Hihetetlen mérnöki teljesítmény az iPad Air 4 Touch ID-ja


Az iPad Air 4 már egy részletből is képes azonosítani tulajdonosát.A szeptember 15-én bemutatott iPad Air 4 tulajdonosát – az A14 Bionic chipnek köszönhetően – egy ujjlenyomat-olvasó segítségével képes beazonosítani, ám a megszokottól eltérően a Touch ID a bekapolcsógombba építve kapott helyet.
 

Az Apple szakemberei elmondták, hogy hatalmas teljesítménynek minősül az, hogy ezt a funkciót sikerült minden biztonsági elemével együtt egy ilyen kis felületen is megvalósítani. Valójában nem az eszköz, hanem a technológia fejlődése változott nagymértékben.
 

Mint elmondták, a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az iPad Air 4 esetében már nem a teljes ujj felületét érzékeli a rendszer, csupán annak egy vékony részletét, és ez alapján is képesnek kell lennie az azonosításra.
 Mivel az új eszközök esetében az Apple már a teljes képernyőt szeretné kihasználni, így új helyet kellett találni a Touch ID-nek is, innen jött az ötlet, hogy a bekapcsológomb alkalmas lehet erre a célra, ám ez csakis számtalan szakember közös erőfeszítéseinek köszönhetően jöhetett létre.
 

Egyes hírforrások szerint, amennyiben ezt a technológiát sikerül továbbfejleszteni, a jövőben az iPaden kívül más termékek esetében is ezzel a megoldással készülnek majd az eszközök, a Face ID pedig idővel akár el is tűnhet.

Forrás: appleinsider.com