért pont ezeket a termékeket választottuk? Mert szerettük volna, ha a menekülni kényszerülők megérzik: nincsenek egyedül. Hogy az általunk biztosított kiegészítők segítségével könnyebben elérhetik a hátramaradt szeretteiket, kapcsolatba léphetnek azokkal a rokonaikkal, akik távolabbi országokban várják őket, illetve információkhoz juthatnak az őket érintő intézkedésekről, elhelyezkedési lehetőségekről, a gyerekek befogadását, oktatását biztosító intézményekről, vagy egyszerűen csak kikapcsolódhatnak a sok szörnyűség után. Általunk egy kicsit a saját kezükben tudhatják az életük irányítását, ha már egyszer kirántottak alóluk mindent” – fejezte be az ügyvezető.

Ha támogatni szeretnéd az Ukrajnából érkező menekülteket a 1357 telefonszám felhívásával továbbra is megteheted (500Ft/hívás).

Ugyancsak támogathatod az ukrajnai háború menekültjeit az iTuneson keresztül is, ahol 5 és 150 euró közötti összeget adományozhat az UNICEF-nek az Ukrajnában jelenleg vívott háború által érintett családok megsegítésére.

x Promóció
x Promóció
Dizájnos laptop tokok.

Mutasd meg az egyéniséged! Dizájnos laptop tokok

Boldogító ételek.

Boldogító ételek