Kína lemond az Apple-termékekről?


Ha a WeChat alkalmazás eltűnik az AppStore-ból, még feszültebbé válhat a helyzet.Az Egyesült Államok és Kína közötti feszültség folyamatosan növekszik, miközben Trump továbbra is azzal fenyeget, hogy betiltja a népszerű kínai alkalmazást, a WeChat-et. A kínai fejlesztésű és tulajdonú appot általában üzenetküldésre, a közösségi média elérésére és mobilfizetésre használják, ám az amerikai elnök szerint a kínai kormány kémkedésre is felhasználja, így Trump betiltaná a használatát az USA-ban.

Trump tiltása szerint a kínai tulajdonban lévő alkalmazások, mint például a TikTok és a WeChat, veszélyeztetik a nemzetbiztonságot. Kijelentette, hogy ezek az alkalmazások csak akkor működhetnek az országban, ha azok amerikai tulajdonba kerülnek, ám a kínai kormány határozott eladási tilalmat rendelt el.

Lijian Zhao, a kínai külügyminisztérium képviselője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy amennyiben ezt a gyakorlatot valóban bevezetik, Kínának nem lesz ok a továbbiakban elérhetővé tenni az Apple-termékeket az ázsiai országban.

Az amerikai elnök szerint a WeChat nemzetbiztonsági kockázatot jelent.


Az amerikai vezetés igyekezett megnyugtatni a vállalatokat, hogy kínai üzleti ügyeiket nem fogja érinteni a függőben lévő tiltás. Ha azonban eltávolítanák az alkalmazást az App Store-ból, az valószínűleg az iPhone-eladások jelentős csökkenését jelentené – globálisan akár 30% -kal.

Az Egyesült Államok több nagyvállalata, köztük az Apple is arra szólította fel az amerikai vezetést, hogy vonja vissza a tilalomra vonatkozó rendelkezéseket, amely a WeChat és a TikTok betiltását jelentené az országban, mert állításuk szerint ez jelentős kárt okozna a Kínában kereskedelmi tevékenységet folytató amerikai vállalkozásoknak.

Forrás: appleinsider.com