Jön a Face ID a legújabb Mac-re?


Kiszivárogtatott hírek szerint a Face ID elérhető lesz az asztali gépeken is.


Egyes iPhone és iPad modellek már rendelkeznek arcfelismerő funkcióval, ezzel megkönnyítve a felhasználók számára az eszköz feloldását. A Face ID eddig egyetlen Mac-en sem volt elérhető, ám a 9to5Mac weboldal felfedezte, hogy a macOS Big Sur harmadik bétaverziója olyan kódokat tartalmaz, amelyek támogatják a TrueDepth kamera működését.

2017-ben ugyanezen kódok szivárogtak ki az iPhone X és a Face ID kapcsán, így ez egyértelműen azt sugallja, hogy az Apple az arcfelismerésre alkalmas kamera beépítését tervezi az új eszközökbe. A megvalósítás azonban még korai szakaszban van, így egyelőre kérdéses, hogy a techóriás mikor jelentheti be egy TrueDepth kamerával felszerelt Mac kiadását.

Jelenleg csak a MacBook Air és a MacBook Pro rendelkezik biometrikus hitelesítéssel a billentyűzetbe integrált Touch ID segítségével. A Face ID használata a Mac-en még kényelmesebbé tenné a számítógép feloldását, és hasznos lehetne az iMac-hez is, amely nem rendelkezik beépített billentyűzettel.

A TrueDepth kamera a Memojik használatát is lehetővé teheti.

Bár az Apple még nem közölt részleteket ezzel kapcsolatban, de a Face ID feltehetően ugyanúgy működik majd a Mac rendszerében, mint az iPhone-on és az iPaden. A Face ID mellett a TrueDepth kamera olyan funkciókat is lehetővé tehet majd, mint az animált Memojik használata, vagy a kiterjesztett valóság alkalmazásokkal való hatékonyabb együttműködés.

Forrás: 9to5mac.com