Környezettudatosabbá válik az Apple


Az Apple a jövőben még környezetudatosabbá válik. / Forrás: imore.com


A fentiek Tim Cook, az Apple vezérigazgatójának szavai. Az Apple elkötelezte magát, hogy tevékenységét és termékeit 2030-ra szén-dioxid-semlegessé teszi. A társaság július végén kiadott közleményében azt vállalja, hogy tíz éven belül megvalósítja a karbon-semlegességet az üzleti és gyártási folyamatok teljes egészében, és egyúttal termékei életciklusa is a környezetvédelmi szempontokat fogja támogatni – hiszen minél tartósabbak, annál kevesebb veszélyes és felesleges hulladék keletkezik belőlük.

Tim Cook szerint a techcégek környezetvédelmi törekvései keretében megvalósuló innovációk nemcsak a Föld számára előnyösek, hanem azért is, mert közben elősegítik a termékek energiahatékonyabbá tételét.

Az Apple tízéves ütemterve tartalmaz egy új, Dave nevű újrahasznosító robotot is, amely alkalmas lesz az iPhone-ok szétszerelésére és újrahasznosítására. A techóriás egyébként azt is bejelentette, hogy az elmúlt évben az iPhone, iPad, Mac és Apple Watch készülékekbe újrahasznosított elemek is bekerültek, ráadásul épp az érintőkijelzők alkatrészei közé, amely az okostelefonok egyik legfontosabb alkotóeleme.

Forrás: imore.com